Slika26

Djerba

1. dan
Zbrali se bomo na letališču Jožeta Pučnika. Sledi polet do pravljičnega otoka orienta Djerbe. Nato prevoz do hotela, nastanitev in spoznavni večer.

Pošlji povpraševanje
1. dan 
Zbrali se bomo na letališču Jožeta Pučnika. Sledi polet do pravljičnega otoka orienta Djerbe. Nato prevoz do hotela, nastanitev in spoznavni večer. 

IZLET PO OTOKU
Na poldnevnem izletu po največjem severnoafriškem otoku bomo videli vse glavne znamenitosti otoka. Izlet bomo začeli z ogledom starorimskega nasipa El Kantara, po katerem je speljana edina cestna povezava s celino, zato je imel že v zgodovini velik strateški pomen. Slišali bomo legendo o samomoru rib in vse o tem, kaj so tam počeli zgodovinski veljaki. Pot nas bo peljala naprej do svetovno znane lončarske vasice Guellalle, kjer si bomo ogledali starodavne lončarske peči in ob prikazu lončarstva odkrili skrivnost lokalne posebnosti – magične kamele. Nato se bomo povzpeli na najvišjo točko otoka, ki je le nekaj nad 50 m, od koder bomo občudovali čudovito pokrajino in si ogledali tamkajšnji muzej. V muzeju bomo izvedeli nekaj o tradicionalnem načinu življenja, porokah, poljedelstvu, glasbi, obrezovanju in še o marsičem zanimivem. Pot nas bo popeljala v notranjost otoka, vse do židovske vasice Er-Riadh, ki se je nekoč imenovala tudi Hara Seghira. Tam nas bo čakala bela lepotica La Ghriba, kar v prevodu pomeni neznanka. Na poti bomo izvedeli, kako je sinagoga dobila ime, pri ogledu pa spoznali, zakaj je nekaj tako posebnega v arabskem svetu. Nazadnje se bomo odpeljali še do glavnega mesta Houmt Souk, kjer se bomo skupaj odpravili do srebrnarne, ki ponuja pestro izbiro nakita iz pravega srebra. Tržnica bo zadovoljila okus še tako izbirčnega obiskovalca, saj ponuja bogato izbiro nakita, usnjenih, keramičnih in palmovih izdelkov ter ostalih spominkov. 

MATMATA IN DOUZ 
Na pot na celinski del Tunizije se tokrat ne bomo podali kot stari Rimljani, temveč se bomo prepeljali s trajektom. Pokrajina se bo spreminjala od zelenih oaz do peščenih sipin. Peljali se bomo skozi prostrane oljčne nasade do Matmate, kjer nas bo prijazna berberska ženica sprejela v svojo trogloditsko hišo in nas morda pogostila z vročim, pravkar pečenim, berberskim kruhom. Pot bomo nadaljevali po Mesečevi pokrajini, prizorišču snemanja Vojne zvezd, ki je posejana s številnimi griči in hribi, ki spominjajo na lunine kraterje, do mesta Douz, vrat v Saharo. Tam se bomo popeljali mimo tisočerih datljevih palm, kjer ljudje že stoletja živijo v enakem ritmu in so zadovoljni s svojim preprostim idiličnim življenjem. Prevzela nas bosta pogled v neskončno Saharo in značilna puščavska pokrajina, kjer se boste lahko odločili za jahanje kamel (fakultativno). Sledilo bo kosilo in nadaljevanje vožnje do Tamazreta, kjer si bomo privoščili tunizijski viski. Na koncu pa si bomo v Matmati ogledali še hotel Sidi Driss, ki so ga prav tako uporabljali za filmsko kuliso filmu Vojna zvezd. Polni vtisov se bomo v večernih urah vrnili na naš pravljični otok Djerbo. 

OTOK FLAMINGOV
Si kdaj zaželite, da bi živeli v pravljici? Za kratek čas vam ponujamo to možnost, saj bomo na otok flamingov odpluli s čisto pravo gusarsko ladjo, na kateri nas bodo zabavali pravi gusarji. Na poti do otoka bomo vrgli ribiško mrežo in morda za trenutek videli delfine. Kopanje na rajski peščeni plaži in v turkiznem morju bo pravi užitek pred kosilom. Naši gusarji se bodo iz kuharjev prelevili v zabavne animatorje z izvirnim programom, v glasbenike in na koncu spet v mornarje, saj nas bodo popeljali nazaj v pristanišče. Še prej bomo preverili svoj ulov in zaplesali ob ritmih otoške glasbe.

