Kalimnos

Celotna ponudba
Zbirnik
Kam na Mediteran 2018
Legenda
IMG 6425

Kalimnos

Aparthotel KANTOUNI BEACH

Official cat.: **

Podrobne informacije: www.kantounibeach.gr

Dobro voden družinski aparthotel se nahaja neposredno ob lepi neokrnjeni peščeni plaži v vasici Panormos.


Nostalgie

Lega: Dobro voden družinski aparthotel se nahaja neposredno ob lepi neokrnjeni peščeni plaži v vasici Panormos. Do prvega minimarketa in taverne je 70 m. Od pristanišča Pothia je hotel oddaljen le 4 km.
Ponudba: Aparthotel s prijetnim, sproščujočim vzdušjem ima dnevni prostor z recepcijo, WiFi-jem in TV-kotičkom, pool bar, zajtrkovalnico, bazen, parkirišče in teraso za sončenje s senčniki in ležalniki.
Nastanitev: Vsi primerno opremljeni studii imajo kopalnico s tušem, WC, telefon, TV, kombiniran dnevno-spalni prostor s posteljo in raztegljivo zofo, jedilno mizo, kuhinjsko nišo in balkon ali teraso s pogledom na bazen in morje. Možnost najema sefa in samostojno nastavljive klimatske naprave. Apartmaji so opremljeni enako, le da imajo še ločeno spalnico. Čiščenje je trikrat tedensko, menjava brisač in posteljnine dvakrat tedensko.
Kalimnos

Kalimnos - raj za plezalce in potapljače

Bi radi doživeli nepozabni sončni zahod? Obiščite grški otok Kalimnos. Sončni zahod, ki ga opazujete iz kraja Mirtiese, je ena najslavnejših znamenitosti otoka in tega ob obisku nikakor ne smete zamuditi.
Otok že od antike naprej slovi po lovu na spužve. V zadnjih letih je lov na spužve omejen, vendar lahko ob obisku otoka izveste marsikaj zanimivega o tej dejavnosti. Spužve so v sultanovem haremu uporabljali za podloge pri oklepih, pozneje pa v kozmetiki in industriji. Več o spužvah nekoč in danes izveste, če obiščete trgovino s spužvami v Potiji.
Na otoku se vsako leto odvija festival, imenovan Ipogros. Potija je glavno mesto otoka. Živahno prebarvane hiše obkrožajo zaliv z glavnim pristaniščem. Obala je polna kavarn, kjer lahko uživate in opazujete utrip tega mesta. Kalimnos ima dobre avtobusne povezave, zato se na raziskovanje otoka lahko odpravi vsakdo. Če se odpravite proti Horiu, nekdanji prestolnici, vidite ruševine viteškega gradu in se po stopnicah povzpnete do citadele Pera Kastro. Od tu je prelep razgled, na pečinah pa lahko vidite zgrajenih devet belih cerkva. Obiskati morate tudi Votlino sedmih devic. Legenda pripoveduje, da se je v njej pred gusarji skrilo sedem devic, ki so nato izginile v jarku pred njo. Na severnem delu otoka se nahaja še ena znamenitost, Kiklopova jama. Otoka pa ne smete zapustiti, če si ne ogledate najlepšega dela Kalimnosa, to je dolina Vati s tremi majhnimi vasicami, ki se konča v prekrasnem modrem zalivu. Na vzhodni obali otoka pa se lahko odpočijete, uredite svoje misli in uživate na številnih lepih plažah, kot so Armies, Drasonija in Paleonisos. Otok je znan tudi po svojih skalnatih pobočjih, ki izkušenim plezalcem ponujajo pravi raj. Na otoku lahko dobite tudi plezalni vodnik in zemljevid, ki vas lahko usmeri na lažje ali težje poti. Poznavalci pravijo, da je Kalimnos ena najboljših lokacij za športno plezanje v Evropi, če ne celo na svetu. Kakovost apnenca je zelo dobra, prava izkušnja pa je plezati po kalimnoških kapnikih. Smeri naj bi bile odlično navrtane, vendar je v nekaterih sektorjih žal kar gneča. Dobra stran Kalimnosa je vendarle ta, da je sten ogromno.

Dostop: Povezava med otokom Kos, iz Mastiharija, in pristaniščem Potija na Kalimnosu je s hitro ladjo večkrat dnevno (pribl. 20 min). Iz mesta Kos vozi trajekt enkrat dnevno (1 uro).

Cene vključujejo: izbrano nastanitev, letalski prevoz, letališko in varnostno pristojbino, asistenco na letališčih (Ljubljana, Maribor), predstavnika na matični destinaciji, vse potrebne transferje, ladijski prevoz, morebitno nadomestno nastanitev, nezgodno zavarovanje ter stroške organizacije in prodaje. Obvezno doplačilo za turistično takso na licu mesta. Možnost neobveznega doplačila za zdravstveno zavarovanje samo 1 € na osebo na teden in zavarovanja rizika odpovedi samo 2,96 %.

Želite biti informirani o aktualnih novostih in ekskluzivnih akcijah?
Spremljajte nas
tudi na Facebooku