Malta3

Malta

Malta, otok z najbogatejšim nočnim življenjem v Sredozemlju, z milijonom dnevnih atrakcij, s turkizno modrim morjem, z večnim soncem, brez rizika slabega vremena, je kot ustvarjen za vas. It's party time!

Pošlji povpraševanje
Malta, otok z najbogatejšim nočnim življenjem v Sredozemlju, z milijonom dnevnih atrakcij, s turkizno modrim morjem, z večnim soncem, brez rizika slabega vremena, je kot ustvarjen
za vas. It's party time!

1. dan
Zbrali se bomo na letališču. Sledi polet na Malto. Avtobusni prevoz od izbranega letovišča in nastanitev v izbranem objektu. Glede na čas prihoda organizacija spoznavnega večera.

2. dan
Poldnevni izlet v Valletto, glavno mesto Malte, ki je v celoti pod Unescovo zaščito. To je fenomenalno mesto, ki ponuja ogromno znamenitosti. Obiskali bomo cerkev sv. Janeza Krstnika, ki je prava baročna eksplozija. V njej so pokopani veliki mojstri in malteški vitezi. Ogledali si bomo tudi palačo velikega mojstra, kjer si bomo lahko v živo predstavljali, kako je živel sam Grand master sredi 16. stoletja. Nato sledi prosti čas, ki ga bomo izkoristili za nakupe, odlično malteško kavo, še boljše sladice ali, po želji seveda, še dodaten ogled kakšnega muzeja. Na koncu si pogledamo še Upper Barraca Gardens. Od tam bomo imeli krasen razgled na Grand Harbour, kjer se bomo fotografirali in tako ohranili ta izlet za vedno v našem spominu. V popoldanskih urah pa sproščanje na hotelskem bazenu ali pa bližnji plaži. Zvečer spoznavni party v klubu The Edge.

3. dan
Izlet z ladjo na idiličen otoček Comino, v Blue Lagoon. Tam si bomo privoščili plavanje in sproščanje v kristalno čistem morju. Sprehodili se bomo do utrdbe St. Mary, kjer so snemali film Grof Monte Cristo. Se spomnite tega filma in zgradbe, kjer je bil grof zaprt? No, prav to zgradbo si bomo pobližje ogledali. Za tiste, željne adrenalina, je na voljo tudi JET XTREME! To je speed boat, izdelan v Ameriki. Takšnega lahko vidite le v ZDA, na Novi Zelandiji, na Cipru ter seveda na Malti. To je novost od leta 2012. Ima 2x 315hp Turbo Charged diesel motorja, ki prečrpata več kot 900 litrov vode v sekundi. Zapelje vas do zanimivih jam, ki jih je morje naredilo v živo skalo skozi tisočletja. Imeli bomo veter v laseh ter seveda tudi morsko vodo, ki bo pršela na vse strani. Noro, ej! Lahko pa si izposodimo maske za snorkeling in si te jame pobližje ogledamo. Zvečer se bomo pomerili kdo najboljše/najslabše poje. Gremo na karaoke!

4. dan
Naše druženje se bo nadaljevalo s popolno avanturo. Peljali vas bomo na Jeep Safari Malta. Po off-road poteh se bomo z jeepi odpravili do razgledne točke, od koder bomo videli Popeye village. To vasico so zgradili za snemanje filma Popeye, v katerem je imel Robin Williams prvo glavno vlogo. Nato bomo odšli na eno od najlepših malteških peščenih plaž Golden bay, kjer bomo imeli prosti čas za kopanje. Po sproščujočem kopanju se bomo odpravili v vasico Ta Qali, kjer si bomo ogledali izdelovanje steklenih izdelkov ter izdelovanje srebrnega nakita. Naslednja točka je Mdina, staro srednjeveško mestece, obdano z mogočnim obzidjem. Ogledali si bomo to zanimivo mestece ter imeli prosti čas za kosilo. Naš zadnji postanek bo Blue Grotto, kjer se lahko zapeljemo z ladjico in si ogledamo čudovite barve morja okrog te naravne znamenitosti. Zvečer gremo v Paceville, kjer bomo žurali v raznih klubih, ki nam jih ponuja Malta.

