osupljiva-indija-osupljivo-potovanje---13-dni-1

Azija

Osupljiva Indija, osupljivo potovanje - 13 dni

Azija - Indija. Vsi biseri severne Indije, osupljivo potovanje v Indijo in Varanasi. Sveta reka Ganges pomeni Indijcem ogromno, privlačna in mistična pa je tudi dnevnim obiskovalcem. Agra s Taj Mahalom in Jaipur z observatorijem Jantar Mantar pa sta doživetji prve vrste za romantike in načrtovalce. Mandawa in rajastanske galerije na prostem nas popeljejo v povsem drugačen svet palač in čudovitih poslikav.

Pošlji povpraševanje
Azija - Indija. Vsi biseri severne Indije, osupljivo potovanje v Indijo in Varanasi. Sveta reka Ganges pomeni Indijcem ogromno, privlačna in mistična pa je tudi dnevnim obiskovalcem. Agra s Taj Mahalom in Jaipur z observatorijem Jantar Mantar pa sta doživetji prve vrste za romantike in načrtovalce. Mandawa in rajastanske galerije na prostem nas popeljejo v povsem drugačen svet palač in čudovitih poslikav.

Program

1. dan: LJUBLJANA - DELHI
Zbirno mesto potnikov na letališču JP Ljubljana in prijava na let. Polet letala preko enega izmed evropskih letališč proti Delhiju. Obroki na letalu.

2. dan: DELHI
Pristanek na delhijskem letališču. Po ureditvi vstopnih formalnosti, prevoz v hotel, namestitev, nočitev. Zajtrk. Ogled glavnega mesta Indije. Mesto se deli na Stari Delhi, kjer je bila prestolnica Indije v času vladavine muslimanskih (Mogulskih) vladarjev od 17. do 19. stoletja, s tipičnimi orientalskimi četrtmi, ozkimi ulicami, bazarji, mošejami ter na ostali del mesta - Novi Delhi, zgrajen v času britanske kolonizacije - prostrano, odprto mesto, kjer je večina vladnih poslopij in veleposlaništev. Ogledali si bomo zunanjosti naslednjih znamenitosti mesta: Red Fort (slavna Rdeča trdnjava z 18 km dolgim obzidjem iz 1648), Jama Masjid (največja mošeja v Indiji), Raj Ghat in Shantivana (kraja, kjer sta bila kremirana Mahatma Ghandi in Jawaharlal Nehru), Chadni Cowk (nakupovalni raj Delhija), Quatab Minar (kompleks poslopij, ki izvirajo iz vladavine Muslimanov iz 12. stoletja), India Gate (spomenik 90.000 padlim Indijcem v I. svetovni vojni), tempelj Lakshminarayan (moderni hindujski tempelj), parlament, predsedniška palača. Večerja. Nočitev.

3. dan: DELHI - VARANASI
Zajtrk in prevoz na letališče. Prijava na polet proti Varanasiju. Pristanek v Varanasiju, ki se uvršča med 7 najsvetejših Hindujskih mest. Ogledali si bomo tudi kraj, kjer je imel Buda svojo prvo pridigo, to je Sarnath in zvečer opazovali domačine ob reki Ganges, kako opravljajo svojo molitev. Večerja, nočitev.

4. dan: VARANASI - AGRA
Še pred zajtrkom se bomo odpravili do obrežja Indijske svete reke Ganges. Vkrcali se bomo na čolne in se popeljali po sveti reki, kjer se vsakodnevno očistijo tisočeri verniki, opravljajo osebna čaščenja in meditirajo v tej čudoviti reki. Na kamnitih ploščadih pod dežniki iz palmovih listov obrede vodijo svečeniki Panda-Brahmin, kar veličastnost spektakla samo še povečuje. Kosilo. Prosto do prevoza na železniško postajo, vkrcanje na vlak-spalnik. Nočna vožnja proti Agri.

