Itaka

Celotna ponudba
Zbirnik
Kam na Mediteran 2019
Legenda
alexandra 23

Itaka

PILIKAS LUXURY VILLAS

Official cat.: 4 keys

Podrobne informacije: www.pilikas.gr

Prekrasne kamnite vile ležijo v predelu Pilikata, na zelenem griču s fantastičnim panoramskim pogledom na Jonsko morje.


Nostalgie

Lega: Prekrasne kamnite vile ležijo v predelu Pilikata, na zelenem griču s fantastičnim panoramskim pogledom na Jonsko morje. Do nekoč velikega starodavnega mesteca Stavros je 1,5 km, do najbližje prodnate plaže Afales pa 2 km, do glavnega mesta Vati in pristanišča pa 18 km.
Ponudba: Vsaka avtentična, na klasičen način zgrajena vila ima brezplačen WiFi, žar, zaseben bazen, teraso za sončenje z ležalniki in senčnikom ter parkirišče.
Nastanitev: Vsaka vila ima dve spalnici z dvema kopalnicama, dnevni prostor s kaminom, jedilnico in popolnoma opremljeno kuhinjo s pečico, mikrovalovno pečico, toasterjem, aparatom za kavo in pomivalnim strojem ter teraso. V vsaki vili je več samostojno nastavljivih klimatskih naprav, trije LCD televizorji, DVD predvajalnik, sušilnik za lase in sef. Čiščenje, menjava brisač in posteljnine dvakrat tedensko.
Itaka

Itaka
Odisejeva domovina

Homerjev ep Odiseja je delo, o katerem smo se vsi učili v šoli. Če vas je prevzela legenda o Odisejevi vrnitvi na Itako, imate sedaj možnost, da tudi sami doživite del te legende in svoje počitnice preživite na otoku Itaka, saj je ta majhen in razgiban otoček znan kot Odisejev dom.

Glavno mesto tega malega otočka je Vati, kjer vas ob prihodu z ladjo čaka privlačno pristanišče, ki ga krasijo hiške, krite z rjavimi strehami. Od leta 1953, ko je mesto uničil potres, so ga po obnovi razglasili za tradicionalno naselbino. Vse zgradbe se morajo tako slogovno ujemati, tudi tiste novejše, kar mestu in otoku daje poseben čar. 

Poleg edinega večjega mesta so na otoku kar visoki hribi in nekaj lepih prodnatih plaž. Malo sodobnega razvoja daje otoku pristnost. Tudi prometne povezave so temu primerne. Med mestom Vati in vasmi, ki se nahajajo na severu, vozi avtobus samo dvakrat dnevno. Tako imate možnost obiskati vasico Stavros s 300 prebivalci. Na hribu Pilikata nad Stavrosom naj bi nekoč stala Odisejeva palača. Za pot do tega kraja je priporočljivo vprašati domačine. 

Dostop: 
Do Itake enkrat dnevno vozi manjši trajekt iz Samija na Kefaloniji do Vatija na Itaki (pribl. 20 min).


Cene vključujejo: izbrano nastanitev, letalski prevoz, letališko in varnostno pristojbino, asistenco na letališčih (Ljubljana, Maribor), predstavnika na matični destinaciji, vse potrebne transferje, ladijski prevoz, morebitno nadomestno nastanitev, nezgodno zavarovanje ter stroške organizacije in prodaje. Obvezno doplačilo za turistično takso na licu mesta. Možnost neobveznega doplačila za zdravstveno zavarovanje samo 1 € na osebo na teden in zavarovanja rizika odpovedi samo 2,96 %.

Želite biti informirani o aktualnih novostih in ekskluzivnih akcijah?
Spremljajte nas
tudi na Facebooku