Agios Nikolaos

Celotna ponudba
Zbirnik
Kam na Mediteran 2018
Legenda
emerald classic 15

Zakintos

Vile EMERALD CLASSIC

Kraj: Agios Nikolaos

Official cat.: *****

Podrobne informacije: www.emerald-villas.gr

Novejši kompleks razkošnih vil se nahaja na pobočju s prekrasnim razgledom na turkizno modro morje otoka Zakintos, v slikovitem naravnem okolju daleč stran od letovišč z množičnim turizmom.


Charme

Lega: Novejši kompleks razkošnih vil se nahaja na pobočju s prekrasnim razgledom na turkizno modro morje, v slikovitem naravnem okolju daleč stran od letovišč z množičnim turizmom. Do najbližjega zaselka Agios Nikolaos, kjer najdemo minimarket, nekaj tavern, barov in majhno pristanišče, ki Zakintos povezuje s Kefalonijo, je 300 m oz. 900 m do prve plaže. Sicer pa je v neposredni bližini tudi znameniti Zaliv tihotapcev z eno izmed najlepših plaž na svetu, Navaggio ali Shipwreck, do katere je 14 km ali z ladjico le 5 morskih milj.
Nastanitev: Celotno naselje sestavlja več različnih tipov vil in suit. Razkošne kamnite vile Emerald Classic z zasebnim bazenom in panoramskim razgledom na Jonsko morje imajo popolnoma opremljeno kuhinjo in v vseh prostorih brezplačen WiFi. Vile so zasnovane v skladu z lokalnim stilom in obarvane v zemeljske odtenke. Nudijo leseno pohištvo, dnevno sobo, TV, DVD-predvajalnik, klimatsko napravo, pralni stroj, likalno desko, jedilni kot, v zgornjem nadstropju pa dve spalnici, kopalnico z masažno kadjo in sušilnik za lase. Ob bazenu je predel s kamnitim tlakom in s teraso za sončenje z lesenimi ležalniki ter senčniki. V zunanjem jedilnem predelu lahko uživate v večerji na prostem, na voljo pa so tudi viseče mreže za sprostitev ter oprema za peko na žaru. Čiščenje vsak dan, menjava brisač trikrat tedensko in posteljnine dvakrat tedensko.
Datumi 1.6.2018 - 30.6.2018, 1.9.2018 - 30.9.2018 1.7.2018 - 31.7.2018 1.8.2018 - 31.8.2018
Število dni 7 3 7 3 7 3
A - Suzuki Alto 208 133 292 183 345 228
B - Toyota Yaris A/C 213 138 307 202 369 249
C - Ford Fiesta A/C 284 179 384 253 485 327
D - Ford Mondeo A/C 378 237 507 334 638 434
F - Mini bus 7-9 oseb A/C 728 433 1007 612 1185 800


Agios Nikolaos

Zakintos – slikoviti otok želv in zabave
Discovered by Intelekta in 2018

Ko so bogovi risali prvi zemljevid grških otokov, so Zakintos zasipali s cvetjem in zelenimi gaji. Lepote otoka, ki ga obdaja modrina kristalno čistega morja, so prevzele že Benečane, saj so ga imenovali Flore di Levante oziroma roža vzhoda. 

Nastal je iz potresa in mati narava je njegov najboljši arhitekt. Na jugovzhodnem delu otoka se razprostirajo rodovitne ravnice, kjer uspevajo oljke, agrumi in vinska trta, zahodna obala pa je izrazito strma, z visokimi klifi, ki se proti notranjosti otoka nadaljujejo v hribovito razgledno pokrajino. 

Zante, kot mu rečejo domačini, je otok nasprotij, saj na njem lahko odkrivate idilične grške vasice, ki še niso izgubile svojega čara in pristnosti, ter letovišča s svetovljanskim utripom.

Zelo privlačne so številne plaže z mivko, finim peskom ali belimi kamenčki. Najznamenitejša med vsemi je slovita plaža Navagio, imenovana tudi Zaliv tihotapcev, ki šteje za najbolj fotografirano plažo v Sredozemlju. Na njej najdemo razbitine ladje Pangiotis, ki je leta 1980 med tihotapljenjem cigaret iz Turčije v Grčijo nasedla v tem zalivu. Zaliv je dostopen samo z ladjo, saj ga z ostalih strani omejujejo visoki klifi, kljub temu pa ga letno obišče več tisoč obiskovalcev.

Najjužnejši otok v Jonskem morju je poleg čudovitih plaž znan tudi po ogroženi vrsti želv kareta, ki zrastejo do dva metra in tehtajo do 100 kg. Na otoku se nahaja plaža Kalamaki, ki je del nacionalnega zaščitenega parka, na kateri želve gnezdijo. Čuvaji na plaži vsako od želvjih gnezd označijo in zavarujejo. Ponoči, ko želve ležejo jajca, plažo zaprejo, če pa imate srečo, lahko želve vidite podnevi v morju. Plavanje z njimi je za vse turiste nepozabno doživetje.

Zakintos, glavno mesto otoka, očara z elegantno beneško arhitekturo. Še posebej priljubljen je predel tik nad mestom, imenovan Bochali, ki navdušuje z ritmi grškega melosa.

Za vse, ki si želijo modernejše glasbe, pa bodo na svoj račun prišli v živahnem letovišču Laganas, ki je znano po odličnih klubih in vročih zabavah do jutranjih ur.

Cene vključujejo: izbrano nastanitev, letalski prevoz, letališko in varnostno pristojbino, asistenco na letališčih (Ljubljana, Maribor), predstavnika, nezgodno zavarovanje ter stroške organizacije in prodaje. Obvezno doplačilo za turistično takso na licu mesta. Možnost neobveznega doplačila za zdravstveno zavarovanje samo 1 € na osebo na teden in zavarovanja rizika odpovedi samo 2,96 %.

Želite biti informirani o aktualnih novostih in ekskluzivnih akcijah?
Spremljajte nas
tudi na Facebooku