kratek-skok-v-lizbono-izlet-na-portugalsko-4-dni-1

Evropa

Kratek skok v Lizbono, izlet na Portugalsko - 4 dni

Idealen kratek skok na tuje predstavlja kratko potovanje na Portugalsko, kjer bomo dodobra spoznali lepote prestolnice Lizbone. Lizbona ima bogato zgodovino in neverjetno arhitekturno zapuščino. Ob vseh teh draguljih pa se bomo lahko potešili tako kulturno kot kulinarično.

Pošlji povpraševanje
Idealen kratek skok na tuje predstavlja kratko potovanje na Portugalsko, kjer bomo dodobra spoznali lepote prestolnice Lizbone. Lizbona ima bogato zgodovino in neverjetno arhitekturno zapuščino. Ob vseh teh draguljih pa se bomo lahko potešili tako kulturno kot kulinarično.

Program

1. dan: (LJUBLJANA)-BENETKE-LIZBONA-OBIDOS-LIZBONA
Zbirno mesto na letališču Benetke. Prijava na polet proti Lizboni. Po pristanku vožnja do slikovitega, z srednjeveškim obzidjem obdanega mesta, kjer bomo na sprehodu po tlakovanih ulicah občudovali belo pobarvane hiše. Nadaljujemo do Lizbone, kjer si bomo v Parku Narodov, v katerem so Portugalci leta 1998 organizirali svetovno Expo razstavo ogledali največji in najlepši akvarij in se seznanili s podvodnim svetom. V okolici akvarija je zelo lepo urejeno sprehajališče nad katerim se lahko popeljete z gondolsko žičnico, nakupovalni center in več restavracij. Prevoz do hotela, nočitev.

2. dan: LIZBONA
Po zajtrku se bomo podali na ogled glavnih znamenitosti cvetoče prestolnice: mostova 25. aprila in Vasco da Gama, ki prečita reko Tejo, se sprehodili po stari mestni četrti Alfama, ki je duša stare Lizbone, mimo samostana Jeronimos, stolpa Belem in spomenika Kristusu Kralju, po Liberty aveniji in do Rossio trga, Katedrale in cerkve Sv. Antona. Nad nami bo dominiral grad Sao Jorg na katerega se bomo tudi povzpeli. Prosto popoldne za oglede ali potepanja po slikovitih uličicah… Nočitev. Zvečer priporočamo obisk lokala v kateremu bomo prisluhnili tipični portugalski glasbi –fadu.

3. dan: LIZBONA-SINTRA
Zajtrk in nočitev. Prosto. Priporočamo izlet v Sintro, eno najlepših mest na Portugalskem in nekdanje kraljevo središče Portugalske s čudovito palačo iz 15. stoletja, ki si jo bomo tudi ogledali. Palači daje poseben pečat gotskega in emanuelinskega stoga ter čudovito okrasje. V nadaljevanju se bomo odpravili na skrajnji zahodni rt Evrope Cabo da Roca in opazovali stičišče kopnega in Atlantika v čudoviti interakciji. Na poti do Lizbone se bomo zapeljali še skozi letovišči Estoril in Cascais, ki se je razvil iz ribiške vasice, kar mu daje še poseben čar. Nočitev.

4. dan: LIZBONA-BENETKE (LJUBLJANA)
Zajtrk in vožnja do portugalskega Versaillesa ,Queleza, kjer se nahaja Narodna palača z zanimivo rokokojsko arhitekturo, bivša poletna rezidenca Don Pedra in Marie I. Po ogledu


Dodatno

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA ZA TURISTIČNE ARANŽMAJE SO PRILOGA PROGRAMA POTOVANJA RANA URA, ZLATA URA! Pri rezervaciji do 15/12-2017 5 % popust Pri rezervaciji do 60 dni pred potovanjem 3 % popust Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi. Potovanje bomo izvedli pri min. 15 prijavljenih potnikih.

Opombe

Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena). V kolikor je pri programu potovanja predviden odhod iz Ljubljane, si pridržujemo pravico do alternativnega odhoda iz okoliških letališč. V tem primeru je iz Ljubljane urejen brezplačni povratni transfer.

Obvezna doplačila

  • skupina 15-19 potnikov: 90€

doplačila

  • Enoposteljna soba: 79€
  • prevoz do letališča Benetke: 55€
  • izlet v Sintro: 50€
  • Fado: 35€
Portugalska


TermincenaOpombe
25.10.2018 - 4 dni549,00 €min 20 potnikov
01.11.2018 - 4 dni549,00 €min 20 potnikov

Cene vključujejo: letalski prevoz Benetke-Lizbona -Benetke v ekonomskem razredu, 3 x nočitev z zajtrkom v hotelih 3*, mestna taksa, zunanji ogledi brez vstopnin, vodenje in organizacija potovanja, nezgodno zavarovanje, DDV. Vstopnine niso vključene v ceno, cca 35 EUR na poti. Minimalno število potnikov za izvedbo doplačilnih ogledov je 15.


Pošlji povpraševanje Natisni
Želite biti informirani o aktualnih novostih in ekskluzivnih akcijah?
Spremljajte nas
tudi na Facebooku