Itaka

Celotna ponudba
Zbirnik
Kam na Mediteran 2019
Legenda
large (8)

Itaka

Hotel NOSTOS

Official cat.: **

Podrobne informacije: www.hotelnostos-ithaki.gr

Prijazen, družinsko voden hotel stoji ob robu majhne ribiške vasice Frikes na severnem delu Itake, ki je zelo dober izhodiščni položaj za raziskovanje otoka.


Nostalgie

Lega: Prijazen, družinsko voden hotel stoji ob robu majhne ribiške vasice Frikes na severnem delu Itake, ki je zelo dober izhodiščni položaj za raziskovanje otoka. Nahaja se 200 m od obale, je blizu pristanišča in plaže, a hkrati dovolj daleč za popolnoma mirno uživanje izven vrveža. Zaščiteni zaliv obdajajo strmi hribi, ki so kot nalašč za pohodnike. Do prve peščene plaže je 600 m, do druge pa 1,2 km. V vasici Frikes, kjer je tudi več tavernic in minimarket, lahko najamete motorni čoln. Do Stavrosa in ostalih otoških mestec vozi lokalni avtobus. Pristanišče in glavno mesto Vati sta oddaljena 18 km.
Ponudba: Družinski hotel z 31 sobami ima recepcijo, dnevni prostor z WiFi-jem, odlično à la carte restavracijo, kjer nudijo tradicionalne domače grške jedi, posebnost restavracije pa so južnoafriške specialitete. V hotelu je tudi velik bazen s pool barom.
Nastanitev: Sobe imajo kopalnico s tušem, WC, sušilnik za lase, samostojno nastavljivo klimatsko napravo, brezplačen WiFi, TV, telefon, hladilnik in sef. Večina sob ima balkon.
Prehrana: Obogaten kontinentalni bife zajtrk.

 

Itaka

Itaka - Odisejeva domovina

Homerjev ep Odiseja je delo, o katerem smo se vsi učili v šoli. Če vas je prevzela legenda o Odisejevi vrnitvi na Itako, imate sedaj možnost, da tudi sami doživite del te legende in svoje počitnice preživite na otoku Itaka, saj je ta majhen in razgiban otoček znan kot Odisejev dom.

Glavno mesto tega malega otočka je Vati, kjer vas ob prihodu z ladjo čaka privlačno pristanišče, ki ga krasijo hiške, krite z rjavimi strehami. Od leta 1953, ko je mesto uničil potres, so ga po obnovi razglasili za tradicionalno naselbino. To pomeni, da se morajo vse zgradbe slogovno ujemati, tudi novejše, kar daje mestu in otoku poseben čar. 

Poleg edinega večjega mesta in dokaj visokih hribov je na otoku tudi nekaj lepih prodnatih plaž. Malo sodobnega razvoja daje otoku pristnost. Temu primerne so tudi prometne povezave. Med mestom Vati in vasmi, ki se nahajajo na severu, vozi avtobus samo dvakrat dnevno. Tako imate možnost obiskati vasico Stavros s 300 prebivalci. Na hribu Pilikata nad Stavrosom naj bi nekoč stala Odisejeva palača. Za pot do tega kraja je priporočljivo vprašati domačine. 

Dostop: Enkrat dnevno vozi manjši trajekt iz Samija na Kefaloniji do Vatija na Itaki (pribl. 20 min). 

Cene vključujejo: izbrano nastanitev, letalski prevoz, letališko in varnostno pristojbino, asistenco na letališčih (Ljubljana, Maribor), predstavnika na matični destinaciji, vse potrebne transferje, ladijski prevoz, morebitno nadomestno nastanitev, nezgodno zavarovanje ter stroške organizacije in prodaje. Obvezno doplačilo za gorivo 12 € na osebo. Obvezno doplačilo za turistično takso na licu mesta. Možnost neobveznega doplačila za zdravstveno zavarovanje samo 1 € na osebo na teden in zavarovanja rizika odpovedi samo 2,96 %.

Želite biti informirani o aktualnih novostih in ekskluzivnih akcijah?
Spremljajte nas
tudi na Facebooku