istanbul-4-dni-1

Evropa

Istanbul - 4 dni

Doživite mesto na dveh celinah, spoznajte znamenitosti iz bizantinskega in otomanskega obdobja, popeljite se po bosporski ožini mimo palač in dvorcev, ki krasijo njegove obale, sprehodite se po slikovitih ulicah in uživajte v večernem programu iz tisoč in ene noči!

Pošlji povpraševanje
Doživite mesto na dveh celinah, spoznajte znamenitosti iz bizantinskega in otomanskega obdobja, popeljite se po bosporski ožini mimo palač in dvorcev, ki krasijo njegove obale, sprehodite se po slikovitih ulicah in uživajte v večernem programu iz tisoč in ene noči!

Program

1. dan: LJUBLJANA - ISTANBUL IN TRG MAXIM
Polet letala v Istanbul iz Ljubljane ob 9.4 uri. Pristanek v Istanbulu in po opravljenih mejnih formalnostih avtobusni prevoz mesto. Nastanitev v hotelu in odhod z vodnikom na Taxim in sprehod po ulici neodvisnosti do stolpa Galata in na most Galata od kjer boste lahko občudovali osvetljene minarete Hagie Sofije in Modre mošeje. Nočitev.

2. dan: OD BIZANCA DO ISTANBULA IN ZOGDBE O SULEJMANU VELIČASTNEM
Po zajtrku ogled glavnih mestnih znamenitosti: Modre mošeje, cerkve Sv. Modrosti (Hagia Sofia - dolgo časa največja cerkev krščanskega sveta, kasneje spremenjena v mošejo, danes muzej), palače Topkapi (palača osmanskih sultanov, danes muzej z zbirkami porcelana, draguljev, orožja in drugih dragocenosti, nekdanjega Hipodroma in veličastne podzemne cisterne Yerebatan Saray. Nočitev.

3. dan: ISTANBUL (KRIŽARJENJE PO BOSPORJU) IN GRAND BAZAR
Zajtrk in odhod na egipčansko tržnico začimb. Predlagamo križarjenje po Bosporju, morski ožini med Evropo in Azijo, mimo trdnjave Rumeli Hisar in mimo palač Dolmabahče in Beylebeyi, pod bosporskima mostovoma. Spet bodo oživele bosporske legende in izvedeli boste zakaj se ožina imenuje »prehod krav«! Po križarjenju pa se bomo sprehodili po zanimivih trgovskih ulicah na znamenito pokrito tržnico (Kapali čaršija) kjer se boste lahko poskusili pri orientalskem barantanju. Nočitev.

4. dan: ISTANBUL - LJUBLJANA
Zajtrk in prosto do prevoza na letališče. Predlagamo obisk palače Dolmabahce ob Bosporju - palače zadnjih sultanov, kjer nas bo osupnilo razkošje preprog, kristala in alabastra ter obisk največje palače Sulejmana Veličastnega z grobovi sulata in njegove Hurem sultane. Prevoz na letališče in ob 17.55 polet v Ljubljano.


Dodatno

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA ZA TURISTIČNE ARANŽMAJE SO PRILOGA PROGRAMA POTOVANJA OPOMBA: Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi. Potovanje bomo organizirali v primeru 15 prijavljenih oseb. Doplačila na licu mesta: vstopnine in vodenje po muzejih (Top kapi palača, Hagia Sofija, podzemna cisterna) 55€, harem v Top kapi palači 10€, križarjenje po Bosporju 25€, obisk palače Dolmabahče 25€, obisk nočnega lokala z večerjo, omejeno količino pijače, folklornim programom, trebušnimi plesalkami in prevozom 55€, ena vožnja z tramvajem pribl.1,40€. CEPLJENJE: Niso potrebna in jih ne zahtevajo. Več na www.zdravinapot.si VIZUM: Ni potreben.

Opombe

V kolikor je pri programu potovanja predviden odhod iz Ljubljane, si pridržujemo pravico do alternativnega odhoda iz okoliških letališč. V tem primeru je iz Ljubljane urejen brezplačni povratni transfer. Potniku se ob prijavi zaračuna najnižja cena, končen obračun glede na število prijavljenih potnikov in višino letaliških pristojbnin pa se opravi 10 dni pred potovanjem.

Obvezna doplačila

  • turistična pristojbnina: 6€
  • za skupino 15-24 potnikov: 40€

doplačila

  • Enoposteljna soba:: 54 €
Turčija


TermincenaOpombe
26.10.2018 - 4 dni399,00 €min. 25 potnikov
02.11.2018 - 4 dni399,00 €min. 25 potnikov
16.11.2018 - 4 dni399,00 €min. 25 potnikov

Cene vključujejo: letalski prevoz po programu, letališke in varnostne pristojbine v višini 130€, prevoz letališče - hotel - letališče, 3x nočitev z samopostrežnim zajtrkom v hotelu lokalne turistične kategorije 4* v središču mesta, ogled Istanbula brez vstopnin, stroški slovenskega spremljevalca in organizacije potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje.


Pošlji povpraševanje Natisni
Želite biti informirani o aktualnih novostih in ekskluzivnih akcijah?
Spremljajte nas
tudi na Facebooku