Arabski emirati

Nova slika

Bližnji vzhod

Dubaj in Abu Dhabi – pozimi na toplem ob Arabskem morju

Mesto nasprotij pod bleščečim arabskim soncem: čudovite peščene plaže, kristalna modrina Arabskega zaliva, pravljični hoteli in skrivnostna puščava! Vse to je Dubaj, eden od sedmih arabskih emiratov, stičišče najsodobnejših dosežkov sveta in stičišče modernega, urbanega in tradicionalnega puščavskega življenja.

Pošlji povpraševanje
1. dan: LJUBLJANA– ZAGREB – DUBAJ
Zbirališče udeležencev v Ljubljani in odhod avtobusa v Zagreb. Direkten 
polet ob 13.50 s prihodom v Dubaj večernih urah. Po opravljenih mejnih formalnostih prevoz v hotel. Nastanitev in nočitev. 

2. dan: DUBAJ 
Po zajtrku ogled glavnega mesta istoimenskega Emirata ob arabskem zalivu, ki se je v nekaj desetletjih razvil iz pristaniškega mesteca v poslovno in komercialno središče arabskega polotoka. Občudovali boste številne stolpnice, zgrajene po zadnjih zapovedih arhitekturnega ustvarjanja, s panoramske točke opazovali svetovno znani hotel Burj Al Arab, se zapeljali po umetnem otočju Palma do hotela Atlantis, občudovali zunanjost mošeje Jumeirah, šejkovo palačo… Za lažji vpogled v nastanek in razvoj Dubaja boste obiskali muzej v trdnjavi Al Fahidi. Sledil bo sprehod skozi najstarejši predel Al Bastakya z ozkimi, senčnimi ulicami in vožnja z vodnimi taksiji – abrami preko morske ožine »Creek« na slikoviti tržnici začimb in zlata, kjer boste lahko občudovali tudi največji zlati prstan na svetu. Oglede bomo zaključili v enem največjih nakupovalnih središč na svetu – v Mall of Dubai, kjer predlagamo, da obiščete najvišjo stavbo sveta – Burj Khalifa in se povzpnete v 124 nadstropje od kjer je čudovit razgled na arhitekturne dosežke Emirata. Nekaj prostega časa za ogled akvarija in drsališča, zvečer pa boste občudovali še plešoče fontane. Z metrojem povratek v hotel. Nočitev.

3. dan: DUBAJ
Po zajtrku odhod z najnovejšim dubajskim metrojem in tramvajem v Marino, zgrajeno ob umetnem vodnem kanalu, ki ga obkrožajo moderni nebotičniki. Sprehod po znameniti promenadi »The Walk« ob peščeni plaži. Prosto za kratko osvežitev v arabskem morju ali enostavno za uživanje ob kavi v eni od številnih restavracij. Na povratku postanek v nakupovalnem središču Mall Of Emirates, kjer se med drugim lahko spustite po pokritem smučišču. Povratek v hotel. Zvečer predlagamo vožnjo s tradicionalno arabsko ladjo Dhow mimo osvetljenih trgov in palač in z večerjo na ladji. Nočitev.

4. dan: POČITNICE V DUBAJU ALI IZLET V ABU DHABI
Zajtrk in prosto. Priporočamo obisk arabske tržnice Madinat Jumeirah in počitek na beli peščeni plaži, lahko pa se odločite za celodnevni izlet v upravno in poslovno središče Združenih arabskih emiratov - Abu Dhabi, kjer je tudi sedež vlade Združenih arabskih emiratov, sedež mnogih naftnih družb, največjih svetovnih bank in multinacionalk. Moderno mesto, ki je zraslo iz puščave, je danes ozaljšano s številnimi zelenimi površinami, parki in fontanami, v samem emiratu pa je bilo v zadnjih letih posajenih več kot 150 milijonov dreves. Abu Dhabi leži na otoku, ki ga s kopnim povezujejo trije mostovi. Postanek za ogled Velike mošeje šejka Zayeda, nato pa sledi panoramska vožnja po obalni cesti mimo emirskih palač na otok Breakwater, od koder se odpira lep pogled na obalno ulico Corniche in luksuzni hotel Emirates Palace. Obisk zgodovinske vasice kjer je predstavljeno življenje kakršno je bilo tu pred odkritjem nafte. Nekaj prostega časa za kosilo. Popoldne vožnja preko otoka Saadijat kjer nastaja nov kulturni center Abu Dhabija, na otok Yas. Postanek na dirkališču F1 Yas Marina circuit in pri zabaviščnem parku Ferrari World. Proti večeru povratek v Dubaj. Nočitev.

