Skala Kallonis

Celotna ponudba
Zbirnik
Kam na Mediteran 2018
Legenda
IMG 4856

Lezbos

Aparthotel KALLONI VILLAGE

Kraj: Skala Kallonis

Official cat.: ****

Podrobne informacije: www.kalonivillage.com

Počitniško naselje, obdano s 50.000 m2 urejenih zelenih površin, leži na samem, pravokotno na več kot kilometer dolgo peščeno-mivkasto plažo, ki se počasi, položno spušča v morje.


Nostalgie

Lega: Počitniško naselje, obdano s 50.000 m2 urejenih zelenih površin, leži na samem, pravokotno na več kot kilometer dolgo peščeno-mivkasto plažo, ki se počasi, položno spušča v morje. Do središča turističnega zaselka Skala Kallonis je 1,5 km, do drugega največjega mesta na otoku Kalloni pa 5 km.
Ponudba: Kompleks 30 vil z elementi otoške arhitekture ponuja svojim gostom 6 bazenov, otroški bazen, brezplačne senčnike in ležalnike ob bazenih in na plaži, igrišče za košarko in odbojko na mivki, izposojevalnico koles, otroško igrišče in snack bar.
Nastanitev: Pritlične vile imajo kopalnico s kadjo, WC-jem in sušilnikom za lase, dnevni prostor z raztegljivo zofo, mizo in stoli ter dobro opremljeno kuhinjo s štedilnikom, hladilnikom, pomivalnim strojem, pečico, mikrovalovno pečico, opekačem za kruh in aparatom za kavo, ločeno spalnico ter veliko teraso. Imajo tudi samostojno nastavljivo klimatsko napravo, telefon, pralni stroj, TV, WiFi, sef ter CD- in DVD-predvajalnik. V nekaj vilah je možnost nastanitve tudi v enako opremljenih stanovanjih v polkletnih prostorih, ki imajo namesto terase malce večji dnevni prostor z dvema zofama. Čiščenje, menjava brisač in posteljnine trikrat tedensko.
Prehrana: Ameriški bife zajtrk. 
Datumi 1.4.2018 - 30.6.2018 , 1.10.2018 - 31.10.2018 1.7.2018 - 30.9.2018
Število dni 7 3 7 3
A - Hyundai Atos A/C 212 100 287 125
B - Kia Picanto A/C , B - Daihatsu Coure A/C 250 114 292 132
B1 - Citroen C3 A/C , B1 - Nissan Micra A/C 255 120 312 133
C - Toyota Yaris , C - Hyundai Getz A/C 275 128 318 148
E - Hyundai Elantra A/C , E - Toyota Corolla A/C 395 190 510 242
E1 - Toyota Avensis 447 220 573 263
K - Daihatsu Terios A/C 510 224 618 268
Cena vključuje najem avtomobila izbrane kategorije, neomejeno število kilometrov, prometni davek, zavarovanje FDW, zavarovanje tretje osebe, zavarovanje proti požaru, 24-urno asistenco na cesti, stroške dostave in vračila vozila od/do letovišča oziroma letališča. Cena ne vključuje zavarovanja PAI, dodatnega voznika, goriva, parkirnih in prometnih kazni, GPS naprave (10 €/dan) in otroškega sedeža. Starostna omejitev: najmanj 21 let, vozniško dovoljenje morate imeti vsaj 1 leto. Zahtevan je bianco slip veljavne kreditne kartice kot jamstvo za plačilo morebitnih dodatnih stroškov.


Skala Kallonis

Beseda »skala« v Grčiji pomeni 'stopnica'. Ime Skala Kallonis tako metaforično izraža razlog za nastanek letovišča – novonastalo naselje je stopnica mesta Kallonis do morja. Skala Kallonis se razprostira 3 km južno od Kallonisa in gostom ponuja več kot turistično letovišče. Območje obeh mest je v osrčju Lezbosa, kjer narava vsekakor ni skoparila z naravnimi danostmi. Nastanitveni objekti so tam zrasli najprej zaradi množičnega obiska opazovalcev ptic v spomladanskih mesecih. Zaliv Kallonis je namreč naravni rezervat, kjer lahko vidimo mnogo zaščitenih ptičjih vrst. Tudi neuko oko pa lahko tam skoraj vsak dan na poljih solin vidi flaminge. Najbolj znan proizvod zaliva Kallonis so sardine, vendar pa zaliv omogoča tudi ulov mnogih drugih rib.

Skala Kallonis je bilo nekoč le pristanišče za barčice prebivalcev Kallonisa, danes pa je priljubljeno turistično območje. Odlikujejo ga najtoplejše morje na otoku in dolge plitve mivkaste plaže, ki so sicer zelo primerne za otroke in starejše, vendar je voda že ob najmanjšem valovanju takoj motna. Ob obali so številne restavracije, manjše tradicionalne grške taverne, kjer so glavna specialiteta morska hrana, nekaj barčkov in trgovinic ter nekaj pekarnic, sicer pa je vsa ostala ponudba v bližnjem Kallonisu. Slednje je namreč drugo največje mesto na Lezbosu, geografsko središče otoka in glavno križišče linij lokalnih avtobusov, zato pa še izredno primerna izhodiščna točka za tiste, ki radi odkrivajo na lastno pest. Mesto je od letališča oddaljeno 45 km.


Cene vključujejo: izbrano nastanitev, letalski prevoz, letališko in varnostno pristojbino, asistenco na letališčih (Ljubljana, Maribor), predstavnika na matični destinaciji, vse potrebne transferje na Hiosu (Transferji na Lezbosu v lastni režiji!), ladijski prevoz, morebitno nadomestno nastanitev, nezgodno zavarovanje ter stroške organizacije in prodaje. Obvezno doplačilo za turistično takso na licu mesta. Možnost neobveznega doplačila za zdravstveno zavarovanje samo 1 € na osebo na teden in zavarovanja rizika odpovedi samo 2,96 %.

Želite biti informirani o aktualnih novostih in ekskluzivnih akcijah?
Spremljajte nas
tudi na Facebooku