15362605037 d7738b3d8c o

Munchen

did deutsch-institut München

POČITNIŠKI PROGRAM
Residenzkurse für Jugendliche in München
14-17 LET

Pošlji povpraševanje
Počitniška šola organizacije did deutsch-institut deluje v hotelu A&O München Laim, ki je od trga Marienplatz oddaljen samo 6 postaj s podzemno železnico in je dobro izhodišče za spoznavanje bavarske prestolnice. München ima odlično razvejano mrežo javnega prometa: podzemno in nadzemno železnico, tramvaje in avtobuse, tečajniki vozovnico za mestni promet dobijo v šoli.

POČITNIŠKI PROGRAM
Residenzkurse für Jugendliche in München

Program združuje pouk nemščine s programom aktivnosti v prostem času. 

Pouk nemščine obsega 20 ali 24 učnih ur na teden. Poudarek je na praktičnem jezikovnem znanju, ki ga tečajniki lahko uporabijo v vsakdanjih situacijah. Pouk poteka v sproščenem počitniškem vzdušju in obsega vse štiri jezikovne veščine poslušanja, branja, pisanja in govorjenja. Tečajniki so uvrščeni v ustrezno težavnostno stopnjo na podlagi preizkusnega testa. Urnik pouka in aktivnosti tečajniki dobijo po razvrstitvi v ustrezno skupino.

Popoldanske aktivnosti vključujejo na primer sprehode po središču Münchna, obisk živalskega vrta Hellabrunn, obisk dvorca Nymphenburg, mestne hiše, gledališča Cuvilliés, trga Viktualienmarkt, Ruhmeshalle s spomenikom Bavaria, katedrale Frauenkirche, obisk olimpijskega stadiona in Allianz Arene, obiske muzejev, obisk BMW sveta, delavnico jodlanja ... 

Večerne aktivnosti vključujejo na primer disko, ogled nočnega Münchna, delavnice in šport. 

Program obsega tudi en celodnevni izlet na dvotedenskem in dva celodnevna izleta na tritedenskem tečaju. Cilji celodnevnih izletov so na primer grad Neuschwanstein, Salzburg, Passau, Garmisch-Partenkirchen, Lindau, grad Herrenchiemsee, Nürnberg, Regensburg, Ulm … Ob nedeljah gredo tečajniki naprimer na kopanje ali pohod. 

Ta program je primeren za vse, ki bi radi kolikor mogoče veliko časa preživeli s sošolci in si želijo obsežen program aktivnosti za prosti čas. 

V program je vključenih v juniju in avgustu do 30 tečajnikov, v juliju pa do 75 tečajnikov.

STAROST TEČAJNIKOV: od 14 do 17 let
TRAJANJE TEČAJA: najmanj 2 tedna
STOPNJA TEČAJA: A1 - C1, začetnikov ne sprejemajo. V ustrezno težavnostno stopnjo so tečajniki razporejeni na podlagi preizkusnega testa.
NAJVEČJE ŠTEVILO TEČAJNIKOV V RAZREDU: 15
ŠTEVILO UČNIH UR NA TEDEN: 20 ali 24
UČNA URA TRAJA: 45 minut
NASTANITEV: Tečajniki tudi stanujejo v hotelu A&O München Laim, kjer zanje 24 na dan skrbi ekipa osebja počitniške šole. Izbirajo lahko med dvo ali štiriposteljnimi sobami s kopalnico (polni penzion), prihod v nedeljo (tečaj se prične v ponedeljek) in odhod v soboto, dan po zaključku tečaja. 

DATUMI ZAČETKA TEČAJEV V LETU 2018
17.06., 24.06., 01.07., 08.07., 15.07., 22.07., 29.07., 05.08.
• Program se zaključi 18. avgusta 2018.

Program    
Cena 2 tedna       
Cena 3 tedne
20 učnih ur1.400 EUR2.100 EUR
24 učnih ur       1.500 EUR2.250 EUR

• Doplačilo za nastanitev v dvoposteljni sobi: 75€ na teden

CENA VKLJUČUJE
• pouk nemščine 20 ali 24 učnih na teden,
• program aktivnosti, oglede in izlete,
• vozovnico za mestni promet,
• nastanitev v štiriposteljnih sobah (polni penzion).

INDIVIDUALNO POTOVANJE

Prevoz do Münchna si organizirate sami – potovanje poteka individualno. Potovanje naj bo načrtovano tako, da boste v šolo prispeli v nedeljo (tečaj se prične v ponedeljek) in jo zapustili v soboto, dan po zaključku programa.

Pri rezervaciji in nakupu letalske vozovnice za mladoletne tečajnike bodite izjemno previdni, ker imajo različni letalski prevozniki različna pravila glede potovanja mladoletnih oseb brez spremstva, s katerimi se morate pred nakupom natančno seznaniti in jih tudi dosledno upoštevati.

Prevoz z letališča (taksi) do šole vam za doplačilo lahko organizira did. Cena prevoza ( med 8.00 zjutraj in 20.00 zvečer) v eno smer je navedena spodaj. Za mladoletne tečajnike, ki potujejo brez spremstva in imajo letalsko vozovnico "Unaccompanied Minor", je šoli potrebno doplačati še dodatek za spremstvo (UM Charge) v višini 35 EUR v eno smer.

Prevoz z letališča je potrebno naročiti ob prijavi na tečaj. Za organizacijo prevoza šola potrebuje natančne podatke o prihodu in/ali odhodu in podatek o tem, ali tečajnik potuje brez spremstva (Unaccompanied Minor). 

Letališče        
Cena v eno smer
München60 EUR 
 
• Doplačilo za prevoz pred 08.00 zjutraj in po 20.00 zvečer: 35 € v eno smer.POVPRAŠEVANJA IN PRIJAVE: 
INTELEKTA M. Sobota d.o.o.
PE Kranj
Tel.: 04/ 236 85 55


K
Munchen

Eleganca, tradicija in sodobni trendi se harmonično prepletajo v bavarski prestolnici, ki bolj kot katerokoli drugo nemško mesto ponazarja nemško tradicijo in kulturo. Ta najbolj priljubljeni turistični naslov Nemčije se predstavlja v samih presežnikih. Milijonska metropola se ponaša z urejenimi prostranimi parki, razkošno arhitekturo, elegantnimi nakupovalnimi ulicami in številnimi diskotekami, bari, koncertnimi dvoranami in restavracijami, galerijami in muzeji, gledališči in operno hišo. Tu domujejo največji evropski tehniški muzej in milijardni koncerni kot sta Siemens in BMW. Naj gre za šport, nakupovanje ali kulturo - v Münchnu prav vsak pride na svoj račun. Pivo ob džezu, znamenita Frauenkirche, romantični Isar in »Englische Garten«, Olimpijska vas ali čudovite kulise Alp na jugu – na vas je, da izberete!

Prebivalcev: cca 1,300.000Pošlji povpraševanje Natisni
Želite biti informirani o aktualnih novostih in ekskluzivnih akcijah?
Spremljajte nas
tudi na Facebooku