TATAOUINE IN CHENINI
Dogodivščinam naproti se bomo z džipi podali v zgodnjih jutranjih urah. Ob sončnem vzhodu bomo prečkali rimski nasip in se najprej zapeljali do slanega jezera, ki mu rečejo chott, in nato do mesta Tataouine. Tam bomo na berberski tržnici začimb in dišav lahko preizkusili svoje sposobnosti barantanja, si ogledali stari del mesta, spoznali orientalski utrip in tamkajšnji način življenja. Pot bomo nadaljevali z vožnjo do berberske vasi Chenini. Celotna vasica je z okoliškimi hribi tako barvno usklajena, da nepozorno oko od daleč le težko loči, kje se konča hrib in kje začne vasica. To gorsko vas z nenavadnimi hišami, izdolbenimi v skalo, je pod svoje okrilje vzel tudi UNESCO. Nad mistično pokrajino se na hribu dviga sijoča bela mošeja, ki s svojo kraljevsko vlogo že na daleč izstopa. V tej vasi bomo imeli tradicionalno kosilo in poskusili slaščico gazelin rog, ki jo najdemo le v tem delu sveta. Sledil bo ogled Ksar Heddade, berberske žitnice in gorfe, ki je bila prizorišče snemanja filma Vojna zvezd. Naših dogodivščin pa še ne bo konec. Zadnji postanek bomo naredili v mestu Medenine, kjer se bomo ustavili na tržnici. 

KROKODILJA FARMA IN MOŠEJA FADLOUN
Popoldanski izlet bomo začeli z ogledom značilne djerbske mošeje Fadloun blizu drugega največjega mesta Midoun. Pot bomo nadaljevali do tematskega parka Djerba Explore, kjer nas bo čakalo izjemno presenečenje. Neverjetno sodobno urejen tematski park nas bo prav gotovo navdušil s štiristo krokodili z Madagaskarja. Lahko se bomo sprehodili nad krokodili in izvedeli vse o teh osupljivih živalih, ki jim Tunizija ni naravno okolje. V parku si bomo ogledali tudi muzej islamske umetnosti in značilno djerbsko domačijo menzel, ki prikazuje, kako so zgrajene hiše na otoku, opazovali bomo izdelovanje keramičnih predmetov, črpanje vode s pomočjo kamele, izdelovanje preprog, videli stiskalnico oliv in še veliko zanimivega. Po ogledu in sprehodu po kompleksu se bomo lahko osvežili in okrepčali v eni od mnogih kavarn, kjer ponujajo izvrstne slaščice in naravne sokove, ali pa se bomo sprehodili med sodobnimi trgovinicami.

BERBERSKI VEČER
Družabni večer se bo začel s sprejemom pred kompleksom Djerba Explore, kjer nas bodo pričakale orientalske plesalke. Nato se bomo v poročnem sprevodu sprehodili do djerbske domačije menzel, nazdravili s pozdravno pijačo in se odpravili do šotorov na prostem, kjer bo celoten program z večerjo. Poleg pijače in značilne tunizijske večerje bodo večer popestrili tradicionalni djerbski plesi, ples z amforami in steklenicami na glavi ter trebušne plesalke. Na koncu nas bo presenetil še fakir s kuščarji in kačami. 

8. dan
Še nekaj prostega časa za zadnje samostojno raziskovanje in nakupe. Sledi odhod na letališče in let proti Sloveniji.Hotel 4*, All inclusive 399 €
Cene vključujejo: - asistenco na odhodnem letališču - letalski prevoz na Djerbo in nazaj - prevoz max 23 kg osebne + 8 kg ročne prtljage - letališke in varnostne pristojbine - avtobusni prevoz letališče–hotel–letališče, - 7x nočitev v izbranem hotelu z izbrano storitvijo - intelektine predstavnike ves čas bivanja na destinaciji - nezgodno zavarovanje zavarovalnice Triglav - zdravstveno zavarovanje z medicinsko asistenco v tujini - Coris Neobvezna doplačila: - zavarovanje rizika odpovedi potovanja: 2,96% - paket izletov

Pošlji povpraševanje Natisni
Želite biti informirani o aktualnih novostih in ekskluzivnih akcijah?
Spremljajte nas
tudi na Facebooku