Zavarovanje insolventnosti

Ste že kdaj slišali, da so potniki, ki so si svoje počitnice skombinirali sami na spletu, morali po zelo dragih cenah še enkrat kupiti in plačati nove letalske vozovnice, ker je njihova izbrana letalska družba medtem zašla v finančne težave? No v primeru nakupa vaših počitnic oz. povezanih potovalnih aranžmajev pri nas, se vam to ne more zgoditi, saj ste v takih primerih ustrezno zavarovani.

V primeru likvidnostnih težav organizatorja, ki v skladu z veljavno zakonodajo nastopijo v primeru, ko je organizator potovanj nesposoben pravočasno izpolnjevati pogodbeno dogovorjene obveznosti, potrošnik pozove organizatorja potovanj, da v roku 48 ur zagotovi izpolnitev pogodbenih obveznosti in za to predloži ustrezno dokazilo. V kolikor po poteku navedenega roka obveznosti niso izpolnjene, potrošnik kontaktira asistenčni center, ki v nadaljnjih 72 urah zagotovi povračilo stroškov, skladno z jamstvom po veljavnem Garantnem pismu za zavarovanje likvidnostnih težav.

Podatki o veljavnem Garantnem pismu za zavarovanje likvidnostnih težav organizatorja potovanj in podjetij, ki omogočajo povezane potovalne aranžmaje:

- Številka garantnega pisma in datuma izdaje: TK49901460379 z dne 21.12.2018
- Izdajatelj jamstva (garant): Zavarovalnica Triglav, d.d., Miklošičeva 19, 1000 Ljubljana
- Predmet zavarovalnega jamstva: jamstvo za povračilo vseh plačil, ki so bila izvedena s strani potrošnika ali v njegovem imenu, če posamezne potovalne storitve niso bile izvedene zaradi likvidnostnih težav organizatorja potovanj.

Podatki o asistenčnem centru na Zavarovalnici Triglav, d.d., ki zagotavlja potrošniku asistenčno storitev v primeru likvidnostnih težav organizatorja potovanj:

Zavarovalnica Triglav, d.d. Dunajska cesta 22, 1000 Ljubljana, Enota za odnose s strankami, Asistenčno - storitveni center, telefonska številka: 080 2864, za klice iz tujine: +386 2 222 2864


chatsimple