15362481598 0948fec93e o

Berlin

did deutsch-institut Berlin - Mitte

POČITNIŠKI PROGRAM
Residenzkurse für Jugendliche in Berlin-Mitte
14-17 LET

Pošlji povpraševanje
Počitniška šola organizacije did deutsch-institut že nekaj let deluje v hotelu A&O Berlin Hauptbahnhof, ki je v osrednjem Berlinu v predelu Berlin-Mitte, in sicer povsem v osrčju glavnega mesta. Vse najpomembnejše berlinske znamenitosti so od tukaj dostopne peš. Do Reichstaga ali Brandenburških vrat je največ 15 minut. V neposredni bližini je tudi Potsdamski trg ter spominski obeležji holokavsta in berlinskega zidu. Do glavne železniške postaje je samo pet minut peš. Hotel pa ima še sky-lounge s pogledom na mesto, strešno teraso, vrt in učilnice.

POČITNIŠKI PROGRAM
Residenzkurse für Jugendliche in Berlin-Mitte

Program združuje pouk nemščine s programom aktivnosti v prostem času. 

Pouk nemščine obsega 20 ali 24 učnih ur na teden. Poudarek je na praktičnem jezikovnem znanju, ki ga tečajniki lahko uporabijo v vsakdanjih situacijah. Pouk poteka v sproščenem počitniškem vzdušju in obsega vse štiri jezikovne veščine poslušanja, branja, pisanja in govorjenja. Tečajniki so uvrščeni v ustrezno težavnostno stopnjo na podlagi preizkusnega testa. Urnik pouka in aktivnosti tečajniki dobijo po razvrstitvi v ustrezno skupino.

Popoldanske aktivnosti vključujejo na primer sprehode po središču Berlina, obisk živalskega vrta, ogled atomskega zaklonišča »The Story of Berlin«, obisk muzeja voščenih lutk Madame Tussaud, ogled berlinske mestne hiše, berlinskega zidu, spominskega obeležja holokavsta, katedrale, obisk znanih nakupovalnih središč, glasbene delavnice ... Vozovnico za mestni promet tečajniki dobijo v šoli.

Večerne aktivnosti vključujejo na primer disko, ogled nočnega Berlina, delavnice in šport. 

Program obsega tudi en celodnevni izlet na dvotedenskem in dva celodnevna izleta na tritedenskem tečaju. Cilji celodnevnih izletov so na primer Potsdam, Leipzig, Dresden, Hamburg, Magdeburg … Ob nedeljah gredo tečajniki na kopanje ali pohod. 

Ta program je primeren za vse, ki bi radi kolikor mogoče veliko časa preživeli s sošolci in si želijo obsežen program aktivnosti za prosti čas. 

V program je vključenih v juniju in avgustu do 50 tečajnikov, v juliju pa do 100 tečajnikov.

STAROST TEČAJNIKOV: od 14 do 17 let
TRAJANJE TEČAJA: najmanj 2 tedna
STOPNJA TEČAJA: A1 - C1, začetnikov ne sprejemajo. V ustrezno težavnostno stopnjo so tečajniki razporejeni na podlagi preizkusnega testa.
NAJVEČJE ŠTEVILO TEČAJNIKOV V RAZREDU: 15
ŠTEVILO UČNIH UR NA TEDEN: 20 ali 24
UČNA URA TRAJA: 45 minut
NASTANITEV: Tečajniki tudi stanujejo v hotelu A&O Berlin Hauptbahnhof, kjer zanje 24 na dan skrbi ekipa osebja počitniške šole. Izbirajo lahko med dvo ali štiriposteljnimi sobami s kopalnico (polni penzion), prihod v nedeljo (tečaj se prične v ponedeljek) in odhod v soboto, dan po zaključku tečaja. 

DATUMI ZAČETKA TEČAJEV V LETU 2018
17.6., 24.6., 1.7., 8.7., 15.7., 22.7., 29.7., 5.8.
• Program se zaključi 18. avgusta 2018.

