Ikarija

Celotna ponudba
Zbirnik
Kam na Mediteran 2020
Legenda
Cavos bay9

Ikarija

Hotel CAVOS BAY

Official cat.: ***

Podrobne informacije: www.cavosbay.com.gr

Hotel leži na mirni lokaciji na skalnem pobočju v idilični vasici Armenistis, kjer lahko najdete nekaj dobrih tavern, barov in trgovinic. Do peščene plaže Armenistis je 200 m, do prelepe peščene plaže Livadi 550 m in do prekrasne dolge peščene plaže Mesakti 850 m.


Nostalgie

Lega: Hotel leži na mirni lokaciji na skalnem pobočju v idilični vasici Armenistis, kjer lahko najdete nekaj dobrih tavern, barov in trgovinic. Do peščene plaže Armenistis je 200 m, do prelepe peščene plaže Livadi 550 m in do prekrasne dolge peščene plaže Mesakti 850 m. Hotel je dobro izhodišče za številne pohodniške ture. Avtobusno postajališče je le 150 m od hotela. Od pristanišča Evdilos je hotel oddaljen le 15 km.
Ponudba: Prijazen družinsko voden hotel z vsega 63 sobami ima recepcijo z najemniškimi sefi, dvigalo, dnevni prostor z brezplačnim WiFi-jem in TV-kotičkom, konferenčno dvorano, jedilnico, bar z veliko teraso s prekrasnim pogledom na modro Egejsko morje, dva bazena z morsko vodo ter teraso za sončenje z ležalniki in senčniki. Za rekreacijo pa je gostom hotela na voljo še majhen fitnes studio.
Nastanitev: Prijazno opremljene sobe imajo kopalnico s tušem, WC, klimatsko napravo, stropni ventilator, telefon, TV, priključek za internet, hladilnik, kuhalnik za kavo ali čaj in balkon s pogledom na morje. Studii so opremljeni enako, le da imajo še kuhinjsko nišo.
Prehrana: Obogaten kontinentalni bife zajtrk.

Ikarija

Ikarija-Otok neokrnjenega morja in termalnih vrelcev

Ikarija je čudovit otok v vzhodnem delu Egejskega morja. Bil je dom mitološkega Ikarosa, ki je po legendi letel preblizu sonca, zaradi česar se mu je na umetnih krilih stopil vosek in omahnil je v smrt. Na otoku najdete čudovito lepoto narave, osupljive panoramske razglede, čist gorski zrak, številne terapevtske vroče vrelce, resnično neokrnjeno morje ter prijazne ljudi. Glavno mesto otoka je Agios Kirikos, v katerem najdemo toplice, ki datirajo v rimski čas. So še vedno zelo priljubljene in Grki jih radi obiskujejo. Na severovzhodu otoka se lahko peš odpravite do 2 km oddaljene vasice Terma, kjer se prav tako nahajajo številne toplice. Delujoče izvire med skalami v morski plitvini lahko vidite tudi pri Termi Lefkadasu. Glavno letovišče na otoku je Armenistis, ki ga obdajajo lepe plaže in gozdovi. Najbolj znani plaži sta Livadi in Mesakti. Ikarija je redek primer med grškimi otoki, ki je ostala zvesta sebi in temu prilagodila način življenja. Otok predstavlja ravnovesje med naravo, svobodo in časom razvoja.

Dostop: Trajekt vozi s Samosa iz mesta Samos v mesto Evdilos na Ikariji 3-krat tedensko (2,5 ure), iz Karlovasija do Evdilosa na Ikariji 3-krat tedensko (1,5 ali 3 ure), iz mesta Samos do pristanišča Agios Kirikos na Ikariji 2-krat tedensko (pribl. 1,5 ure ali 3 ure), s Hiosa iz mesta Hios v mesto Evdilos na Ikariji 1-krat tedensko (pribl. 6 ur) in z Lezbosa iz mesta Mytilini v mesto Evdilos na Ikariji 1-krat tedensko (8,5 ur).

Cene vključujejo: izbrano nastanitev, letalski prevoz, letališko in varnostno pristojbino, asistenco na letališčih (Ljubljana, Maribor), predstavnika na matični destinaciji, vse potrebne transferje, ladijski prevoz, morebitno nadomestno nastanitev, nezgodno zavarovanje ter stroške organizacije in prodaje. Obvezno doplačilo za turistično takso na licu mesta. Možnost neobveznega doplačila za zdravstveno zavarovanje samo 1 € na osebo na teden in zavarovanja rizika odpovedi samo 2,96 %.

Želite biti informirani o aktualnih novostih in ekskluzivnih akcijah?
Spremljajte nas
tudi na Facebooku