Ikarija

Celotna ponudba
Zbirnik
Kam na Mediteran 2020
Legenda
5 02 copy 75 800 800 100

Ikarija

Hotel EROFILI BEACH

Official cat.: ****

Podrobne informacije: www.erofili.gr

Hotel, zgrajen na živi skali tik nad čudovitim turkizno modrim morjem, se nahaja v slikoviti ribiški vasici Armenistis, kjer najdemo nekaj trgovinic, barov in tavern z okusno tradicionalno grško kuhinjo.


Nostalgie

Lega: Hotel, zgrajen na živi skali tik nad čudovitim turkizno modrim morjem, se nahaja v slikoviti ribiški vasici Armenistis, kjer najdemo nekaj trgovinic, barov in tavern z okusno tradicionalno grško kuhinjo. Do peščene plaže Armenistis je 100 m, do prelepe peščene plaže Livadi 200 m in do prekrasne, dolge peščene plaže Mesakti 550 m. Od pristanišča Evdilos je hotel oddaljen le 15 km.
Ponudba: Stilsko, vendar v značilnem grškem slogu in z lokalnimi ekološkimi materiali, grajen hotel ima sprejemno dvorano z recepcijo in sefi, konferenčno dvorano, sobo za prtljago, pralnico, brezplačen WiFi, parkirišče, zajtrkovalnico in na terasi s čudovitim pogledom na morje še snack bar. Na voljo sta tudi jacuzzi in zunanji bazen s teraso za sončenje s senčniki in ležalniki. Za športne navdušence nudijo najem koles.
Nastanitev: V modro, zeleno in zlato barvo odete sobe imajo kopalnico s tušem, WC, telefon, sušilnik za lase, samostojno nastavljivo klimatsko napravo, brezplačen WiFi, TV, sef, minibar in balkon ali teraso s čudovitim pogledom na morje.
Prehrana: Obogaten kontinentalni bife zajtrk.


Ikarija

Ikarija-Otok neokrnjenega morja in termalnih vrelcev

Ikarija je čudovit otok v vzhodnem delu Egejskega morja. Bil je dom mitološkega Ikarosa, ki je po legendi letel preblizu sonca, zaradi česar se mu je na umetnih krilih stopil vosek in omahnil je v smrt. Na otoku najdete čudovito lepoto narave, osupljive panoramske razglede, čist gorski zrak, številne terapevtske vroče vrelce, resnično neokrnjeno morje ter prijazne ljudi. Glavno mesto otoka je Agios Kirikos, v katerem najdemo toplice, ki datirajo v rimski čas. So še vedno zelo priljubljene in Grki jih radi obiskujejo. Na severovzhodu otoka se lahko peš odpravite do 2 km oddaljene vasice Terma, kjer se prav tako nahajajo številne toplice. Delujoče izvire med skalami v morski plitvini lahko vidite tudi pri Termi Lefkadasu. Glavno letovišče na otoku je Armenistis, ki ga obdajajo lepe plaže in gozdovi. Najbolj znani plaži sta Livadi in Mesakti. Ikarija je redek primer med grškimi otoki, ki je ostala zvesta sebi in temu prilagodila način življenja. Otok predstavlja ravnovesje med naravo, svobodo in časom razvoja.

Dostop: Trajekt vozi s Samosa iz mesta Samos v mesto Evdilos na Ikariji 3-krat tedensko (2,5 ure), iz Karlovasija do Evdilosa na Ikariji 3-krat tedensko (1,5 ali 3 ure), iz mesta Samos do pristanišča Agios Kirikos na Ikariji 2-krat tedensko (pribl. 1,5 ure ali 3 ure), s Hiosa iz mesta Hios v mesto Evdilos na Ikariji 1-krat tedensko (pribl. 6 ur) in z Lezbosa iz mesta Mytilini v mesto Evdilos na Ikariji 1-krat tedensko (8,5 ur).

Cene vključujejo: izbrano nastanitev, letalski prevoz, letališko in varnostno pristojbino, asistenco na letališčih (Ljubljana, Maribor), predstavnika na matični destinaciji, vse potrebne transferje, ladijski prevoz, morebitno nadomestno nastanitev, nezgodno zavarovanje ter stroške organizacije in prodaje. Obvezno doplačilo za turistično takso na licu mesta. Možnost neobveznega doplačila za zdravstveno zavarovanje samo 1 € na osebo na teden in zavarovanja rizika odpovedi samo 2,96 %.

Želite biti informirani o aktualnih novostih in ekskluzivnih akcijah?
Spremljajte nas
tudi na Facebooku