Amoudaki Beach

Kreta

Največji otok v Egejskem morju in peti največji v Sredozemskem morju se ponaša s sinje modrim morjem, čudovitimi peščenimi plažami ter obilico sončnega vremena in je med drugim tudi rojstni kraj vrhovnega boga grške mitologije Zeusa. Kreta s svojo več kot 1000 kilometrov dolgo obalo, bleščečim morjem, antično zgodovino v kombinaciji z gostoljubnimi domačini, številnimi tavernami in obilico nočnega življenja predstavlja odlično destinacijo za maturantski ali absolventski izlet.

Pošlji povpraševanje
1. dan
Zbrali se bomo na letališču. Sledi polet na Kreto. Avtobusni prevoz od izbranega letovišča in nastanitev v izbranem objektu. Glede na čas prihoda organizacija spoznavnega večera.

2. dan
Po zajtrku bomo začeli odkrivati lepote otoka. Vzeli bomo kopalke, fotoaparat in obilo dobre volje. Odpravili se bomo na čudovit in vznemirljiv izlet. Zapustili bomo hotel in se odpeljali proti Agios Nikolaosu, najbolj znanemu letoviškemu kraju na Kreti. Sprehodili se bomo po tem slikovitem, varno skritim mestecem med morjem in varnim objemom okoliških hribov. Nato se bomo vkrcali na ladjico in odpluli do otoka Spinaloga. Ta nenaseljen otok je priljubljena atrakcija številnih obiskovalcev. Otok se velikokrat omenja v številnih romanih, televizijskih serijah in filmih. Danes se na otoku nahaja čudovita benečanska trdnjava in ostanki zadnje evropske kolonije gobavcev. Po ogledu teh znamenitosti otoka bomo imeli čas za uživanje na čudovitih prodnatih plažah otoka ter plitvinah morja. Sledi povratek v hotel, zvečer pa obisk kluba Amnesia, ki so ga odprli že leta 2001 in od takrat utira smernice nočnega življenja na Kreti, ali Apollo Cluba, kamor prihajajo obiskovalci z vsega sveta, in predstavlja srce nočnega življenja.

3. dan
Sledi dan, ki ga bomo namenili kulturni zibelki zahodne civilizacije. Odpravili se bomo na ogled Knossoške palače, ki je bila nekoč gospodarsko, politično in versko središče minojske civilizacije. Tam naj bi po legendi nekoč prebival sam kralj Minos s svojo pošastjo, Minotavrom. Naprej se bomo odpravili do očarljive obmorske vasice Matala, ki je bila nekoč pribežališče hipijev z vsega sveta. Imeli bomo čas za raziskovanje vasice, sprehod po njenih ulicah in nakupovanje spominkov ter čas za kopanje v Libijskem morju. Utrujeni in polni lepih vtisov se bomo pozno popoldne vrnili v hotel in si zvečer vzeli čas za druženje v klubu Biobio, ki je že vrsto let zbirališče ljudi z vsega sveta in kjer lastniki kluba poskrbijo, da postane obisk kluba nepozaben, ali v klubu Banana, ki gosti DJ-je z vsega sveta in slovi po organizaciji velikih dogodkov.

4. dan
Dan za popoln užitek in lenarjenje. Odpravili se bomo na eno izmed najboljših plaž z zabavo na Kreti, plažo v Maliji in se ves dan predajali sončnim žarkom, kopanju in raznim družabnim igram. Popoldan se bomo utrujeni vrnili v hotel in se pripravili na zanimiv večer. Odpravili se bomo na Kretski večer. To ni navaden grški večer, temveč večer, kjer bomo skozi zanimiv program spoznali in postali del otoške tradicije. Ob živi glasbi in spektakularnem nastopu otočanov, pisanih plesih in okusni hrani, se bomo tudi sami pridružili nastopajočim in se naučili nekaj otoških plesov. Seveda ne bo šlo brez učenja korakov najbolj znanega grškega plesa sirtaki, ki nas bo zagotovo prevzel.

