Folegandros

Celotna ponudba
Zbirnik
Kam na Mediteran 2020
Legenda
121

Folegandros

Aparthotel VARDIA BAY

Official cat.: ***

Podrobne informacije: www.vardiabay.com

Prijeten hotel s čudovitim razgledom se nahaja le 50 m od plaže. Do pristanišča Karavostasi, kjer najdete tudi številne restavracije, je 200 m, trgovina je od hotela oddaljena 100 m.


Nostalgie

Lega: Prijeten hotel s čudovitim razgledom se nahaja le 50 m od plaže. Do pristanišča Karavostasi, kjer najdete tudi številne restavracije, je 200 m, trgovina je od hotela oddaljena 100 m. Avtobusno postajališče, od koder se lahko z lokalnim avtobusom odpeljete do 3 km oddaljenega mesta Folegandros, je 100 m.
Ponudba: Leta 2010 obnovljen hotel z 20 enotami svojim gostom nudi sprejemni prostor z WiFi-jem, TV sobo, zajtrkovalnico, bar in parkirišče.
Nastanitev: Vsi studii imajo kopalnico s kadjo ali tušem, WC, sušilnik za lase, sef, TV, brezplačen WiFi, telefon, samostojno nastavljivo klimatsko napravo, kuhinjsko nišo ter balkon. Superior studii so opremljeni enako, le da imajo dva balkona s panoramskim pogledom na morje. Apartmaji so opremljeni enako kot studii, le da imajo ločeno spalnico.
Prehrana: Obogaten kontinentalni bife zajtrk.
Folegandros

Folegandros – otok miru in sproščenega vzdušja
ORIGINAL, Discovered by Intelekta in 2016

Folegandros je eden najmanjših naseljenih otokov v Kikladih z vsega 650 prebivalci, meri le 32 kv.km. Še vedno nedotaknjen košček prave Grčije je prav zaradi svojega preprostega in sproščenega vzdušja, postal vse bolj priljubljen otok. Obiskovalce vabi na sprehode po samotnih pobočjih divje narave, kjer se mešajo vonjave timijana, origana in številnih drugih rastlin, ter lepih, neokrnjenih plaž. Zelo priljubljen je med fotografi in drugimi umetniki, saj jim narava s svojimi navpičnimi pečinami, terasastimi polji in prečudovito Horo, nudi zanimive motive za ustvarjanje. Prebivalci tega odročnega otoka, ki so ga v preteklosti ogrožali le napadi gusarjev, so svoje zavetje našli v mestecu Folegandros, ki je eno od najstarejših tradicionalnih srednjeveških mest v Kikladih. Osupljivo mestece je zavetje svojim prebivalcem nudilo 300 m nad morjem. Hrbtne strani hiš tvorijo obzidje ob grebenu pečine, notranjost mesteca pa tvori blodnjak tlakovanih ulic, ob katerih se stiskajo dvonadstropne kockaste hiške, katere krasijo živahno pobarvani balkoni. Pod mestecem se nahaja majhno pristanišče, kjer pristajajo trajekti, tam pa se nahajajo tudi številne taverne in znana plaža Livadi. Na zahodnem delu otoka se nahajajo plaže Agali, Agios Nikolaos in Latinaki. Na tem delu se nahaja tudi Zlata jama ali Hrisospilija, katere ime izhaja iz zlatega odtenka stalagmitov in stalaktitov v njej. Zanimiva je tudi vasica Ano Merija s svojo okolico. Obdajajo jo številni zaselki in terasasta polja, od koder je krasen pogled na sončni zahod, ob lepem vremenu pa se vidi celo do Krete. Pod vasico se nahajata dve precej odmaknjeni plaži, Vigla in Agios Georgios. Ta majhen zaklad, najsevernejši otok Kikladov, poln divjih naravnih lepot, je vsekakor potrebno obiskati in v eni izmed odličnih tavern ob kozarcu okusnega vina občutiti neokrnjen košček Grčije.

Dostop:
Povezava s Santorinija je 2 do 3-krat dnevno (odvisno od tipa plovila plovba traja od 45 minut do 1,5 ure).

Cene vključujejo: izbrano nastanitev, letalski prevoz, letališko in varnostno pristojbino, asistenco na letališčih (Ljubljana, Maribor), predstavnika na matični destinaciji, vse potrebne transferje, ladijski prevoz, morebitno nadomestno nastanitev, nezgodno zavarovanje ter stroške organizacije in prodaje. Obvezno doplačilo za turistično takso na licu mesta. Možnost neobveznega doplačila za zdravstveno zavarovanje samo 1 € na osebo na teden in zavarovanja rizika odpovedi samo 2,96 %.

Želite biti informirani o aktualnih novostih in ekskluzivnih akcijah?
Spremljajte nas
tudi na Facebooku