5. dan: AGRA
Zgoden jutranji prihod v Agro. Po krajši osvežitvi obisk grobnice Taj Mahal - izjemnega spomenika večni ljubezni mogulskega šaha Jahana, svoji preminuli ženi Mumtaz Mahal. Zajtrk in obisk Agra Fort-a, mogočne trdnjave, ki za obzidjem varuje pravo mesto palač, med njimi tudi: Anguri Bagh, Golden Pavilions, Khas Mahal, Diwan-I-Khas, Diwan-I-Am (dvorane za zasebne in javne sprejeme) - vse odlične primere mogulske arhitekture. Obisk mavzoleja Itmad-du-Daulah, katerega arhitekturna zasnova je predhodnica mavzoleja Taj. Večerja, namestitev, nočitev.

6. dan: AGRA - JAIPUR
Po zajtrku se bomo z avtobusom odpeljali proti Jaipurju. Na poti si bomo ogledali odlično ohranjeno zapuščeno mesto Fatehpur Sikri, glavno mesto Mogulskega imperija v času 1570-1585. Po relativno kratkem obstoju so se morali prebivalci preseliti v novo prestolnico Sikri, zaradi nezadostne oskrbe mesta s pitno vodo. Videli bomo čudovito palačo Panch Mahal, zgrajeno kot bivališče ženskega dela dvora, mošejo Jami Nasjid (ki naj bi bila kopija mošeje v Meki) ter grobnico svetnika Salim Christija. Prihod v Jaipur, glavno mesto države Rajastan, ki ga je leta 1727 zgradil kralj in astronom Sawai Jai Singh. Je eno najpomembnejših trgovskih središč Indije. Namestitev, večerja, nočitev.

7. dan: JAIPUR
Po zajtrku sledi ogled mestnih znamenitosti: mestna palača - bivša kraljeva palača, ki se dviga kvišku v samem središču mesta in v katerem delu še živijo potomci bivše vladarske družine. V palači je tudi muzej z bogato zbirko tkanin, preprog, orožja, slik... Sestavni del palače je tudi astronomski observatorij Jantar Mantar - največji in najlepši od petih, ki jih je postavil maharadža Jai Singh II. Na poti po mestu bomo videli tudi eno najsijajnejših palač v mestu - Hawa Mahal (Palača vetrov), kjer je na petnadstropni fasadi nameščenih 953 malih oken. Namestitev hotelu. Večerja s kulturnim programom. Nočitev.

8. dan: JAIPUR - DELHI
Po zajtrku izlet v 11 km oddaljeno mesto Amber - staro prestolnico države Jaipur. Tu bomo obiskali trdnjavo / palačo Amber Fort, ki kraljuje na hribu nad mestom. To je čudovita palača in izjemen primer rajputske arhitekture. Po ogledih spust v dolino na slonjih hrbtih. Nadaljevanje vožnje proti Delhiju, namestitev v hotelu, nočitev.

9. dan: DELHI - LJUBLJANA *
Prevoz na letališče. Prijava na polet proti Ljubljani. Možnost podaljška potovanja v Butan 9. dan DELHI - PARO - THIMPO Po zajtrku polet v Butan, lahko bi rekli živeči muzej. Butan obišče malo turistov, saj je Butanska vlada omejila vstop tujcev. Butanci se namreč zavedajo, da je ohranjanje kulture in naravnega okolja bistveno. Samostani, mesta in vasice so čudovite. Pristanek na letališču v Paru in vožnja po čudoviti pokrajini mimo vasic in riževih polj v prestolnico Butana Thimpo, kjer si bomo ogledali spominsko stupo Chorten ter v muzeju na odprtem spoznali tradicionalno butansko hišo ter se seznanili z načinom življenja prebivalcev. Obisk dzong Trashi Chho, kjer se nahaja sedež parlamenta, kraljeva soba… Namestitev v hotelu, večerja, nato pa ogled folklorne predstave. Nočitev.