5. dan
Po zajtrku se bomo odpravili do pristanišča v Hersonisosu. Tam se bomo vkrcali na barko Nemo, barko s steklenim dnom, ki nas bo popeljala do tradicionalne ribiške vasice Sissi. Med plovbo proti vasici bomo skozi stekleno dno lahko opazovali podvodni svet Krete. Če bo vreme dopuščalo, bomo naredili postanek v neokrnjenem zalivu svetega Jurija, kjer bo čas za plavanje in potapljanje v kristalno čistem morju. Po kopanju sledi nadaljevanje plovbe proti vasici Sissi. Tam bomo z ladje imeli čudovit pogled na obalo Hersonisosa, Stalisa, Malie in svete Barbare ter se hkrati osvežili z osvežilno brezalkoholno pijačo. Po prihodu v Sissi sledi prosti čas za raziskovanje in sprehod po tej slikoviti vasici, nakupovanje ali pa kopanje in sončenje na bližnji plaži. Sledi plovba nazaj in odhod v hotel. Zvečer obisk največjega kluba na Kreti, Matrix Cluba, ki velja za najboljšo diskoteko, ali Zig Zag kluba, ki je najmodernejši nočni klub, ki slovi po edinstveni, sodobno zasnovani atmosferi, z odličnim zvokom in osvetlitvijo pa ustvarja nepozabno doživetje.

6. dan
Ta dan bomo v celoti izkoristili za vodno zabavo. Po zajtrku se bomo odpravili v vodni park. Tam bomo ves dan uživali ob raznih vodnih atrakcijah, številnih velikih in malih toboganih ter bazenih. Čeprav utrujeni, se bomo zvečer odpravili v klub in preizkusili, kako nam gre sirtaki, ki smo se ga naučili v enem izmed preteklih dni. Zabava v klubu Murphys, ki z dolgoletnimi izkušnjami nudi nepozabno zabavo ob različnih glasbenih žanrih, ali obisk kluba Candy. Fantastičen klub z dvema baroma in dvema plesnima odroma je nepozaben kraj za zabavo in ples.

7. dan
Sledi še en popoln dan, ki ga bomo izkoristili za kopanje, snorklanje in sončenje. Tokrat se bomo odpravili na otok Chrissi ali Zlati otok. Po zajtrku sledi vožnja do južne obale Krete, kjer se bomo v mestu Ierapetra vkrcali na ladjo, ki nas bo popeljala na otok Chrissi. Če bomo imeli srečo, bomo med plovbo lahko opazovali delfine v njihovem naravnem okolju. Po prihodu na otok, ki je najbolj južni otok in najbolj vroča točka v Evropi, njegova vegetacija pa je že podobna tropski, se bomo skozi cedrov gozd sprehodili do belih peščenih plaž in imeli prosto za kopanje in uživanje v kristalni turkizni vodi. Otok je zaščiten kot območje naravne lepote in je videti kot raj na zemlji. Popoldan sledi povratek v hotel in priprave na večer.
Zadnji večer si bomo naredili nepozaben. Obiskali bomo klub Havana ali klub Premier, ki slovita po nepozabnih zabavah ob karaokah.

8. dan
Odvisno od odhoda letala še nekaj prostega časa za zadnje kopanje ali nakup spominkov. Sledi prevoz do letališča in polet nazaj v Slovenijo.
  Apartmaji 2/3*, Hersonissos Nočitev 353 €
Hotel 2/3*, Hersonissos Nočitev z zajtrkom 367 €
Hotel 2/3*, Hersonissos Polpenzion 399 €
Cene vključujejo: - asistenco na odhodnem letališču - letalski prevoz na Kreto in nazaj - prevoz min 20 kg osebne + 5 kg ročne prtljage - letališke in varnostne pristojbine - prigrizek s pijačo na letalu - avtobusni prevoz letališče–hotel–letališče, - 7x nočitev v izbranem hotelu z izbrano storitvijo - slovenske predstavnike in vodnike ves čas bivanja na destinaciji - nezgodno zavarovanje zavarovalnice Triglav - zdravstveno zavarovanje z medicinsko asistenco v tujini - Coris Neobvezna doplačila: - zavarovanje rizika odpovedi potovanja: 2,96% - paket izletov

Pošlji povpraševanje Natisni
Želite biti informirani o aktualnih novostih in ekskluzivnih akcijah?
Spremljajte nas
tudi na Facebooku