kos2

Kos

Ali so vam všeč nepozabne zabave, kristalno čisto morje ter peščene plaže s koktajlom v roki, po drugi strani pa vas zanima zgodovina ter kulinarika? Potem ste se odločili pravilno – Kos vam namreč ponuja vse to. Skupaj bomo raziskovali otok, uživali v čarih grškega načina življenja ter se noro zabavali. Yamas!

Pošlji povpraševanje
1. dan
Zbrali se bomo na letališču. Sledi polet do Kosa, otoka radosti in življenja. Z avtobusom se bomo zapeljali do izbranega letovišča in vas nastanili v izbranem nastanitvenem objektu. Glede na čas prihoda letala organizacija spoznavnega večera.

2. dan
Dan bomo posvetili najznamenitejšemu starodavnemu prebivalcu otoka Hipokratu – očetu sodobne medicine. Po zajtrku se bomo peš odpravili do starega dela mesta Kos in si ogledali, po mnenju mnogih znanstvenikov, najstarejše drevo Evrope, Hipokratovo platano, v senci katere je veliki znanstvenik poučeval svoje učence. Ogledali si bomo mestno obzidje, mošejo Hadži Hasana, Hišo ugrabljene Evrope, starodavni trg Agora, Herkulesov tempelj, starodavno rimsko hišo Casa Romana, starogrško gledališče Odeon. Naš zadnji postanek pa bo obisk vinske kleti s pokušnjo lokalnih grških vin. Zvečer nas čaka nora zabava, kjer se bomo še bolje spoznali. Podali se bomo na party v eno izmed diskotek, kot so X-club, Status club, Sarai club ipd.

3. dan
Zgodaj dopoldan nas bo avtobus odpeljal do pristanišča v mestu Kos. Nato se bomo vkrcali na največjo leseno barko na Kosu, kjer bomo preživeli večino dneva ob pitju koktajlov. Obiskali bomo tri otoke. Najprej se bomo zapeljali do Pserimosa in se kopali na rajski plaži. Sledila bo kratka plovba do Kalymnosa, ki je znan predvsem po spužvah in plezanju. Ustavili se bomo tudi na kosilu v tipični grški taverni. Zapluli pa bomo še do otočka Plati, kjer se bomo zasidrali in skakali z ladje. Dan bomo zaključili z zabavo na Bar Streetu, ulici z ogromno bari ter v družbi Skandinavcev, Italijanov, Nizozemcev …

4. dan
V dopoldanskih urah bomo najeli gorska kolesa in se z grškim tempom odpeljali iz mesta Kos proti templju Asklepion. Gre za najstarejšo bolnišnico v Evropi, imenovano po bogu zdravilstva, in znano tudi po najznamenitejšem prebivalcu otoka, Hipokratu. Sam kompleks obsega tudi svetišče drugih grških bogov. Proti večeru se bomo odpravili na tradicionalno grško večerjo, kjer nam bodo predstavili grško folkloro. Ne bo manjkalo tudi dobrega vina.

5. dan
Že zgodaj dopoldne se bomo odpravili do pristanišča v Kardameni in odpluli do vulkanskega otoka Nissyros. Ogledali si bomo še delujoči vulkan, po katerem otok tudi slovi. Na poti v vulkan bomo občudovali prelep razgled na bližnje otoke in Egejsko morje. Z avtobusom se bomo zapeljali nazaj do tipične grške vasice Mandraki, kjer si bomo ogledali cerkvico in samostan Device Marije. Na voljo bo tudi nekaj prostega časa, ki ga je mogoče izkoristiti za ogled Artinovega ateljeja, obisk taverne ob obali, kjer je možno zaužiti grški jogurt z medom in svežim sadjem ali gyros in druge grške specialitete. Zvečer se bomo dolgo v noč zabavali na pravem party boat-u, na katerem bomo pluli ob našem najljubšem otoku Kosu, uživali ob glasbi in se totalno znoreli.

6. dan
Odpravili se bomo do vodnega parka, Lido Water. Park se razprostira na več kot 80.000 m2 urejenih zelenih površin. Navdušili vas bodo številni bazeni (Wave pool, Water Polo pool ...), tobogani (Giant Slide, Multi Slide, Hydrotube, Kamikaze, Black Hole ...) in druge atrakcije (Lazy River, Crazy River, Space Bowl ...). Zvečer sledi beach party na Tarzan beach. Najprej nam bodo pripravili žar, kjer se boste dodobra najedli, nato pa nam bodo postregli z bovlo, ki bo ravno pravi povod za nadaljevanje večera v barih West Bar, Cactus, Orange, Camelot ipd.

7. dan
Dopoldan bomo za željne adrenalina organizirali dirko z gokarti, kjer bomo Slovenci stopili skupaj in se borili proti drugim državam, zmagovalec pa bo prejel tudi uporabno nagrado. Popoldan bomo preživeli na peščenih plažah Paradise Beach, da si bomo malo napolnili baterije pred Intelektino poslovilno žurko v diskoteki X Club, Status Club, Sarai Club.

8. dan
Odvisno od odhoda letala še nekaj prostega časa za zadnje kopanje ali nakup spominkov. Sledi prevoz do letališča in polet nazaj v Slovenijo.
  Apartmaji 2/3*, Kos mesto Nočitev 375 €
Hotel 2/3*, Kos mesto Nočitev z zajtrkom 457 €
Hotel 4*, Kos mesto Polpenzion 529 €
Cene vključujejo: - asistenco na odhodnem letališču - letalski prevoz na Kos in nazaj - prevoz max 23 kg osebne + 8 kg ročne prtljage - letališke in varnostne pristojbine - prigrizek s pijačo na letalu - avtobusni prevoz letališče–hotel–letališče, - 7x nočitev v izbranem hotelu z izbrano storitvijo - intelektine predstavnike ves čas bivanja na destinaciji - nezgodno zavarovanje zavarovalnice Triglav - zdravstveno zavarovanje z medicinsko asistenco v tujini - Coris Neobvezna doplačila: - zavarovanje rizika odpovedi potovanja: 2,96% - paket izletov

Pošlji povpraševanje Natisni
Želite biti informirani o aktualnih novostih in ekskluzivnih akcijah?
Spremljajte nas
tudi na Facebooku