potovanje-po-zelenem-otoku-srilanka-s-pocitnicami-

Azija

Potovanje po zelenem otoku - Šrilanka s počitnicami na obali - 13 dni

Potovanje na Šrilanko ali Cejlon, prav nič pomembno ni kako jo poimenujemo. Pomembna so fantastična doživetja na tem eksotičnem potovanju. Šrilanka, zasidrala se vam bo v spomin. Na tem čudovitem otoku so pomniki tisočletnega razvoja budistične-singalske kulture, ki predstavljajo višek budistične umetnosti in kulture v Aziji. Pomembne relikvije nas spremljajo praktično na celi poti, ki pa jo popestri tudi druženje z največjo kopensko živaljo - slonom, in spoznali njihovo resnično krotkost. Dodajmo še razkošno tropsko zelenje notranjosti otoka, katerega vrhunec doseže potovanje v Nuwara Eliyi in samem Kandyju. Spust na bleščeče plaže z zibajočimi se palmami ob oceanu pa ima blagodejen učinek na zaključek potovanja. Izjemno prijazni in topli ljudje nam približajo kulturo bogate države, hkrati pa spoznamo, da je to tisto mesto, kjer bomo preživeli sanjske počitnice, kadarkoli se bomo vračali.

Pošlji povpraševanje
Potovanje na Šrilanko ali Cejlon, prav nič pomembno ni kako jo poimenujemo. Pomembna so fantastična doživetja na tem eksotičnem potovanju. Šrilanka, zasidrala se vam bo v spomin. Na tem čudovitem otoku so pomniki tisočletnega razvoja budistične-singalske kulture, ki predstavljajo višek budistične umetnosti in kulture v Aziji. Pomembne relikvije nas spremljajo praktično na celi poti, ki pa jo popestri tudi druženje z največjo kopensko živaljo - slonom, in spoznali njihovo resnično krotkost. Dodajmo še razkošno tropsko zelenje notranjosti otoka, katerega vrhunec doseže potovanje v Nuwara Eliyi in samem Kandyju. Spust na bleščeče plaže z zibajočimi se palmami ob oceanu pa ima blagodejen učinek na zaključek potovanja. Izjemno prijazni in topli ljudje nam približajo kulturo bogate države, hkrati pa spoznamo, da je to tisto mesto, kjer bomo preživeli sanjske počitnice, kadarkoli se bomo vračali.

Program

1. dan: LJUBLJANA - COLOMBO
Zbor potnikov na letališču dve uri pred poletom. Prijava na let in polet letala proti Aziji. Obrok na letalu.

2. dan: COLOMBO
Po pristanku in ureditvi vstopnih formalnosti sledi prevoz v mesto. Ogledali si bomo Fort - staro mestno jedro, Pettah - mestna četrt z bazarji, Cimetovi vrtovi - prestižna poslovna in stanovanjska četrt s parkom Viharamahadevi. Spoznali se bomo tudi z religiozno pestrostjo velemesta in videli hindujske templje, nizozemsko cerkev Wolfendaal iz leta 1749, mošeje, meditacijski center na jezeru Beira… Namestitev v hotelu. Nočitev.

3. dan: KOLOMBO - PINNAWELLA - DAMBULLA
Po zajtrku si bomo ogledali sirotišnico - zavetišče za slone v Pinnawelli. Ustanovljena je bila 1975 leta za oskrbo zapuščenih in ranjenih slonov. Število nastanjenih slonov se je precej povečalo, rodilo se je celo 23 slončkov. Po prijetnih doživetjih s temi prijaznimi orjaki, se bomo odpeljali do Dambulle, kjer si bomo ogledali skalne templje - votline s številnimi kipi Bude, ter razkošne stenske poslikave. V Dambulli je tudi velika grosistična tržnica sadja in zelenjave, kjer se vedno dogaja na veliko. Zapeljali se bomo skoznjo in od blizu doživeli ta utrip trgovanja. Nato do hotela. Namestitev in nočitev.

