Nova slika

Evropa

Korzika – aktivne počitnice

KORZIKA – otok lepote in izjemnih kontrastov: bogata in zaradi velike razgibanosti otoka hitro spreminjajoča se vegetacija, visoke gore in gorske verige, ki delijo otok na dvoje, tipične hribovske vasice, kjer življenje še vedno teče počasneje kot drugod. Tu so številna obmorska mesteca, ki kažejo mediteranski vpliv in izpričujejo kljubovalnost otoških prebivalcev skozi zgodovino… Čudovite plaže, kjer tudi na vrhuncu sezone ni prave gneče... Otok je pravi raj za ljubitelje narave, planince, gorske kolesarje, potapljače… Korzika vabi s svojo neokrnjenostjo in ohranja sloves kot otok individualnega turizma.

Pošlji povpraševanje
Tokrat vam ponujamo letovanje v neposredni bližini korziškega glavnega mesta Ajaccio, ki je vedno zanimivo za obiskovalce (Napoleonova rojstna hiša, več muzejev, tržnica, grad, pristanišče ...). Je tudi zelo dobro izhodišče za izlete do večine najbolj znanih krajev na otoku. Za ljubitelje narave, pohodnike, planince je nedaleč proč kar nekaj možnosti... Ostali lahko izbirajo med počitkom na plaži ali ob bazenu, pohodi po bližnjih hribih, raziskovanju otoškega glavnega mesta, kolesarjenjem, izleti z čolnom ali ladjo ob zahodni obali, organiziranimi avtobusnimi izleti po otoku …

1. dan: Maribor-Celje-Ljubljana-Italija
Odhod avtobusa iz Maribora zvečer ob 20. uri. Vstopanje potnikov v Celju in Ljubljani ter nadaljevanje proti Italiji. Vožnja na relaciji Benetke–Bologna–Firence. Nočna vožnja. 

2. dan: Livorno-Corte-Ajaccio
Izkrcanje, krajši ogled mesta in avtobusna vožnja proti notranjosti otoka. Na poti krajši postanek v nekdanji prestolnici Corte, ki ga odlikuje slikovita citadela na hribu, v mestu pa najdemo tudi edino otoško univerzo. Nadaljujemo po hriboviti cesti skozi več vasic in mestec in se preko prelaza Vizavona začnemo spuščati proti zahodni obali. Prihod v prestolnico Ajaccio in nastanitev v hotelu Sun Beach*** v okolici mesta v obalnem delu. Večerja in nočitev.

3. dan: Ajaccio
Zajtrk in prosto dopoldne za kopanje, spoznavanje okolice. Krajši popoldanski izlet v center Ajaccia. Krožna vožnja in peš ogled glavnih znamenitosti: Napoleonov spomenik, trg general de Gaulla, trg Foch, Napoleonova rojstna hiša (notranji ogled z doplačilom), citadela ... Nekaj prostega v središču mesta, nato vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

4. dan: prosto ali planinski izlet 
Po zajtrku prost dan oziroma po želji za pohodnike (manjše doplačilo za prevoz do izhodišča) izlet v bližnje hribe (približno 3 do 4 ure peš po planinskih stezah, možnost spoznavanja korziške narave in hribovite okolice). Povratek v hotel, prosto. Večerja.

5. dan: prosto ali izlet v Sartene in Bonifacio
Celodnevni izlet (doplačilo) v mesto Sartene, najbolj korziško od vseh mest, in nato na skrajni jug do najlepšega mesta na otoku Bonifacio. Sicer pa kopanje in počitek. Nočitev.

6. dan: prosto ali planinski izlet
Po zajtrku prosto za kopanje (za pohodnike se lahko spet organizira kakšna planinska tura po okoliških hribih). Večerja in nočitev.

7. dan: prosto ali izlet do otokov Sanguinaires
Prost dan za kopanje (po želji možen jutranji obisk mestne tržnice) ali različne aktivnosti. V popoldanskih urah na željo izlet z ladjico do znamenitih otokov Sanguinaires (Krvavi otoki). Večerja v hotelu.

8. dan: Ajaccio-Bastia-Livorno-Slovenija
Po zajtrku se bomo odpravili nazaj preko hribov proti pristanišču Bastia. Plovba proti Italiji in popoldanski pristanek v Livornu. Avtobusna vožnja nazaj proti domu na relaciji Firence–Bologna–Benetke. Prihod v Slovenijo v poznih nočnih urah.

ODHOD: pokličite za termin

CENA: 599 evrov (najmanj 45 potnikov), 
            635 evrov (najmanj 35 potnikov);

VKLJUČUJE: šest polpenzionov z zajtrkom v hotelu Sun Beach***, prevoz s trajektom na relaciji Livorno–Bastia–Livorno, vstopne in izstopne takse za Korziko, avtobusni prevoz, slovenskega vodiča; 

DOPLAČILA PO ŽELJI: enoposteljna soba 230 evrov, celodnevni izlet po otoku (Sartene in Bonifacio) 40 evrov, izlet z ladjico na znamenite »Krvave otoke« (Les Iles Sanguinaires) cca 30 evrov, pohodniški izleti v bližnje hribe (obračuna se manjši strošek prevoza);

POPUSTI: otrok do 12 let (z 2 odraslima) 20%; 

DOBRO JE VEDETI: Korzika je prava destinacija za ljubitelje neokrnjene narave, kristalno čistega morja in mirnega dopusta brez večje gneče. Individualnost, ki vam jo zagotavlja otok, je zato nekoliko dražja kot v masovnih turističnih destinacijah;

HOTEL SUN BEACH***: leži blizu obale cca 3 km zahodno od centra Ajaccia, dobrih 200 metrov od morja. Hotel ima 86 sob za goste, restavracijo, bar z razgledno teraso, zunanji bazen. Vse sobe imajo kopalnico, klimo, tv, telefon, balkon. Ležalniki ob bazenu (v omejenem številu) so brezplačni. Brezplačna internetna povezava je na voljo v skupnih prostorih. V hotelu si je mogoče proti doplačilu izposoditi kolesa, najeti avto ali čoln.

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in so na voljo v poslovalnici. Potovanje je organizirano v sodelovanju s partnersko agencijo.


POVPRAŠEVANJA IN PRIJAVE: 
INTELEKTA M. Sobota d.o.o.
PE Kranj
Tel.: 04/236 85 55 
E-naslov
#EM#6b73636d6e456f697c6c666e67796f21737e7f#EM#


TR
FrancijaPošlji povpraševanje Natisni
Želite biti informirani o aktualnih novostih in ekskluzivnih akcijah?
Spremljajte nas
tudi na Facebooku