5. dan
Izlet na peščeno plažo Melieha bay za cel dan. Tam nam bo na voljo banana in razne vodne aktivnosti. Za tiste, željne divjega zahoda, pa bomo zajahali konje in odvihrali vzdolž zahodne malteške obale proti sončnemu zahodu. Jahali bomo po poteh, ki so dostopne samo s konji. Zlili se bomo z naravo, spoznali Malto tudi z druge strani in si spočili misli. Obvezno fotkanje na čudovitih razglednih točkah v družbi naših konjičkov. Zvečer boat party. Odpluli bomo proti sončnemu zahodu. Ko pade mrak, glasba postane vse glasnejša. Zasidrali se bomo pri otočkih Sv. Pavla. Sledi žur ter nočno kopanje. Za naša žejna grla bo poskrbelo malteško vino, za naše lačne želodce tipični malteški prigrizki, za žur pa bo poskrbel odličen DJ. Žurali bomo vse do polnoči, ko nas bo ladja pripeljala nazaj v Sliemo. Nato sledi nadaljevanje žura v Pacevillu.

6. dan
Po divjih cestah se bomo z jeepi in trajektom odpeljali na sosednji otok Gozo. Kopali se bomo na Ramla bay plaži, ki ima značilen oranžnordeč pesek, ki ga nima nobena druga plaža. Po odlični ledeni kavi in kopanju se bomo zapeljali do solin in si nekaj malteške soli nabrali za domov. Nato sledi ogled glavnega mesta Goza-Viktorijes Cittadelo. Sprehodili se bomo po mogočnem obzidju citadele od koder bomo imeli krasen razgled vse do morja. Tu bo tudi prosti čas za kosilo. Nato bomo šli na Dwejra bay, kjer si bomo ogledali tri naravne znamenitosti: Notranje morje, Azurno okno (je 17. na lestvici naravnih znamenitosti sveta) in Gobjo skalo (ima svojo žgečkljivo zgodbo iz časa vitezov). Po želji se lahko zapeljemo z ladjico iz Notranjega morja skozi skalno odprtino vse do azurnega okna. Nato bomo šli na Fontano, kjer je izvir sladke vode, kjer so včasih ženske prale perilo. Tam so tri trgovinice, ki nam ponujajo tradicionalne izdelke iz Goza. Pot nas pelje v Xlendi, idiličen zaliv, kjer si bomo privoščili malteški Kinnie ali pa se bomo še malo ohladili v modrozelenem morju, ki nam ga ponuja Xlendi. Zvečer žur – do jutranjih ur!!

7. dan
Aqua & Animal Park in Meditteraneo Splash & Fun. Dan bomo preživeli v vodnem parku, kjer se bomo spuščali po raznih toboganih; hitrih, počasnih, norih. Bazeni raznih velikosti in globin nam dajejo na stotine idej za zabavo. Za "lenuhe" je seveda na voljo tudi lazy river. Pogledali si bomo show z delfini, morskimi levi in papigami ter se na lastne oči prepričali, da so živali lahko bolj pametne od ljudi. Tisto najbolj noro, kar nam ponuja ta park, pa je plavanje z delfini. Mi in delfini kot v filmu Free Willy! Zvečer poslovilni žur v enem od najboljših klubov na Malti!

8. dan
Do odhoda na letališče prosto za kopanje ali za samostojne oglede in nakupe, potem sledi slovo od sončnega otoka in polet proti domu.
Hotel 2/3* Polpenzion 555 €
Hotel 2/3* Polpenzion 629 €
Cene vključujejo: - asistenco na odhodnem letališču - letalski prevoz na Malto in nazaj - prevoz max 20 kg osebne + 10 kg ročne prtljage - letališke in varnostne pristojbine - avtobusni prevoz letališče–hotel–letališče, - 7x nočitev v izbranem hotelu z izbrano storitvijo - intelektine predstavnike ves čas bivanja na destinaciji - nezgodno zavarovanje zavarovalnice Triglav - zdravstveno zavarovanje z medicinsko asistenco v tujini - Coris Neobvezna doplačila: - zavarovanje rizika odpovedi potovanja: 2,96% - paket izletov

Pošlji povpraševanje Natisni
Želite biti informirani o aktualnih novostih in ekskluzivnih akcijah?
Spremljajte nas
tudi na Facebooku