Folegandros

Celotna ponudba
Zbirnik
Kam na Mediteran 2019
Legenda
121

Folegandros

Aparthotel VARDIA BAY

Official cat.: ***

Podrobne informacije: www.vardiabay.com

Prijeten hotel s čudovitim razgledom se nahaja le 50 m od plaže. Do pristanišča Karavostasi, kjer najdete tudi številne restavracije, je 200 m, trgovina je od hotela oddaljena 100 m.


Nostalgie

Lega: Prijeten hotel s čudovitim razgledom se nahaja le 50 m od plaže. Do pristanišča Karavostasi, kjer najdete tudi številne restavracije, je 200 m, trgovina je od hotela oddaljena 100 m. Avtobusno postajališče, od koder se lahko z lokalnim avtobusom odpeljete do 3 km oddaljenega mesta Folegandros, je oddaljeno 100 m.
Ponudba: Leta 2010 obnovljen hotel z 20 enotami nudi svojim gostom sprejemni prostor z WiFi-jem, TV-sobo, zajtrkovalnico, bar in parkirišče.
Nastanitev: Vsi studii imajo kopalnico s kadjo ali tušem, WC, sušilnik za lase, sef, TV, brezplačen WiFi, telefon, samostojno nastavljivo klimatsko napravo, kuhinjsko nišo ter balkon. Superior studii so opremljeni enako, le da imajo dva balkona s panoramskim pogledom na morje. Apartmaji so opremljeni enako kot studii, le da imajo ločeno spalnico.
Prehrana: Obogaten kontinentalni bife zajtrk.
Folegandros

Folegandros – otok miru in sproščenega vzdušja
ORIGINAL, Discovered by Intelekta in 2016

Folegandros je eden najmanjših naseljenih otokov v Kikladih, ima 650 prebivalcev in meri le 32 km2. Še vedno nedotaknjen košček Grčije je postal prav zaradi svojega preprostega in sproščenega vzdušja vse bolj priljubljen. Obiskovalce vabi na sprehode po samotnih pobočjih divje narave, kjer se mešajo vonjave timijana, origana in številnih drugih rastlin ter lepih neokrnjenih plaž. Zelo priljubljen je med fotografi in drugimi umetniki, saj jim nudi narava s svojimi navpičnimi pečinami, terasastimi polji in prečudovito Horo, zanimive motive za ustvarjanje. Prebivalci tega odročnega otoka, ki so ga v preteklosti ogrožali le napadi gusarjev, so svoje zavetje našli v mestecu Folegandros, ki je eno od najstarejših tradicionalnih srednjeveških mest v Kikladih. Osupljivo mestece je nudilo zavetje svojim prebivalcem 300 m nad morjem. Hrbtne strani hiš tvorijo obzidje ob grebenu pečine, notranjost mesteca pa tvori blodnjak tlakovanih ulic, ob katerih se stiskajo dvonadstropne kockaste hiške, ki jih krasijo živahno pobarvani balkoni. Pod mestecem se nahaja majhno pristanišče, kjer pristajajo trajekti, tam pa se nahajajo tudi številne taverne in znana plaža Livadi. Na zahodnem delu otoka se nahajajo plaže Agali, Agios Nikolaos in Latinaki. Tukaj je tudi Zlata jama ali Hrisospilija, katere ime izhaja iz zlatega odtenka stalagmitov in stalaktitov v njej. Zanimiva je tudi vasica Ano Merija z okolico. Obdajajo jo številni zaselki in terasasta polja, od koder je krasen pogled na sončni zahod, ob lepem vremenu pa se vidi celo do Krete. Pod vasico se nahajata dve precej odmaknjeni plaži, Vigla in Agios Georgios. Ta majhen zaklad, najsevernejši otok Kikladov, poln divjih naravnih lepot, je vsekakor potrebno obiskati in v eni izmed odličnih tavern ob kozarcu okusnega vina občutiti neokrnjen košček Grčije.

Dostop: Povezava s Santorinija je urejena od 2- do 3-krat dnevno (odvisno od tipa plovila traja plovba od 45 minut do 1,5 ure).

Cene vključujejo: izbrano nastanitev, letalski prevoz, letališko in varnostno pristojbino, asistenco na letališčih (Ljubljana, Maribor), predstavnika na matični destinaciji, vse potrebne transferje, ladijski prevoz, morebitno nadomestno nastanitev, nezgodno zavarovanje ter stroške organizacije in prodaje. Obvezno doplačilo za gorivo 12 € na osebo. Obvezno doplačilo za turistično takso na licu mesta. Možnost neobveznega doplačila za zdravstveno zavarovanje samo 1 € na osebo na teden in zavarovanja rizika odpovedi samo 2,96 %.

Želite biti informirani o aktualnih novostih in ekskluzivnih akcijah?
Spremljajte nas
tudi na Facebooku