Itaka

Celotna ponudba
Zbirnik
Kam na Mediteran 2020
Legenda
large (8)

Itaka

Hotel NOSTOS

Official cat.: **

Podrobne informacije: www.hotelnostos-ithaki.gr

Prijazen družinsko voden hotel stoji ob robu majhne ribiške vasici Frikes na severnem delu Itake, od koder je zelo dober izhodiščni položaj za raziskovanje otoka. Nahaja se 200 m od obale, je blizu pristanišča in plaže, a hkrati dovolj daleč za popolnoma mirno uživanje izven vrveža.


Nostalgie

Lega: Prijazen družinsko voden hotel stoji ob robu majhne ribiške vasici Frikes na severnem delu Itake, od koder je zelo dober izhodiščni položaj za raziskovanje otoka. Nahaja se 200 m od obale, je blizu pristanišča in plaže, a hkrati dovolj daleč za popolnoma mirno uživanje izven vrveža. Zaščiteni zaliv obdajajo strmi hribi, ki so kot nalašč za pohodnike. Do prve peščene plaže je 600 m, do druge pa 1200 m. V vasici Frikes, kjer je tudi več tavernic in minimarket, lahko najamete motorni čoln. Do Stavrosa in ostalih otoških mestec vozi lokalni avtobus. Pristanišče in glavno mesto Vati je oddaljeno 18 km.
Ponudba: Družinski hotel z 31 sobami ima recepcijo, dnevni prostor z WiFi-jem, odlično à la carte restavracijo, kjer nudijo tradicionalne domače grške jedi, posebnost restavracije pa so južnoafriške specialitete. V hotelu je tudi velik bazen s pool barom.
Nastanitev: Sobe imajo kopalnico s tušem, WC, sušilnik za lase, klimatsko napravo, TV, brezplačni WiFi, telefon, hladilnik in sef. Večina sob ima balkon.
Prehrana: Obogaten kontinentalni bife zajtrk.

 

Itaka

Itaka
Odisejeva domovina

Homerjev ep Odiseja je delo, o katerem smo se vsi učili v šoli. Če vas je prevzela legenda o Odisejevi vrnitvi na Itako, imate sedaj možnost, da tudi sami doživite del te legende in svoje počitnice preživite na otoku Itaka, saj je ta majhen in razgiban otoček znan kot Odisejev dom.

Glavno mesto tega malega otočka je Vati, kjer vas ob prihodu z ladjo čaka privlačno pristanišče, ki ga krasijo hiške, krite z rjavimi strehami. Od leta 1953, ko je mesto uničil potres, so ga po obnovi razglasili za tradicionalno naselbino. Vse zgradbe se morajo tako slogovno ujemati, tudi tiste novejše, kar mestu in otoku daje poseben čar. 

Poleg edinega večjega mesta so na otoku kar visoki hribi in nekaj lepih prodnatih plaž. Malo sodobnega razvoja daje otoku pristnost. Tudi prometne povezave so temu primerne. Med mestom Vati in vasmi, ki se nahajajo na severu, vozi avtobus samo dvakrat dnevno. Tako imate možnost obiskati vasico Stavros s 300 prebivalci. Na hribu Pilikata nad Stavrosom naj bi nekoč stala Odisejeva palača. Za pot do tega kraja je priporočljivo vprašati domačine. 

Dostop: 
Do Itake enkrat dnevno vozi manjši trajekt iz Samija na Kefaloniji do Vatija na Itaki (pribl. 20 min).


Cene vključujejo: izbrano nastanitev, letalski prevoz, letališko in varnostno pristojbino, asistenco na letališčih (Ljubljana, Maribor), predstavnika na matični destinaciji, vse potrebne transferje, ladijski prevoz, morebitno nadomestno nastanitev, nezgodno zavarovanje ter stroške organizacije in prodaje. Obvezno doplačilo za turistično takso na licu mesta. Možnost neobveznega doplačila za zdravstveno zavarovanje samo 1 € na osebo na teden in zavarovanja rizika odpovedi samo 2,96 %.

Želite biti informirani o aktualnih novostih in ekskluzivnih akcijah?
Spremljajte nas
tudi na Facebooku