Alonissos

Celotna ponudba
Zbirnik
Kam na Mediteran 2017
Legenda
DSC 1720

Alonissos

Vile CORALI

Skoraj nove vile, dokončane leta 2011, se nahajajo sredi bujnega sredozemskega rastlinja na vzpetini tik nad eno izmed najlepših peščeno-prodnatih plaž na otoku, Agios Dimitrios.


Nostalgie

Lega: Skoraj nove vile, dokončane leta 2011, se nahajajo sredi bujnega sredozemskega rastlinja na vzpetini tik nad eno izmed najlepših peščeno-prodnatih plaž na otoku, Agios Dimitrios. Do vasice Steni Vale je 5 km, do mesteca Patitiri z glavnim pristaniščem pa 10 km.
Nastanitev: V majhnem kompleksu se nahaja 5 ločenih vil različnih tipov. Vse vile imajo kopalnico s tušem, samostojno nastavljivo klimatsko napravo, WC, TV, kombiniran dnevni prostor z raztegljivo zofo, jedilnim kotičkom in dobro opremljenim kuhinjskim kotičkom, eno ali dve ločeni spalnici ter teraso z ležalniki, senčnikom in žarom.

Dostop: Povezava do otoka Alonissos je z mesta Skiatos 3 do 4-krat dnevno. Trajekt vozi 1 do 2-krat dnevno (pribl. 2 uri), katamaran pa 2-krat dnevno (pribl. 1 uro in 35 min).
Datumi 1.6.2017 - 30.6.2017 , 1.9.2017 - 30.9.2017 1.7.2017 - 25.7.2017 26.7.2017 - 31.8.2017
Število dni 7 3 7 3 7 3
A - Toyota Aygo A/C 236 113 303 150 378 175
B - Toyota Yaris A/C 303 141 396 190 468 223


Alonissos

NOSTALGIE

Otok miru in lepote
Edinstven grški otok Severnih Sporadov je raj izjemne naravne lepote, kjer lahko uživate na prečudovitih plažah in ob izjemni kulinariki ter gostoljubnosti domačinov. To je otok, kjer se tradicionalni način življenja ni uklonil potrebam komercializacije. Je bolj miren od sosednjih otokov Skiatos in Skopelos in je odlična destinacija za uživanje v naravi. Otok ponuja obilo lepih plaž in zalivčkov, notranjost otoka pa ponuja številne sprehajalne poti, ki obiskovalcem omogočajo sprostitev in sprehod med gostim borovim gozdom, pomešanim z veličino hrasta, mastike in raznega sadnega drevja. Ob obisku vasic lahko srečate ženske, ki so še vedno oblečene v tradicionalna oblačila, na obali pa številne ribiče, ki lovijo na tradicionalen način, kot so jih naučili njihovi predniki.
Glavno mesto otoka je Patitiri, ki na prvi pogled daje vtis zaspanega pristana. V mestu lahko obiščete številne preproste ribje restavracije in taverne ter uživate ob pogledu na paleto pisanih ribiških čolnov. Lahko se povzpnete na hrib, kjer pridete do očarljivega starega mestnega jedra Hora, od koder sega pogled do sosednjih otokov Skiros in Skopelos, ob zelo jasnem vremenu pa celo do gora Olympus in Athos.
Otok z okoliškimi nenaseljenimi otoki ima velik okoljevarstveni pomen. Leta 1992 so ustanovili Narodni morski park, ki je edini te vrste v Egejskem morju. Park zajema otok Alonissos in malo bolj odmaknjene in nenaseljene otoke Peristero, Skantzuro in Giuro. Te kraje si lahko ogledate na enodnevnih izletih z ladjicami, saj je dostop do njih omejen. Naloga parka je zaščititi krhek morski ekosistem ter redke in ogrožene živali. Še posebno pozornost namenjajo ogroženi sredozemski medvedjici. Z malo sreče boste lahko občudovali tjulnje, sredozemskega galeba in sredozemskega sokola ter divje koze na otoku Giura.
Za ljubitelje potapljanja je zanimiva raznolika flora in favna, potopljena mesta in ladijske razbitine, ki naredijo morsko dno še zanimivejše.

Dostop: Povezava do otoka Alonissos je z mesta Skiatos 3 do 4-krat dnevno. Trajekt vozi 1 do 2-krat dnevno (pribl. 2 uri), katamaran pa 2-krat dnevno (pribl. 1 uro in 35 min).


Cene vključujejo: varnostne pristojbine, Intelektinega predstavnika na matični destinaciji, vse potrebne avtobusne prevoze, ladijski prevoz, nastanitev, pijačo dobrodošlice, nezgodno zavarovanje, ter vse stroške organizacije morebitnih nadomestnih nastanitev in dodatnih avtobusnih prevozov v primeru spremembe oz. odpovedi ladijskih povezav.

Želite biti informirani o aktualnih novostih in ekskluzivnih akcijah?
Spremljajte nas
tudi na Facebooku