Program    
Cena 2 tedna    
Cena 3 tedne
20 učnih ur    1.400 EUR2.100 EUR
24 učnih ur1.500 EUR2.250 EUR
  
• Doplačilo za nastanitev v dvoposteljni sobi: 75€ na teden

produkt: 84021

CENA VKLJUČUJE
- pouk nemščine 20 ali 24 učnih na teden,
- program aktivnosti, oglede in izlete,
- vozovnico za mestni promet,
- nastanitev v štiriposteljnih sobah (polni penzion).

INDIVIDUALNO POTOVANJE

Prevoz do Berlina si organizirate sami – potovanje poteka individualno. Potovanje naj bo načrtovano tako, da boste v šolo prispeli v nedeljo (tečaj se prične v ponedeljek) in jo zapustili v soboto, dan po zaključku programa.

Pri rezervaciji in nakupu letalske vozovnice za mladoletne tečajnike bodite izjemno previdni, ker imajo različni letalski prevozniki različna pravila glede potovanja mladoletnih oseb brez spremstva, s katerimi se morate pred nakupom natančno seznaniti in jih tudi dosledno upoštevati.

Prevoz z letališča (taksi) do šole vam za doplačilo lahko organizira did. Cena prevoza ( med 8.00 zjutraj in 20.00 zvečer) v eno smer je navedena spodaj. Za mladoletne tečajnike, ki potujejo brez spremstva in imajo letalsko vozovnico "Unaccompanied Minor", je šoli potrebno doplačati še dodatek za spremstvo (UM Charge) v višini 35 EUR v eno smer.

Prevoz z letališča je potrebno naročiti ob prijavi na tečaj. Za organizacijo prevoza šola potrebuje natančne podatke o prihodu in/ali odhodu in podatek o tem, ali tečajnik potuje brez spremstva (Unaccompanied Minor). 

Letališče    
Cena v eno smer
 Berlin Tegel    60 EUR
 Berlin Schönefeld    60 EUR
 
• Doplačilo za prevoz pred 08.00 zjutraj in po 20.00 zvečer: 35 € v eno smer.


POVPRAŠEVANJA IN PRIJAVE: 
INTELEKTA M. Sobota d.o.o.
PE Kranj
Tel.: 04/ 236 85 55 


K
Berlin

Današnjo podobo berlinskih ulic določajo mladi ljudje, kar ima svoj razlog: nikjer drugje v Nemčiji ni mogoče bolj nekonvencionalno in neobremenjeno živeti. Berlin je nedvomno ena najbolj mikavnih in razburljivih evropskih prestolnic. Težko si predstavljamo, da je Berlinski zid - danes pisano poslikana znamenitost, desetletja delil Nemčijo na dva neverjetno različna dela. Od njegovega padca leta 1989, se je nekdanja in ponovna prestolnica razvijala z neverjetno hitrostjo in je danes stičišče številnih svetov, nazorov in kultur. V njej se čudovito prepletajo priče znamenite in bogate preteklosti – Brandenburška vrata, Charly point, nekdanji uradni prehod skozi berlinski zid – vrata, ki so povezovala zahod in vzhod, grad Charlottenburg, Zmagovalni steber ali spominska cerkev cesarja Wilhelma; na drugi strani pa sodoben Ku'damm, nakupovalno središče z množico gostišč, Potsdamski trg z modernim kompleksom trgovin ali pa znameniti televizijski stolp. Berlin očara z izjemno raznoliko in živahno kulturno sceno in prijazno, tolerantno in multikulturno atmosfero, saj v mestu živi več kot 400.000 predstavnikov 180 različnih narodnosti.

Prebivalcev: cca 3,400.000Pošlji povpraševanje Natisni
Želite biti informirani o aktualnih novostih in ekskluzivnih akcijah?
Spremljajte nas
tudi na Facebooku