02 03 2014 Actilingua poletni 15

Dunaj

Actilingua

Poletni tečaji za mlade
Individualno potovanje
16 - 19 let

Pošlji povpraševanje
Priznana jezikovna šola Actilingua nudi odlične jezikovne programe za mlade, ki se ob učenju nemščine želite udeleževati organiziranih aktivnosti v družbi sovrstnikov različnih narodnosti, hkrati pa ne potrebujete nadzora 24 ur dnevno in bi Dunaj radi raziskovali tudi na lastno pest. Šola je v 1. nadstropju lepo obnovljene secesijske stavbe v prestižnem predelu nasproti dvorca Belvedere, pouk pa poteka tudi v učilnicah sosednje zasebne gimnazije Sacré Coeur, ki s šolskim vrtom in športnimi tereni nudi prijetno okolje za jezikovne tečaje. Do centra Dunaja z znamenito operno hišo, elegantno nakupovalno ulico Kärtnerstrasse ali do Štefanove cerkve je le 15 minut hoje.
 
Opremljenost šole: 6 svetlih, klimatiziranih, sodobno opremljenih učilnic, multimedijska knjižnica s 17 računalniki in bogato izbiro učnih materialov, revij, časopisov, CD-jev in DVD-jev, družabni prostor z aparatom za napitke in prigrizke, brezplačni Wi-Fi, 10 dodatnih učilnic in športni tereni sosednjega šolskega centra Sacré Coeur. 

TEČAJI 
Standardni tečaj 
Med dinamičnimi učnimi urami boste vadili slovnico, nadgrajevali in utrjevali boste besedišče, vadili boste pravilno izgovorjavo in se urili v poslušanju in branju s ciljem, da izboljšate sposobnost komuniciranja v nemščini za učinkovito rabo v vsakdanjih situacijah. Pouk poteka po sodobnih komunikativnih metodah ob vključevanju različnih jezikovnih iger, dela v skupinah in v parih, … 
Število šolskih ur/teden: 20 + 5 x 45 minut 
Št. tečajnikov v razredu: največ 15 
Stopnje: vse 
Dolžina tečaja: 2, 3, 4 ali 6 tednov 
Udeleženci s predznanjem: 1.7., 15.7., 22.7., 29.7.2018
Popolni začetniki: 1.7. in 29.7.2018
Zadnji dan programa: 11.8.2018

Intenzivni tečaj
Intenzivni tečaj je kombinacija standardnega tečaja in dodatnih 10 učnih ur, ki so namenjene utrjevanju in nadgrajevanju znanja, pridobljenega med standardnim tečajem. 
Število šolskih ur/teden: 30 + 5 x 45 minut 
Št. tečajnikov v razredu: največ 15 
Stopnje: vse 
Dolžina tečaja: 2, 3, 4, 5 ali 6 tednov 
Začetki: glej standardni tečaj. 

Certifikat ÖSD - Österreichisches Sprachdiplom Deutsch
Dodatno k standardnemu in intenzivnemu tečaju nudi šola v terminih od 2.7. in od 27.7. 8-urne priprave na izpit ÖSD. Izpitni roki: 12. in 13.7., 26. in 27.7.2018.
Prijava na priprave zaradi vključitve v ustrezni nivo in izpit ÖSD ter plačilo priprav in izpita na šoli Actilingua.

Nastanitev 
Študentska rezidenca 
V študentski rezidenci, od šole oddaljeni cca 30 minut vožnje z javnim prevozom, so na voljo dvoposteljne sobe s kopalnico in hladilnikom, skupna kuhinja, klubska soba s TV in pralnica. Prehrana: polpenzion 

Prosti čas 
Šolski animatorji pripravljajo 4x na teden popoldan in/ali zvečer program kulturno–družabnih in športnih aktivnosti 
- 5 ur tedensko. Lahko se boste ukvarjali s športom, obiskali Prater, tekmovali v kvizih, plesali dunajski valček, ogledovali si boste dunajske znamenitosti … Udeležba na aktivnostih ni obvezna, jo pa priporočamo, saj nudi odlično možnost za komuniciranje v nemščini. Ob sobotah in nedeljah se boste proti doplačilu lahko udeležili izletov, npr. v Salzburg, Laxenburg ali na Neusiedlersee. 

CENA VKLJUČUJE: 
- uvrstitveni test 
- tečaj in izposojo učnih materialov 
- potrdilo o udeležbi na tečaju 
- nastanitev in polpenzion
- organizacijo družabnih aktivnosti in izletov (prevozi in vstopnine niso vključeni v ceno) 
 - nezgodno zavarovanje
- organizacijo jezikovnega potovanja 

POTOVALNE INFORMACIJE 
Iz Ljubljane, Celja, Maribora je na voljo ugodna železniška povezava z Dunajem. Vožnja iz Ljubljane traja cca 6 ur. Za vožnjo z avtom boste iz Ljubljane potrebovali nekaj manj kot 4 ure. Prihod: nedelja pred začetkom tečaja Odhod: sobota po zaključku tečaja 

 Tečaj Študentska rezidenca POL/DS 
  2 tedna dodatni teden 
Standardni 1183 476
Intenzivni 1453  611 

Doplačila po želji - plačilo na Dunaju:
- Izlet v Salzburg: 70 EUR 
- Priprave na izpit ÖSD: 100 EUR 
- Izpit ÖSD: v odvisnosti od jezikovne stopnje od 110 do 140 EUR. 

Opombe: 
- Ob prihodu v rezidenco je potrebno plačilo kavcije za ključ in morebitne poškodbe opreme v višini 100 EUR; te vam ob odhodu povrnejo. 
- Obvezno doplačilo za vozovnico mestnega prometa 17,10 EUR/teden. Plačilo na Dunaju.

POVPRAŠEVANJA IN PRIJAVE: 
INTELEKTA M. Sobota d.o.o.
PE Kranj
Tel.: 04/ 236 85 55 Dunaj

Od gotskega Stephansdoma, cesarskega Hofburga do secesijskega razkošja Secessiona, od čudovitih kulturnozgodovinskih muzejev do futurističnih gradenj moderne dobe – Dunaj nudi v arhitekturnem smislu izjemno veliko. Nekdanjo poletno rezidenco cesarice Sissi, Schöbrunn, prištevamo k najlepšim baročnim palačam Evrope. Dunaj pa navduši tudi z odličnimi restavracijami, nakupovalnimi središči za vsak žep in butiki ekskluzivne mode. Sladokusci uživajo v slastni Sacherjevi torti ob skodelici kremastega melanga, ljubitelji glasbe v predstavah znamenite operne hiše. Zaplešete lahko znameniti dunajski valček ob reki, ki je navdihnila Johanna Strauβa, za mlade pa je tu znameniti Prater s številnimi adrenalinskimi atrakcijami.  

Prebivalcev: cca 1,700.000


Pošlji povpraševanje Natisni
Želite biti informirani o aktualnih novostih in ekskluzivnih akcijah?
Spremljajte nas
tudi na Facebooku