Naxos

Celotna ponudba
Zbirnik
Kam na Mediteran 2017
Legenda
82750842

Naxos

Aparthotel ANTONY SUITES

Official cat.: ***

Eden izmed hotelov z najboljšo lego na otoku Naxos se nahaja le 30 m od peščene plaže Agios Georgios in le 500 m od središča mesta Naxos. V samem mestu je mnogo trgovinic, lokalov, tavern in restavracij, kjer se boste lahko naužili pristne Grčije. Od pristanišča Naxos je hotel oddaljen 1 km.


Nostalgie

Lega: Eden izmed hotelov z najboljšo lego na otoku Naxos se nahaja le 30 m od peščene plaže Agios Georgios in le 500 m od središča mesta Naxos. V samem mestu je mnogo trgovinic, lokalov, tavern in restavracij, kjer se boste lahko naužili pristne Grčije. Od pristanišča Naxos je hotel oddaljen 1 km.
Ponudba: Manjši aparthotel, zgrajen v tradicionalnem otoškem slogu ima recepcijo z brezplačnim WiFi-jem, sobo za prtljago ter parkirišče. Hotel ima tudi majhen spa center, v katerem si boste lahko privoščili katerega izmed lepotilnih ali masažnih tretmajev.
Nastanitev: Okusno opremljene sobe imajo kopalnico s tušem, WC, sušilnik za lase, sef, samostojno nastavljivo klimatsko napravo, brezplačen WiFi, hladilnik, TV ter majhen balkon. Junior suite so opremljene enako, le da imajo kuhinjsko nišo. Family suite so prav tako enako opremljene, le da imajo kuhinjski kotiček z mikrovalovno pečico, pomivalni in pralni stroj ter ločeno spalnico.
Prehrana: Obogaten kontinentalni zajtrk, ki ga postrežejo v 30 m oddaljeni taverni na plaži.
Naxos

NAXOS – otok gurmanskih užitkov

Največji otok Kikladov je otok, kjer se je začela kikladska civilizacija, in eden prvih otokov, na katerem so uporabljali marmor. Svoj pečat na otoku so pustili Benečani, ki so na otok prišli v 13. stoletju in so na otoku zgradili številne utrjene stolpe, ki so vidni še danes. Otoku dajejo poseben čar tudi slikovite vasice z belimi hiškami, ki imajo majhna in pisana okna in jih obdajajo kamnite tlakovane ozke ulice. 

Naxos se ponaša tudi z najvišjim vrhom v Kikladih, Mount Zas, ki se dviga 1004 m nad morjem. Dolina Tragea je raj za pohodnike, na otoku pa boste uživali tudi vsi tisti, ki na počitnicah radi raziskujete najlepše kotičke otoka, in tisti, ki radi uživate ob dobri grški hrani v grških tavernah, ki jih je na otoku zelo veliko. Obiskovalci otoka morajo poskusiti lokalne specialitete, kot so divji zajec, jed iz jajčevcev, kaloyeros, lokalni siri, sveža in zelo okusna zelenjava in sladko vino. Posebna jed, ki jo najdemo samo na tem otoku, je tradicionalna velikonočna jed, imenovana patouda.

Otok je povezan tudi z mitološko zgodbo. Ko je Tezej našel pot iz labirinta, je z njim zbežala tudi kretska princesa Ariadna, ampak potem jo je Tezej spečo pustil na otoku Naxos. Ariadna je nato postala žena Dioniza.

Ob pristanišču glavnega mesta Naxos vodi nasip do otočka Palati, kjer se dvigajo mogočna vrata, imenovana Portara, in so največja znamenitost na otoku. Vrata bi morala biti vhod v Apolonovo svetišče, vendar le-to ni bilo nikoli končano. Poleg zgodovinskih in arheoloških znamenitosti pa na tem otočku lahko občudujete tudi prečudovit sončni zahod. Za ljubitelje deskanja na vodi in kajtanja se najdejo vetrne plaže, v kristalno čistem morju pa pridejo na svoj račun tudi potapljači. 

Dostop: Povezava s Santorinija je 2 do 4-krat dnevno (odvisno od tipa plovila plovba traja od 1,5 ure do 3 ur) in z Mikonosa 2 do 4-krat dnevno (odvisno od tipa plovila plovba traja od 45 minut do 3 ure). 

Cene vključujejo: varnostne pristojbine, Intelektinega predstavnika na matični destinaciji, vse potrebne avtobusne prevoze, ladijski prevoz, nastanitev, pijačo dobrodošlice, nezgodno zavarovanje, ter vse stroške organizacije morebitnih nadomestnih nastanitev in dodatnih avtobusnih prevozov v primeru spremembe oz. odpovedi ladijskih povezav.

Želite biti informirani o aktualnih novostih in ekskluzivnih akcijah?
Spremljajte nas
tudi na Facebooku