Alonissos

Celotna ponudba
Zbirnik
Kam na Mediteran 2019
Legenda
4 epoches 030

Alonissos

Hotel 4 EPOCHES

Official cat.: ***

Podrobne informacije: www.4epoches.com.gr

Skoraj nov hotel srednje kategorije se nahaja med čudovitimi oljčnimi nasadi na severovzhodnem delu otoka le 300 m od prodnate plaže Glyfa v vasici Steni Vala in le 800 m od prikupne majhne peščeno-prodnate plaže Agios Petros.


Nostalgie

Lega: Skoraj nov hotel srednje kategorije se nahaja med čudovitimi oljčnimi nasadi na severovzhodnem delu otoka le 300 m od prodnate plaže Glyfa v vasici Steni Vala in le 800 m od prikupne majhne peščeno-prodnate plaže Agios Petros. Do glavnega mesteca Patitiri, kjer se nahaja tudi pristanišče, je 10 km, do starega mestnega jedra Chora pa 12 km.
Ponudba: Majhen, sodoben hotelček z 22 sobami ponuja svojim gostom sprejemno dvorano z recepcijo, bar, zajtrkovalnico, otroško igrišče, bazen, pool bar ter teraso za sončenje z ležalniki in senčniki.
Nastanitev: Sodobno opremljene in prostorne sobe imajo kopalnico v svetlih barvah s tušem, WC, samostojno nastavljivo klimatsko napravo, TV, brezplačen WiFi, sef, hladilnik in balkon ali teraso.
Prehrana: Obogaten kontinentalni bife zajtrk.
Datumi 1.6.2019 - 30.6.2019, 1.9.2019 - 30.9.2019 1.7.2019 - 25.7.2019 26.7.2019 - 31.8.2019
Število dni 7 3 7 3 7 3
A - Toyota Aygo A/C 237 113 333 162 394 180
B - Toyota Yaris A/C 303 142 412 199 482 229
Cena vključuje najem avtomobila izbrane kategorije, neomejeno število kilometrov, prometni davek, zavarovanje proti kraji in požaru, zavarovanje tretje osebe, zavarovanje PAI, zavarovanje CDW (brez zavarovanja gum in podvozja ter stroškov, ki bi jih povzročila stranka, in sicer za najete avtomobile do 500 € za skupini A in B) ter stroške dostave in vračila vozila od/do letovišča oziroma letališča. Cena ne vključuje goriva, dodatnega voznika (14€ /teden) in otroškega sedeža (25 €/teden) ter parkirnih in prometnih kazni. Zahtevan je bianco slip veljavne mednarodne kreditne kartice kot jamstvo za plačilo morebitnih dodatnih stroškov. Starostna omejitev: najmanj 21 let, vozniško dovoljenje morate imeti vsaj 1 leto.


Alonissos

Alonissos - Otok miru in lepote
Discovered by Intelekta in 2013

Edinstven grški otok Severnih Sporadov je raj izjemne naravne lepote, kjer lahko uživate na prečudovitih plažah in ob izjemni kulinariki ter gostoljubnosti domačinov. To je otok, kjer se tradicionalni način življenja ni uklonil potrebam komercializacije. Je bolj umirjen od sosednjih otokov Skiatos in Skopelos in je odlična destinacija za uživanje v naravi. Otok ponuja obilo lepih plaž in zalivčkov, notranjost otoka pa vabi s številnimi sprehajalnimi potmi, ki omogočajo obiskovalcem sprostitev in sprehod med gostim borovim gozdom, pomešanim z veličino hrasta, mastike in raznega sadnega drevja. Ob obisku vasic lahko srečate ženske, ki so še vedno oblečene v tradicionalna oblačila, na obali pa številne ribiče, ki lovijo na tradicionalen način, kot so jih naučili njihovi predniki. 

Glavno mesto otoka je Patitiri, ki daje na prvi pogled vtis zaspanega pristana. V mestu lahko obiščete številne preproste ribje restavracije in taverne ter uživate ob pogledu na paleto pisanih ribiških čolnov. Lahko se povzpnete na hrib, kjer pridete do očarljivega starega mestnega jedra Hora, od koder sega pogled do sosednjih otokov Skiros in Skopelos, ob zelo jasnem vremenu pa celo do gora Olympus in Athos. 

Otok ima skupaj z okoliškimi nenaseljenimi otoki velik okoljevarstveni pomen. Leta 1992 so ustanovili Narodni morski park, ki je edini te vrste v Egejskem morju. Park zajema otok Alonissos ter nekoliko bolj odmaknjene in nenaseljene otoke Peristero, Skantzuro in Giuro. Te kraje si lahko ogledate na enodnevnih izletih z ladjicami, saj je dostop do njih omejen. Naloga parka je zaščititi krhek morski ekosistem ter redke in ogrožene živali. Posebno pozornost namenjajo ogroženi sredozemski medvedjici. Z malo sreče boste lahko občudovali tjulnje, sredozemskega galeba in sredozemskega sokola ter divje koze na otoku Giura. 

Za ljubitelje potapljanja so zanimivi raznolika flora in favna, potopljena mesta in ladijske razbitine, ki naredijo morsko dno še privlačnejše.

Dostop: Povezava do otoka Alonissos je urejena z mesta Skiatos 3- do 4-krat dnevno. Trajekt vozi 1- do 2-krat dnevno (pribl. 2 uri), katamaran pa 2-krat dnevno (pribl. 1 uro in 35 min).Cene vključujejo: izbrano nastanitev, letalski prevoz, letališko in varnostno pristojbino, asistenco na letališčih (Ljubljana, Maribor), predstavnika na matični destinaciji, vse potrebne transferje, ladijski prevoz, morebitno nadomestno nastanitev, nezgodno zavarovanje ter stroške organizacije in prodaje. Obvezno doplačilo za gorivo 12 € na osebo.Obvezno doplačilo za turistično takso na licu mesta. Možnost neobveznega doplačila za zdravstveno zavarovanje samo 1 € na osebo na teden in zavarovanja rizika odpovedi samo 2,96 %.

Želite biti informirani o aktualnih novostih in ekskluzivnih akcijah?
Spremljajte nas
tudi na Facebooku