ČRNA GORA – majhna in lepa
Slikovita državica ob južnem delu Jadranskega morja s svojo bogato zgodovino in naravnimi lepotami navduši prav vsakega obiskovalca. 
Črna Gora
ČRNA GORA – Majhna in lepa
ORIGINAL, Discovered by Intelekta in 2017

Slikovita državica ob južnem delu Jadranskega morja s svojo bogato zgodovino in naravnimi lepotami navduši prav vsakega obiskovalca.

Ponuja mediteransko podnebje, izjemne naravne, kulturne in zgodovinske znamenitosti, nepozabne izlete ter bogato in pristno kulinariko. Mirna in romantična stara mesta, poživljajoč vonj po morju in toplina ribiških vasic, lepe peščene plaže in hribovite gorske pokrajine v zaledju vas vabijo, da jih obiščete in raziskujete.

Vsak, ki rad počitnikuje ob morju, je prav gotovo že slišal za Sveti Stefan, otoček neobičajnega videza, obdan z visokimi kamnitimi zidovi, ki je povezan z obalo z ozkim kopnim pasom in je danes luksuzen hotel; za Budvo, eno najstarejših mediteranskih mest z bogatim nočnim življenjem in popularno slovensko plažo; za Bečiče, črnogorsko letovišče, ki se ponaša z največjim številom modernih hotelov različnih svetovnih verig; za Ulcinj z Ado Bojano, čudovitim otočkom v ustju reke Bojane, edine reke na svetu, ki teče tako navzdol kot navzgor.

Seveda pa ob črnogorski jadranski obali obstajajo tudi številni manj znani kraji oz. letovišča, ki so za marsikoga še lepši in prijetnejši za preživljanje poletnih počitnic. Eden izmed takih je npr. Petrovac na Moru, ki je ravno dovolj velik, da v njem najdemo nekaj trgovin, restavracij, barov in prikupno promenado, obenem pa še ohranja idiličnost majhnega obmorskega mesteca. Če k temu dodamo še prekrasne plaže v mestu in okolici in po novi cesti najkrajši možni transfer od/od letališča Podgorica, ste morda svoj idealen kraj za počitnice v Črni gori že našli.

Vendar Črna gora nima samo 300 km jadranske obale, temveč tudi do 2500 m visoke gore in pet nacionalnih parkov s številnimi jezeri ter drugimi naravnimi znamenitostmi: Žabjak je najvišje ležeče mesto na Balkanu; Skadarsko jezero je največje jezero na Balkanu; kanjon reke Tare je najgloblji kanjon v Evropi.

V tako majhni državi toliko zanimivega in lepega. Gremo!

Razvrsti po cena Priljubljenost
Želite biti informirani o aktualnih novostih in ekskluzivnih akcijah?
Spremljajte nas
tudi na Facebooku
chatsimple