Alanya

Turčija

Kraj, kjer se srečata sedanjost in preteklost, kjer obala in gore hodijo z roko v roki, kjer so peščene plaže neskončne, kjer se srečata vzhod in zahod. Turkizna obala Turčije je najboljša izbira za preživetje idealnega zaključnega izleta: ponuja kar 270 sončnih dni na leto, prave poletne temperature, brez možnosti tmurnega deževnega vremena ter obilo zabave za preživljanje najlepšega obdobja šolskih let – maturantskega in absolventskega izleta.

Pošlji povpraševanje
1. dan
Zbrali se bomo na letališču. Sledi polet do turške riviere. Avtobusni prevoz do izbranega letovišča in nastanitev v izbranem hotelu. Glede na čas prihoda letala organizacija spoznavnega večera.

2. dan
Celodnevni izlet v mesto Alanya. Alanya je drugo največje mesto antalijske regije, med poletno sezono pa glavna destinacija turistov z vsega sveta. Izlet bomo začeli s panoramskim pogledom na samo mesto s terase, ki se nahaja le nekaj minut vožnje od središča Alanye. Sledi obisk jam Dim v bližini Alanye – ime jam izvira iz imena plemen, ki še danes živi tukaj. Nato bomo obiskali trgovino z usnjenimi izdelki ter zlatarno, kjer se boste lahko preizkusili v umetnosti barantanja. Preostanek izleta bomo preživeli na ladji: pluli bomo po reki, ki se pri Alanyi izliva v Sredozemsko morje. Posadka nam bo postregla odlično kosilo, za konec pa bomo imeli prosti čas za plavanje v osvežujoči vodi. Zvečer nas čaka žur do jutranjih ur v klubu Havana.

3. dan
Dan bomo preživeli ležerno: sončili in kopali se bomo na Kleopatrini plaži, ki se razprostira po celi zahodni obali Alanye. Ali veste, da je v času vladavine Rimljanov Mark Antonij mesto podaril svoji ljubljeni Kleopatri kot poročno darilo? Pogumnejši se boste lahko preizkusili v raznih vodnih aktivnostih. Zvečer bomo še naprej širili dobro razpoloženje z večerjo v tipični turški taverni, kjer nas bodo zabavale trebušne plesalke, plesalci z meči ter folkloristi. Si kdo upa stopiti na oder z njimi?

4. dan
Zdaj, ko smo se že nalezli brezskrbnega turškega načina življenja, gremo pogledat biser Turkizne obale: antični Side in križarjenje po reki Manavgat. V antičnem mestu Side, ki datira v čas rimskega cesarstva, se bomo lahko vživeli v gladiatorske boje, ki so se odvijali v tukajšnjem koloseju, potem pa bomo prišli do Ateninega in Apolonovega templja, ki sta kot naročena za izdelavo unikatnih fotk. Ne bomo vas spustili domov, dokler ne boste v piko obvladali znanosti barantanja, tako da vas tudi tu čaka kakšna minuta vaj. Ker se nahajamo v islamski državi, se seveda spodobi da si ogledamo tudi mošejo Manavgat, ki je s svojimi štirimi minareti in kapaciteto za sprejem 4000 ljudi ena izmed največjih mošej v regiji. Po obisku mošeje pa gremo na zaslužen počitek – križarjenje po zelenem biseru, reki Manavgat.
Za konec vedno prihranimo najboljše! Ogledali si bomo slapove te čudovite reke, medtem ko bomo poskušali turški sladoled dondurmo. Zvečer se bomo zabavali v klubu Hollywood.

5. dan
Dan bomo preživeli na plaži Keykubat, ki je ime dobila po seldžuškem sultanu Alaeddinu Keykubatu, človeku, ki je pustil najmočnejši pečat na razvoju mesta Alanya. Zvečer pa bomo avanturisti! Čaka nas nepozabni nočni jeep safari v okolici Alanye.

6. dan
Če smo že skupina, zakaj se ne bi preizkusili v team buildingu? Čaka nas nepozaben dan raftinga v narodnem parku Koprula. Skrb ni potrebna, imeli bomo tudi inštruktorja, ki nas bo naučil osnov tega adrenalinskega športa. S še malo adrenalina v venah nas zvečer čaka žur do jutranjih ur v znanem baru Robin Hood.

7. dan
Naš zadnji dan na čudoviti turški rivieri bo potekal v sproščujočem vzdušju. Obiskali bomo hamam oziroma turško kopel, kjer se boste prepričali da ta milna pena dela čudeže! Naša utrujena koža od toliko zabave bo spet mehka, barva pa še lepša. Zvečer poslovilni žur v klubu Bistro Bellman.

8. dan
Glede na čas odhoda letala prosto za nakupe in izpit iz sposobnosti barantanja na Alanyskem bazarju. Prevoz z avtobusom na letališče in odhod proti domu.
  Hotel 3*, Alanya Polpenzion 391 €
Hotel 3*, Alanya All inclusive 473 €
Cene vključujejo: - asistenco na odhodnem letališču - letalski prevoz v Turčijo in nazaj - prevoz max 30 kg osebne + 8 kg ročne prtljage - letališke in varnostne pristojbine - avtobusni prevoz letališče–hotel–letališče, - 7x nočitev v izbranem hotelu z izbrano storitvijo - intelektine predstavnike ves čas bivanja na destinaciji - nezgodno zavarovanje zavarovalnice Triglav - zdravstveno zavarovanje z medicinsko asistenco v tujini - Coris Neobvezna doplačila: - zavarovanje rizika odpovedi potovanja: 2,96% - paket izletov

Pošlji povpraševanje Natisni
Želite biti informirani o aktualnih novostih in ekskluzivnih akcijah?
Spremljajte nas
tudi na Facebooku