potovanje-na-prelepi-evropski-otok-malta-5-dni-1

Evropa

Potovanje na prelepi evropski otok - Malta - 5 dni

Potovanje na Malto, otoški raj Evrope. Idilične obale, slikovita in z bogato zgodovino zaznamovana mesta, prijazni in nasmejani ljudje, brezskrbnost in časovna neomejenost. Odlike, katere se nas bodo kar malce polastile pri našem odkrivanju.

Pošlji povpraševanje
Potovanje na Malto, otoški raj Evrope. Idilične obale, slikovita in z bogato zgodovino zaznamovana mesta, prijazni in nasmejani ljudje, brezskrbnost in časovna neomejenost. Odlike, katere se nas bodo kar malce polastile pri našem odkrivanju.

Program

1. dan: (LJUBLJANA)-BENETKE-MALTA-QAWRA
Zbirno mesto na letališču Benetke. Prijava na polet proti Malti. Po pristanku ogled prestolnice La Valleta, ki jo obdaja impozantno obzidje. Na ogledu bomo videli mestna vrata in operno hišo ter zgornje Baracca vrtove, od koder se nudi lep pogled na pristanišče. Nadaljujemo do Stolnice sv. Janeza, ene najrazkošnejših cerkva v Evropi, v notranjosti katere se nahajajo poslikave Pretia in Caravaggia ter do Palače velikih mojstrov, poslikane z freskami in v kateri se nahaja bogata zbirka starega orožja. Dan bomo zaključili z obiskom Malta Experience, kjer nam bo na zanimiv način približana zgodovina otočja skozi stoletja. Prevoz v hotel, nastanitev, nočitev.

2. dan: QAWRA-MDINA-RABAT-HAGAR QIM-QAWRA
Po zajtrku se bomo odpeljali v Mdino, obdano z mogočnim obzidjem, znotraj katerega so stare palače in cerkve, katerih temelji segajo še v arabsko obdobje. Sprehod po slikovitih uličicah do trdnjave nad mestom, od koder se nudi čudovit razgled. Nadaljujemo do mesta Rabat, kjer je poleg srednjeveških stavb moč najti rimske ostanke, še posebej zanimive so katakombe Sv. Pavla, ki so del razvejanega sistema antičnih podzemnih hodnikov. Še posebej so zanimivi mozaiki v rimski vili. V popoldanskih urah si bomo ogledali najpomembnejša megalitska spomenika templja Hagar Qim in Mnajdra. Povratek v hotel, nočitev.

3. dan: QAWRA-GOZO-QAWRA
Zajtrk. Vožnja z trajektom na sosednji otok Gozo, ki nas bo navdušil z svojimi naravnimi lepotami. Ogledali si bomo votlino, kjer naj bi nimfa Kalipso zadrževala Odiseja, tempelj Ggantija, ter romansko katedralo Ta Pinu. Nadaljujemo z ogledom glavnega mesta Viktorija, kjer se bomo sprehodili po ozkih uličicah in okusili gostoljubje domačinov, obiskali tržnico in morda kupili katerega izmed tradicionalnih izdelkov narejenih iz čipk ali pletenino. Povratek v hotel, nočitev.

4. dan: QAWRA-MARSAXLOKK-MODRA JAMA-QAWRA
Zajtrk. Zapeljali se bomo do očarljive ribiške vasice na otoku Marsaxlokk, kjer si bomo ogledali slikovito ribjo tržnico ter se sprehodili po pristanišču. Nato se bomo zapeljali do Modre jame, katere lepote bomo občudovali v kratki plovbi po kristalno čisto modri vodi. Pot do hotela nas bo vodila po severni obali mimo številnih vasic in očarljive pokrajine. Nočitev.

5. dan: QAWRA-MALTA-BENETKE (LJUBLJANA)
Po zajtrku prevoz na letališče in polet proti Benetkam.


Dodatno

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA ZA TURISTIČNE ARANŽMAJE SO PRILOGA PROGRAMA POTOVANJA RANA URA, ZLATA URA! Pri rezervaciji do 15/12-2017 5 % popust Pri rezervaciji do 60 dni pred potovanjem 3 % popust Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi. Potovanje bomo organizirali pri min. številu 15 potnikov. Vizum: ni potreben Cepljenje: ni potrebno, več na www.zdravinapot.si

Opombe

Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena). V kolikor je pri programu potovanja predviden odhod iz Ljubljane, si pridržujemo pravico do alternativnega odhoda iz okoliških letališč. V tem primeru je iz Ljubljane urejen brezplačni povratni transfer.

Obvezna doplačila

  • skupina 15-19 potnikov: 90€

doplačila

  • prevoz do Benetk in nazaj: 55€
  • enoposteljna soba: 99€
  • večerje: 75€


TermincenaOpombe
26.10.2018 - 5 dni619,00 €min. 20 potnikov
02.11.2018 - 5 dni619,00 €min. 20 potnikov

Cene vključujejo: letalski prevoz Benetke-Malta -Benetke v ekonomskem razredu, 4 x nočitev z zajtrkom v hotelih 3*, ogledi po programu v vstopninami, vožnja z ladjico po Modri jami, vodenje in organizacija potovanja, nezgodno zavarovanje, DDV


Pošlji povpraševanje Natisni
Želite biti informirani o aktualnih novostih in ekskluzivnih akcijah?
Spremljajte nas
tudi na Facebooku