5. dan: POČITNICE V DUBAJU 
Zajtrki v hotelu. Dan boste lahko izkoristili za dodatne oglede mesta, nakupe in počitek ob morju. Priporočamo, da se udeležite adrenalinskega safarija v puščavi. S terenskimi vozili se boste zapeljali po zlatih peščenih sipinah, občudovali sončni zahod v puščavi in jezdili kamele. V beduinskem kampu pa vam bodo pripravili nepozabno večerjo in program pod zvezdami. Nočitev.

6. dan: DUBAJ – ZAGREB – LJUBLJANA
Zjutraj odhod na letališče in po opravljenih carinskih formalnostih polet proti Zagrebu. Pristanek ob 13.00 in prevoz v Ljubljano. 

Odhodi: 24. Maj, 28. Junij, 20. September, 18. oktober 2016 

6 dni od 699€ - direkten let iz Zagreba - prevoz v Zagreb vključen

CENA: 699€ min 20 potnikov (odhod 24.5., 28.6., 20.9.); 799€ min 20 potnikov (18.10.)
            799€ min 10 potnikov (odhod 24.5., 28.6.,20.9); 899€ min 10 potnikov (18.10.)

V ceno je vključeno: avtobusni prevoz Ljubljana – Zagreb - Ljubljana, direkten letalski prevoz Zagreb – Dubaj - Zagreb, letališke in varnostne pristojbine (230€), prevoz letališče hotel letališče, 5 nočitev z samopostrežnimi zajtrki v hotelu 3*/4*, poldnevni ogled mesta, vstopnina v muzej v Dubaju, vožnja z vodnim taxijem – abro, strošek slovenskega spremljevalca in organizacije potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje.

Doplačilo ob prijavi: enoposteljna soba 199€, prijavnina 15€.

Doplačila, priporočamo ob prijavi zaradi zagotovitve optimalnih rezervacij:
jeep safari in samopostrežna večerja 85€,
križarjenje z ladjo Dhow in samopostrežna večerja 65€,
obisk stolpnice Burj Khalifa 40€
izlet v Abu Dhabi, 65€

Doplačila na licu mesta:
vožnja z metrojem in tramvajem 2. in 3. dan cca 10€
napitnine 15€

POMEMBNO: Od 31. marca 2014 je v hotelu obvezno plačilo turistične
pristojbine 5€ na sobo na noč.

Za potovanje v Dubaj slovenski državljani potrebujemo potni list, veljaven še vsaj 6 mesecev po prihodu s potovanja.

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA ZA TURISTIČNE ARANŽMAJE,
ki so sestavni del programa in pogodbe/voucherja, so vam kot posebna tiskana priloga k programu, na voljo v naših poslovalnicah.


POVPRAŠEVANJA IN PRIJAVE:
INTELEKTA M. Sobota d.o.o.
PE Ljubljana
Tel.: 01/230-85-80
E-naslov: 
#EM#6c6b7761686f6769694963657868626a7b65733d777a7b#EM#


JZ

Arabski emiratiPošlji povpraševanje Natisni
Želite biti informirani o aktualnih novostih in ekskluzivnih akcijah?
Spremljajte nas
tudi na Facebooku