Pravi tunizijski safari

Legenda
jeep safari tunissia sahara

Djerba

Pravi tunizijski safari

Kraj: Pravi tunizijski safari

Official cat.: ****


Specifique

1. dan: LJUBLJANA–DJERBA
Zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana, od koder bomo poleteli proti Djerbi. Po pristanku prevoz z avtobusom do turističnega območja in nastanitev v hotelu (all inclusive).

2. dan: DJERBA–MATMATA–KSAR GHILANE (240 km)
Po zajtrku se bomo z džipi odpravili po rimskem nasipu na celinski del Tunizije. Prvi postanek bomo naredili v mestu Medenine ob gorfah, kjer boste izvedeli, zakaj so jih gradili in kako uporabljali. Pot bomo nadaljevali do mesta Gabes, kjer bomo obiskali tržnico El Jara. Pot nas bo vodila do Matmate, t. i. Mesečeve pokrajine – prizorišče filma Vojna zvezd –, kjer bomo lahko ob obisku trogloditskih hiš, podzemnih berberskih bivališč, podoživeli snemanje. Kosilo. Nadaljevali bomo v notranjost dežele vse do zadnje oaze pred veliko Saharo, Ksar Ghilane. Začutili bomo neskončnost puščave in se sprehodili med palmami. V oazi se bomo lahko tudi okopali v vroči termalni vodi in preživeli čudovit večer pod zvezdami. Večerja in nočitev v nomadskih šotorih.

3. dan: KSAR GHILANE–DOUZ–TOZEUR (260 km)

Zajtrk. Vožnja z džipi skozi značilno puščavsko pokrajino do oaze Douz. Postanek v enem od hotelov z bazenom, kjer se bomo malce osvežili in imeli tudi kosilo. Nadaljevanje poti skozi oazo do velike sipine, kjer se bomo ustavili in sprehodili po vročem puščavskem pesku ali si privoščili jahanje kamel (fakultativno). Nadaljevanje vožnje po slanem jezeru Chott El Jerid in prihod v Tozeur, ki je izjemno mesto prav zaradi svoje edinstvene puščavske arhitekture. Nastanitvi v hotelu in večerji bo sledil obisk medine, starega mestnega jedra, nato pa še obisk pokrajinskega muzeja Dar Chraiet.

4. dan: TOZEUR–GORSKE OAZE–DJERBA (490 km)
Po zajtrku se bomo zapeljali do idiličnih gorskih vasic Chebike, Tamerze in Midesa, kjer bomo občudovali lepote gorskih oaz, naravne slapove in kanjone. Kosilo v mestu Kebili. Popoldan se bomo peljali mimo Gabesa do Jorfa, kjer se bomo vkrcali na trajekt, ki nas bo popeljal nazaj na naš pravljični otok. Nastanitev in bivanje v hotelu (all inclusive).

5.–7. dan: DJERBA

Začel se bo lagodnejši del vašega pestrega dopusta. Uživajte v lenarjenju na najlepših plažah v tej deželi in sanjajte svojo najljubšo pravljico. Bivanje v hotelu (all inclusive).

8. dan: DJERBA–LJUBLJANA
Bivanje v hotelu (all inclusive). Do odhoda na letališče prosto za samostojne oglede, nakupe ali kopanje. Prevoz do letališča in polet v Slovenijo.Datumi 30.4.2022 - 31.5.2022, 1.9.2022 - 31.10.2022 1.6.2022 - 31.8.2022
Število dni 7 3 7 3
A – Renault Symbol A/C, Kia Rio A/C, Fiat Punto Grandi A/C, Hyundai i20 A/C 391 219 438 249
Cena vključuje najem avtomobila izbrane kategorije, neomejeno število kilometrov, prometni davek, zavarovanje proti kraji, zavarovanje CDW, stroške dostave in vračila vozila od/do letovišča. Cena ne vključuje goriva in otroškega sedeža. Starostna omejitev: najmanj 21 let. Zahtevan je bianko slip veljavne mednarodne kreditne kartice kot jamstvo za plačilo morebitnih dodatnih stroškov. Vozniško dovoljenje morate imeti vsaj 1 leto.


Pravi tunizijski safariCene vključujejo: šest nočitev v hotelih 4*, eno nočitev v nomadskih šotorih, prehrano po programu, letalski prevoz, letališko in varnostno pristojbino, asistenco na letališčih (Ljubljana, Maribor), predstavnika, prevoz od/do letališča, prevoz s klimatiziranimi džipi po programu, ogled z vstopninami po programu, nezgodno zavarovanje ter stroške organizacije in prodaje. Fakultativno jahanje kamel 36 TND in obisk muzeja Dar Chraiet 24 TND. Minimalno število udeležencev za izvedbo programa: 4. Obvezno doplačilo za turistično takso na licu mesta. Možnost neobveznega doplačila za zdravstveno zavarovanje samo 1 € na osebo na teden in zavarovanja rizika odpovedi samo 2,96 %.

Želite biti informirani o aktualnih novostih in ekskluzivnih akcijah?
Spremljajte nas
tudi na Facebooku