4. dan: SIGIRIYA - POLONNARUWA - SIGIRIYA
Po zajtrku najprej do speče lepotice Sigiriye - skalnega monolita, ki se dviga 183m nad bujno tropsko vegetacijo. V 5. stoletju so na vrhu zgradili veličastno trdnjavo s palačo, vrtovi in bazeni, vendar so danes ohranjeni le temelji te veličastne zgradbe. Veličastni pogled z vrha nam bo razkril pravljično pokrajino pod nami. Sigiriya je izjemna tudi zaradi odlično ohranjenih fresk na enem od stopnišč, ki vodijo na vrh. »Lepotice iz Sigiriye« so edini znani primerek starega Singalskega posvetnega slikarstva na svetu. Nato se bomo odpeljali proti Polonnaruwi. Starodavno mesto ostaja eden od najbolje načrtovanih arheoloških območij v državi in je pod zaščito UNESCA. Velja za enega izmed čistejših in najlepših mest v državi. Ogledali si bomo tri najlepše nekdanje templje, ki so nekoč krasili razkošno mesto s številnimi palačami in parki. Sledi ogled izjemnega primerka singalske umetnosti, Gal Vihara - podobe Bud, izklesane iz enega kosa skale. Na poti nazaj možnost ježe slonov - ob doplačilu. Nočitev.

5. dan: DAMBULLA - KANDY
Po zajtrku nadaljevaje poti do znamenitega mesta Kandy in na poti postanek za ogled nasada začimb in zanimivega v skalne balvane vklesanega templja v Aluvihari, kjer naj bi bil prvič zapisan budističen nauk. Ob prihodu v Kandy še obisk tržnice in ogled plesne predstave. Namestitev v hotelu. Nočitev.

6. dan: KANDY - NUWARA ELIYA
Po zajtrku sledi ogled kraljevega botaničnega vrta v Peradeniyi. Tu je zasajenih več kot 5000 rastlinskih vrst, izstopata pa vrt začimb in vrt orhidej. Nato se bomo podali proti Nuwara Eliyi. Slikovita pokrajina jezer, slapov in čajnih nasadov nas bosta animirala v tem veličastnem vzponu do najvišje točke naše poti. »Malo Anglijo«, kot šrilanško osrednje višavje ljubkovalno imenujejo krasi Nuwara Eliya. Tu je podnebje prijetno sveže in idealne razmere za gojenje svetovno znanega cejlonskega čaja, ki ga pridobivajo na plantažah v širši okolici mesta. Na poti v mesto si bomo ogledali eno od čajnih plantaž ter tovarno, kjer bomo spoznali postopke, po katerih obdelujejo čajne liste za nadaljnjo uporabo, končni odličen produkt pa bomo seveda tudi poskusili. Nočitev.

7. dan: ELLA - KATARAGAMA
Po zajtrku se bomo odpeljali do Ella Gap, kjer se nam bo odprl čudovit pogled na bližnje hribe. Park se ponaša s čudovitimi slapovi Rawana. Sledi vožnja do enega najpomembnejših templjev na Šrilanki, Kataragama Hindujski Tempelj, kamor prihajajo ljudje iz vseh koncev Šrilanke. Nastanitev v hotelu. Sledil bo popoldanski safari v nacionalnem parku Yale, ki je bil ustanovljen leta 1938. Park si bomo ogledali s terenskimi vozili, od koder bomo občudovali divje živali v njihovem naravnem okolju in samo upamo lahko da bomo imeli zadosti ostre oči in zapazili spretne, skrivnostne in oprezne leoparde. Nočitev.

8. dan: YALE - BENTOTA / NEGOMBO
Po zajtrku se bomo odpeljali do južne obale Šrilanke, ki nas bo dobršen del poti spremljala s svojo čudovito podobo. Ustavili se bomo na sloviti plaži Unawatuna in pri ribičih na kolih pri Weligami. Še ogled želvje valilnice, kjer skušajo zagotoviti ohranitev te ogrožene živalske vrste Šrilanke. Nadaljevanje prevoza do hotela na obali, kjer boste zaključili z vašimi zasluženimi počitnicami. Namestitev. Prosto. Nočitev.

9. dan: NA OBALI
Zajtrk, prosto za lastne aktivnosti, kopanje, sončenje... Nočitev.

10. dan: NA OBALI
Zajtrk. Užitek in počitek... Nočitev.

11. dan: COLOMBO - EVROPA *
Zajtrk. Prosto do odhodnega transferja na letališče Colombo. Prijava in nočni polet proti domu s presedanjem. *v kolikor je potrjen jutranji polet je povratek domov že 11 dan. Pri podaljšanju programa potovanja v Dubaj je sledeči potek: 11. dan COLOMBO-DUBAJ Zajtrk. Prosto do odhodnega transferja na letališče Colombo. Prijava in nočni polet proti Dubaju. *v kolikor je potrjen dopoldanski polet je prihod v Dubaj že 11. dan.

