KEFALONIJA – otok najlepših plaž v Evropi
Ko potujemo po Grčiji in njenih otokih, se za nekatere od njih zdi, da niso več grški. Vroče sonce, toplo sredozemsko morje, bogata zgodovina, antična umetnost, privlačen grški način življenja, izročilo, ouzo … Vse to je privabljalo in še privablja številne obiskovalce. Toda vse to, zaradi česar smo prišli, se nekam izgubi. Ostanejo le še množice turistov. A ne povsod. Nekatere dele Grčije, nekatere grške otoke, so Grki znali obdržati tudi zase. Tiste najlepše in najpopolnejše. Eden od njih je Kefalonija.
Kefalonija
KEFALONIJA – otok najlepših plaž v Evropi
ORIGINAL, Discovered by Intelekta in 1999

Ko potujemo po Grčiji in njenih otokih, se za nekatere od njih zdi, da niso več grški. Vroče sonce, toplo sredozemsko morje, bogata zgodovina, antična umetnost, privlačen grški način življenja, izročilo, ouzo … Vse to je privabljalo in še privablja številne obiskovalce. Toda vse to, zaradi česar smo prišli, se nekam izgubi. Ostanejo le še množice turistov. A ne povsod. Nekatere dele Grčije, nekatere grške otoke, so Grki znali obdržati tudi zase. Tiste najlepše in najpopolnejše. Eden od njih je Kefalonija.

Tako Grki kot tujci se strinjajo, da je Kefalonija eden najlepših grških otokov. Gorovje Ainos, ki se dviguje sredi otoka, s svojo mogočno podobo obvladuje okolico. Z vrha se odpira nepozaben pogled na sosednje Jonske otoke, ki nemočno priznavajo veličino Kefalonije, v jasnem vremenu pa je videti celo daljne obrise celine. Želja po odkrivanju razgibane notranjosti otoka vas bo pripeljala do njegovih najlepših in najbolj nenavadnih predelov. Naleteli boste na skrite samostane, slikovite podzemne jame, osupljiva jezera in mistične pojave, ki jih še danes ni mogoče pojasniti. Očarali vas bodo zelene doline, bujni senčni gozdovi in veliko vrst rož, ki se bohotijo v vsej svoji lepoti. V majhnih, po otoku raztresenih vaseh boste srečali staro izročilo in navade, neverjetno prijazne domačine in njihovo tradicionalno življenje. Ko boste namesto retzine poskušali robolo, namesto rebetike peli ariete in namesto bouzoukija poslušali zvoke kitare, boste spoznali, da je Kefalonija drugačna od ostale Grčije. Drugačna, a vendar tako grška.

Kljub temu, da je Kefalonija največji in najlepši otok Jonskega otočja, je obdržala svojo prvobitnost in svoj značaj. Značaj, ki ga vzljubimo in sprejmemo za svojega, prav tako kot vedno živahne domačine. Ti ljubijo svoj otok in so gostoljubni do obiskovalcev. Radi se zabavajo ob vinu, petju in plesu. Zato ne presenečajo veliko število praznikov in bučnih praznovanj ter pestrost nočnih zabav. Obiskovalci se radi pridružijo domačinom, tako da zabava pogosto traja vse do sončnega vzhoda.

Največje bogastvo otoka so številne prekrasne plaže. Najlepša plaža na otoku in tudi ena najlepših v Evropi je vsekakor Myrtos. Pogled na plažo z visokega gorovja, ki jo obdaja, se zdi skoraj neresničen. Kot sneg bel pesek, pomešan z drobcenimi kamenčki, in peneči se valovi turkizno modrega morja osvojijo za vedno. Severni del otoka, kjer je Myrtos, je eden najlepših in skriva še mnoge idilične zalivčke. Na vzhodu otoka, v bližini ene najlepših grških podzemnih jam Drogarati in izjemnega jezera Melissani, ki zares prevzame, nas, obdana z bujno vegetacijo, pričaka dolga prodnata plaža Antisamos. Okolica mesteca Skala je polna intimnih plažic, na katerih si poiščejo svoje zatočišče tudi slavne karete, želve, ki so zanimivost otoka. V mestecu Lassi, najbolj priljubljenem in živahnem predelu otoka, najdemo več z zlatorumenim peskom posutih plaž: Makris Yialos (Dolga plaža), Platis Yialos (Široka plaža), Gradakia in druge, na katerih se je mogoče poleg uživanja v prijetni senci ukvarjati tudi z mnogimi športnimi dejavnostmi.

Del Kefalonije je tudi Itaka, majhen otok z veličastno preteklostjo. Itaka, ki jo imenujejo kar Odisejeva domovina, slovi po vsem svetu. Deset let se je Homerjev junak boril v trojanski vojni, nato več let potoval, dokler se ni naposled vrnil v svoje kraljestvo in k ženi Penelopi, ki ga je ves čas zvesto čakala. Zato je Itaka simbol velike pustolovščine, ki človeka vleče v svet, in hkrati večnega hrepenenja po domovini, simbol potrpežljivosti in zakonske zvestobe. Tudi zato ne smete zamuditi priložnosti za obisk domovine junaškega Grka.

Pravi obraz Grčije je včasih zakrit. Toda ne na Kefaloniji. Spoznali ga boste morda kot sprostitev na čudovitih plažah, kot dobro hrano v odličnih grških tavernah, kot gostoljubje in prijaznost domačinov, morda v vročih večerih in nočeh, ki jih boste preživeli na pravih grških zabavah ... Razumeli boste večno privlačnost te sredozemske dežele in želja po skorajšnji vrnitvi vas bo spremljala še dolgo.

Datumi 1.5.2019 - 30.6.2019 , 1.9.2019 - 30.10.2019 1.7.2019 - 31.8.2019
Število dni 7 3 7 3
A - Chevrolet Spark, A - Hyundai i10 A/C, A - Kia Piccanto A/C, A - Suzuki Alto A/C 250 119 275 125
B - Fiat Panda, B - Suzuki Celerio A/C 275 125 307 144
C - Fiat Punto, C - Hyundai i20 A/C 307 144 344 157
D - Hyundai i30, D - Suzuki Baleno A/C 344 157 363 169
E - Suzuki Jeep Jimny (open top) 444 200 551 225
F - Volvo S40 A/C 551 225 594 250
F1 - Fiat Doblo A/C 7 sedežev 594 263 663 300
G - Fiat Talento A/C 9 sedežev 663 300 750 338
Cena vključuje najem avtomobila izbrane kategorije, neomejeno število kilometrov, prometni davek, zavarovanje CDW (brez zavarovanja gum in podvozja, ki bi jih povzročila stranka, in sicer za najete avtomobile do 380 € za skupine A, B in C, do 700 € za skupini D in E ter do 900 € za skupini F in G), zavarovanje PAI, zavarovanje proti kraji in požaru, stroške dostave in vračila vozila od/do letovišča oziroma letališča. Cena ne vključuje goriva, izgubo ključev, dodatnega voznika (4 €/dan ali 25 €/teden), otroškega sedeža (4 €/dan ali 25 €/teden) ter parkirnih in prometnih kazni. Zahtevan je bianco slip veljavne kreditne kartice kot jamstvo za plačilo morebitnih dodatnih stroškov. Starostna omejitev: najmanj 23 let, vozniško dovoljenje morate imeti vsaj 1 leto.


Razvrsti po Ime hotela cena Kategorija Storitev priporočamo
Želite biti informirani o aktualnih novostih in ekskluzivnih akcijah?
Spremljajte nas
tudi na Facebooku