Kasos

Legenda
IMG 0252

Kasos

Apartmaji THEOXENIA

Official cat.: ****

Podrobne informacije: https://www.kasostours.com/ en/ theoxenia

Apartmaji se nahajajo v mestu Panayía, na otoku Kasos. Najbližja plaža je oddaljena 700 m.


Nostalgie

Lega: Apartmaji s čudovitim razgledom se nahajajo v mestu Panayía, na otoku Kasos. Najbližja plaža je oddaljena 700 m.
Ponudba: Moderno opremljeni in prostorni apartmaji svojim gostom nudijo brezplačen WiFi ter parkirišče. Možnost najema električnih koles. Mogućnost najma ručnika.
Nastanitev: Prostorni apartmaji imajo kopalnico s tušem, WC, sušilec za lase, samostojno nastavljivo klimatsko napravo, popolnoma opremljeno kuhinjo, kombiniran dnevno spalni prostor, ločeno spalnico, TV, brezplačni Wi-Fi in balkon ali teraso. 
Kasos

Kasos - otok divje lepote 

Grški otok Kasos je avtentičen otok, kjer še ni množičnega turizma. Je turistično najmanj razvit in oblegan otok Dodekanezov. Zdi se pozabljen v času, je turistično prezrta oaza, sinonim za tradicijo in idealen za mirne počitnice. Skriti otok med Kreto in Karpatosom je lahko na prvi pogled videti robustno, toda ko boste stopili na njegovo zemljo, bo toplota njenih prebivalcev nadomestila svojo edinstveno pokrajino. Na njem živi 1200 prebivalcev, nekoč močno pomorsko in trgovsko središče pa danes živi v senci Krete, Rodosa in Karpatosa.
Egejski otoki ali Dodekanez (dvanajst otokov) so bili v rokah skoraj vseh, Perzijcev in Rimljanov, Benečanov, Bizantinskega cesarstva, arheološke najdbe pa pričajo, da je bil naseljen že v prazgodovini. Preseneča legenda, ki pravi, da naj bi otoško ladjevje pomagalo v vojni proti Troji.
Kasos meri 66 km2, njegova obala je dolga 50 kilometrov in ima 1200 prebivalcev, ki živijo v petih vaseh; Fri, Agia Marina, Panagia, Poli in Arvanitochori. Fri je glavno mesto otoka, Agia Marina pa je med vsemi vasicami najbolj naseljena.
Pogled na glavno mestece obljublja prijeten sprehod po labirintu ulic, mimo hiš z modrimi polkni, vrati, kupolami. Tudi v vasicah se vam bo spočil pogled, vse je namreč v značilni grški belo-modri kombinaciji.
Na otoku lahko raziščete majhne vasi s tradicionalnim duhom, ali pa se naselite na plažah s kristalno čistimi vodami.
Plavanje je možno povsod, a ne zamudite plaže Helatros Beach in skoka v smaragdno in z ribami bogato morje na jugu Kasosa. Plaža Emporios pa je plaža v objemu turkiznega morja z dvema restavracijama in slaščičarno, nekoč pa je bilo tu trgovsko pristanišče.
V čast svetnikom je na otoku skoraj vsak mesec kak festival, ob napevih, pesmih, egejski liri in lutnji pa cerkvene dvorane in dvorišča pokajo po šivih.
Na otoku sta bogata muzeja, etnografski in pomorski, lepo ohranjene graščine dodekaneške arhitekture, vasica Arvanitochori sredi otoka s številnimi cerkvami, rodovitnimi tlemi in cvetočimi vrtovi. Na otoku je videti veliko teras, kjer je včasih rasla trta.

Dostop: Povezava do otoka Kasos je iz mesta Pigadia 4 krat tedensko. Vožnja traja pribl. 1 uro in 15 minut.

Cene vključujejo: izbrano nastanitev, letalski prevoz, letališko in varnostno pristojbino, asistenco na letališču Ljubljana, Intelektinega predstavnika, prevoz od/do letališča, nezgodno zavarovanje ter stroške organizacije in prodaje. Obvezno doplačilo za turistično takso na licu mesta. Morebitno doplačilo za gorivo v skladu s tabelo: Zneski doplačil goriva na čarter letih. Možnost doplačila za Zdravstveno zavarovanje z medicinsko asistenco Coris za samo 1 € na osebo na teden. Možnost prevoza do letališča Ljubljana za samo 19 € na osebo. Možnost parkiranja že za 34 € na teden.

Želite biti informirani o aktualnih novostih in ekskluzivnih akcijah?
Spremljajte nas
tudi na Facebooku
chatsimple