10. dan: THIMPO - PUNAHKA
Po zajtrku ogled mesta Thimpo, tržnice, stupe, šole 13 tradicionalnih obrti in umetnosti ter barvarno tekstila v Čangzamatoku. Po ogledih vožnja preko 3150 m visokega prelaza Dochula v Punahko. Na poti bomo naredili postanek za ogled templja Chimi Lakan, kamor romajo ženske, ki ne morejo zanositi, zato je simpatična vas okoli samostana okrašena s poslikanimi ali izrezljanimi falusi ter belimi levčki, simboli sreče. V Punahku bomo uživali v Unescovem zakladu, arhitekturno lepoto starega Dzonga in celotnega mesta, ki je paša za oči. Sledi obisk tradicionalne butanske kmetije, kjer nam bodo predstavili navade in običaje življenja na podeželju. Namestitev, večerja, nočitev.

11. dan: PUNAHKA - PARO
Zajtrk. Vožnja v Paro, edino butansko okno v svet. Po prihodu bomo odšli do najbolj drzno pozidanega butanskega samostana Taktsang, ki se stiska na majhni polici 800 metrov visoke pečine nad mestom Paro. Zgrajen je bil pred več kot 1000 leti, ko je guru Rimpoče jezdil preko Himalaje na hrbtu svoje žene, začarane v tigrico. Na tej polici je namreč meditiral, zato je ta samostan postavljen na tem mestu. Povratek v Paro, prosto popoldne. Večerja in nočitev.

12. dan: PARO - DELHI
Zajtrk. Polet v Delhi in prosto za individualne oglede. Namestitev, večerja, nočitev.

13. dan: DELHI - LJUBLJANA
Prevoz na letališče. Polet preko enega izmed letališč proti Ljubljani.


Dodatno

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA ZA TURISTIČNE ARANŽMAJE SO PRILOGA PROGRAMA POTOVANJA RANA URA, ZLATA URA! PRI REZERVACIJI DO 60 DNI PRED POTOVANJEM 3 % POPUST OPOMBA: Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi. Potovanje bo organizirano v primeru minimalno 10 potnikov. Za manjšo skupino 10-14 potnikov znaša doplačilo 105 € po osebi. Napitnine niso vključene v ceno in se poravnajo v znesku 45 € vodniku na poti. CEPLJENJA: Ni potrebno, več na www.zdravinapot.si VIZUM: Je potreben.

Opombe

* Polet je predviden iz letališča Ljubljana. V kolikor je potrjeni polet iz bližnjega letališča je iz Ljubljane urejen brezplačen povratni prevoz. Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).

doplačila

  • Enoposteljna soba: 215 €
  • Vstopni vizum z urejanjem: 65 €
  • Podaljšek v Butan (min. 2 potnika): 1.199 €
Indija


TermincenaOpombe
29.07.2017 - 13 dni1.499,00 €min. 15 potnikov
28.10.2017 - 13 dni1.499,00 €min. 15 potnikov

Cene vključujejo: Letalski prevoz Ljubljana-Delhi-Ljubljana in Varanasi-Agra v ekonomskem razredu, letališke pristojbine (vračunane v vrednosti 328 €, poračun 10 dni pred potovanjem), prevoze s klimatiziranim avtobusom po Indiji, namestitve z zajtrkom v hotelih 3-4* in 1x nočitev na vlaku spalniku (2.-3. razred - klimatizirano), vse obroke kot je navedeno v programu, oglede z vstopninami po programu, ježo slonov / jeepi v Amberju, nezgodno zavarovanje potnikov, zdravstveno zavarovanje z asistenco, organizacijo in vodenje potovanja s slovenskim vodnikom. * Pri podaljšku v Butan vključen še let Delhi-Paro-Delhi in pristojbine v višini 330 €, namestitve v Butanu pa so v hotelih 3-4* s pripadajočimi navedenimi obroki. Vodenje je z lokalnimi angleško govorečimi vodniki-vozniki (slovensko vodenje v primeru minimalno 15 potnikov).


Pošlji povpraševanje Natisni
Želite biti informirani o aktualnih novostih in ekskluzivnih akcijah?
Spremljajte nas
tudi na Facebooku