12. dan: * DUBAJ
Po pristanku in ureditvi vstopnih formalnosti vas bodo odpeljali v vaš hotel. Nočitev. Po zajtrku sledi vodeni ogled mesta Dubaj, v regiji znanega kot mesto trgovcev, saj že stoletja nudi gostoljubje trgovcem z vseh koncev sveta. Tradicija vljudnosti in gostoljubnosti še živi v njihovih prebivalcih. V Dubaju boste spoznali in občudovali čudovito prepletenost nove in stare arhitekture. V stari mestni četrti Bastakiya vam bodo ozke ulice in visoki »vetrni stolpi« - predhodniki klima naprav - razkrili stoletni utrip mesta. Sledi obisk dubajskega muzeja v trdnjavi Al Fahidi iz 18. stoletja. Nadaljevali bomo do Creeka, kjer se na obeh bregovih ozke, a dolge morske zajede v kopno nahaja osrednje poslovno središče, razdeljeno na Deira in Bur Dubaj. Povezana sta z dvema mostovoma in predorom, večina prometa pa poteka po morju s številnimi »abrami« - vodnimi taksiji, s katerimi se bomo tudi zapeljali. Ob zalivu se razprostira tudi bleščeči souk zlata, omamne arome pa se širijo iz souka začimb. Mesto se v svojem bujnem razvoju širi v vse smeri. Med novejšimi pridobitvami bomo občudovali poslopja ob veličastni aveniji šejka Zayda z vrhuncem pri Burj Khalifi, najvišji zgradbi sveta, ob obalni liniji Jumeirah pa osvaja oči Jadro - Burj Al Arab in projekt otoka The Palm, kjer se bohoti veličastni hotel Atlantis The Palm in mnoštvo čudovitih vil in apartmajev. Po ogledih nazaj v hotel. Nočitev.

13. dan: DUBAJ - LJUBLJANA
Zajtrk in prevoz na letališče. Prijava in polet proti domu.


Dodatno

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA ZA TURISTIČNE ARANŽMAJE SO PRILOGA PROGRAMA POTOVANJA RANA URA, ZLATA URA! Pri rezervaciji do 15/12-2017 5 % popust Pri rezervaciji do 60 dni pred potovanjem 3 % popust OPOMBA: Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi. Potovanje bomo organizirali v primeru minimalno 15 prijavljenih oseb. Napitnine niso vključene v ceni, doplačilo na poti za lokalne vodnike in voznike 50 € po osebi. CEPLJENJE: Niso obvezna. Več na: www.zdravinapot.si VIZUM: Vizum - ETA registracija je potrebna. *Dubaj - ni potreben.

Opombe

* Polet je predviden iz letališča Ljubljana. V kolikor nam letalski prevoznik potrdi polet iz bližnjega letališča je na relaciji letališče Ljubljana-bližnje letališče in nazaj organiziran brezplačen prevoz. Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).

Obvezna doplačila

  • skupina 10-19 potnikov: 90€

doplačila

  • Enoposteljna soba:: 228€
  • ETA registracija z urejanjem: 35 €
  • Podaljšek Dubaj: že od 225 €
Šrilanka


TermincenaOpombe
26.10.2018 - 13 dni1.599,00 €min. 20 potnikov
24.11.2018 - 13 dni1.599,00 €min. 20 potnikov
18.01.2019 - 13 dni1.599,00 €min. 20 potnikov
16.02.2019 - 13 dni1.599,00 €min. 20 potnikov
23.02.2019 - 13 dni1.599,00 €min. 20 potnikov
22.04.2019 - 13 dni1.599,00 €min. 20 potnikov

Cene vključujejo: Letalski prevozi v ekonomskem razredu kot je navedeno v programu s pristojbinami, prevozi s klimatiziranimi avtobusi po Šrilanki, namestitev v preverjenih hotelih 3*-4* na osnovi polpenziona, vsi navedeni ogledi po programu z vstopninami, lokalni vodniki, organizacija potovanja in spremstvo ter vodenje v slovenskem jeziku v času ogledov po Šrilanki (do 9. dne), osnovno nezgodno zavarovanje, zdravstveno zavarovanje z asistenco. * pri podaljšku v Dubaj vsi prevozi s klimatiziranimi vozili, 2x nočitev z zajtrkom v hotelu 3*/4*, slovensko vodenje (min 10 potnikov, drugače vodenje v angleškem jeziku) v času izleta po Dubaju, letalski prevozi.


Pošlji povpraševanje Natisni
Želite biti informirani o aktualnih novostih in ekskluzivnih akcijah?
Spremljajte nas
tudi na Facebooku