Psara

Celotna ponudba
Zbirnik
Kam na Mediteran 2018
Legenda
553358 337244929798821 5426168769906437748 n

Psara

Studii PSARA

Official cat.: **

Podrobne informacije: www.psarastudios.wordpress.com

Prijazni, družinsko vodeni studii ležijo na obrobju glavnega mesta Psara, le 300 m do pristanišča in strogega središča mesteca z nekaj tavernami, bari in trgovinicami.


Nostalgie

Lega: Prijazni, družinsko vodeni studii ležijo na obrobju glavnega mesta Psara, le 300 m do pristanišča in strogega središča mesteca z nekaj tavernami, bari in trgovinicami. Do prve z majhnimi kamenčki posute plaže je 400 m.
Ponudba: Leta 2015 obnovljeni studii imajo, bar z brezplačnim WiFi-jem in zajtrkovalnico.
Nastanitev: Vsi studii imajo kopalnico s tušem, WC, sušilnik za lase, samostojno nastavljivo klimatsko napravo, TV, kombiniran dnevno spalni prostor z jedilno mizo in kuhinjskim kotičkom ter balkon ali teraso. Apartmaji so enako opremljeni s tem, da imajo še ločeno spalnico. Čiščenje in menjava brisač trikrat tedensko, menjava posteljnine dvakrat tedensko.
Prehrana: Obogaten kontinentalni zajtrk, ki ga bodo postregli.
Psara

Psara - skrivnostni otok deviških plaž in ponosnih domačinov
Discovered by Intelekta in 2018

Nekje sredi Egejskega morja, daleč stran od uveljavljenih turističnih destinacij, leži miniaturni 
otoček Psara, ki s svojo mešanico lepote, neokrnjene narave in ponosne zgodovine pri marsikom za vedno pusti pečat v njegovih nostalgičnih spominih. Čeprav se nahaja sredi ničesar, lahko na njem najdemo vse kar potrebujemo. Največja atrakcija otoka so vsekakor njegove večinoma nedotaknjene, deviške plaže. Čeprav ima le 45 km obale ima kar 20 peščenih in 18 prodnatih plaž oz. plažic. Najbolj znane so: Katsounis in Kato Gialos, kjer prirejajo lokalne turnirje v odbojki na mivki, Lazaretta, z belo mivko in školjkami in Lakka ali Lemnos Beach. Glede na to, da je okrog Psare še cel kup manjših otočkov oz. koščkov kopnega se lahko odkrivanja plaž lotimo tudi z ladjico ali najetim kajakom in če si upate lahko na kateri od njih tudi prespite? Ker je otok precej gol in, razen nizkega grmičevja, neporaščen, so se prebivalci že od nekdaj preživljali z ribolovom, predvsem so znani po jastogih. Na Psari lahko poskusite najokusnejšo morsko hrano in najboljše testenine z jastogom v Grčiji. Ljubitelji podvodnega ribolova, lahko v nešteto grebenih, ki obkrožajo otok podmorske zaklade odkrivate tudi sami. Okušate lahko lokalne sire ali pa se posladkate z vrhunskim bio eko timijanovim medom. Glavno mesto otoka je istoimenska vasica Psara, kjer najdemo pristanišče, nekaj tavern, kafenionov in mini marketov. Psara je edina vasica na otoku in čeprav ima vsega skupaj le okrog 400 stalnih prebivalcev ima bogato zgodovino. Omenjena je že v Homerjevi Odiseji in iz nje sta doma tudi dva velika junaka grške zgodovine Kanaris in Papanikolis, ki sta leta 1821 začela vojna za neodvisnost Grčije.

Dostop: Povezava med otokom Hios, iz pristanišča Hios mesto in otokom Psara je 1-krat dnevno petkrat na teden (pribl. 3 ure in 45 minut), iz pristanišča Volissos Limnia in otokom Psara pa 1-krat dnevno dvakrat na teden (pribl. 1 uro in 30 minut). 

Cene vključujejo: izbrano nastanitev, letalski prevoz, letališko in varnostno pristojbino, asistenco na letališčih (Ljubljana, Maribor), predstavnika na matični destinaciji, vse potrebne transferje, ladijski prevoz, morebitno nadomestno nastanitev, nezgodno zavarovanje ter stroške organizacije in prodaje. Možnost neobveznega doplačila za zdravstveno zavarovanje samo 1 € na osebo na teden in zavarovanja rizika odpovedi samo 2,96 %.

Želite biti informirani o aktualnih novostih in ekskluzivnih akcijah?
Spremljajte nas
tudi na Facebooku