Prosim, letos rezervirajmo čim prej!

Prosim, letos rezervirajmo čim prej!


Že res, da si vsi organizatorji počitnic želimo, da bi naši gostje svoje poletne počitnice rezervirali čim prej, ampak to je bila do lanskega leta bolj kot ne le pobožna želja kot kaj drugega. Lani pa se je situacija po vrsti težkih sezon na večini destinacij, ki jih predstavljamo v tem katalogu počasi spremenila.

Kot kaže je za zdaj konec grške gospodarske krize, pretok beguncev se je vrnil na stare številke, teroristični napadi pa so se preselili ali razširili na centre moči zahodne Evrope, tako da je za nekatere prebivalce velikih mest morda celo varneje odpotovati kot ostati doma.

K temu lahko dodamo še nikoli stoodstotno varen Egipt in zaostritev političnih razmer v Španiji, ki ju v našem katalogu sicer ne ponujamo. Španija je, kar se tiče poletnih počitnic zahodnejših Evropejcev, prav gotovo na prvem mestu, zato lahko kaj hitro pridemo do zaključka, da se bodo glavni poletni turistični tokovi letovalcev skoncentrirali predvsem na Grčijo, hitro polne pa bodo tudi nekatere majhne, v zadnjih letih tradicionalno varne, destinacije, kot so Malta, Črna Gora, Albanija itd.

Iz opisanega sledi, da se pri rezervaciji letošnjih poletnih počitnic na omenjenih destinacijah ne bo splačalo čakati, še posebej če želite rezervirati nekaj iskanega, nekaj z dobrim razmerjem med kakovostjo in ceno.

Kar se tiče ostalih dveh večjih igralcev pri poletnih počitnicah z letalom, Tunizije in Turčije, le-ti najbrž še ne bosta čisto polni, se bo pa obisk teh dveh držav, če ne bo prišlo do česa večjega, prav gotovo povečal. Glede na to, da so cene na teh dveh destinacijah trenutno tako nizke, da nižje ne morejo biti, hotelirji pa znani po zelo fleksibilni cenovni politiki, mislimo, da se tudi tukaj ne splača čakati.

Glede na to, da si danes lahko vsakdo poletne počitnice rezervira sam, da resnici na ljubo turistične agencije nismo več nujno potrebne, vam v tem katalogu velikopotezno ne obljubljamo uresničitev vaših sanj ipd., ampak smo vam le ponižno na voljo z našim znanjem in izkušnjami.

Hvala za vaše skoraj že 30-letno zaupanje.


Boris Farkaš,
ustanovitelj in direktor podjetja

Želite biti informirani o aktualnih novostih in ekskluzivnih akcijah?
Spremljajte nas
tudi na Facebooku