Koufonisia

Celotna ponudba
Zbirnik
Kam na Mediteran 2019
Legenda
aeolos koufonisi about 04

Koufonisia

Hotel AEOLOS

Official cat.: ***

Podrobne informacije: www.aeoloshotel.com

Očarljiv, leta 2005 zgrajen hotel se nahaja v centru vasice Koufonisi, le 200 m od najbližje plaže ter 1 km od najbolj znane plaže na otoku, Finikas. Od pristanišča je hotel oddaljen 200 m.


Nostalgie

Lega: Očarljiv, leta 2005 zgrajen hotel se nahaja v centru vasice Koufonisi, le 200 m od najbližje plaže ter 1 km od najbolj znane plaže na otoku, Finikas. Od pristanišča je hotel oddaljen 200 m.
Ponudba: Manjši, družinsko voden hotel s 24 sobami ima recepcijo z brezplačnim WiFi-jem, TV-sobo, snack bar, pool bar, bazen ter teraso za sončenje s senčniki in ležalniki.
Nastanitev: Okusno opremljene sobe imajo kopalnico s tušem, WC, sušilnik za lase, telefon, TV, WiFi, klimatsko napravo ter balkon ali teraso. Možnost najema sefa in hladilnika.
Prehrana: Obogaten kontinentalni bife zajtrk.
Koufonisia

Koufonisia – skriti biser Kikladov
ORIGINAL, Discovered by Intelekta in 2018

Koufonisia je zaradi oddaljenosti od Aten ter bližine bolj poznanih in turističnih otokov, kot so Mikonos, Santorini in Naxos, ena najbolje ohranjenih skrivnosti v Kikladih. 

Sestavljata jo dva manjša otočka, Kato Koufonisi in Pano Koufonisi, od katerih je poseljen le slednji. Ob prihodu v pristanišče in glavno mestece Hora vas pozdravi pogled na tradicionalno modro bele hišice ter mlin na veter.

Otok se ponaša s čudovitimi, večinoma peščenimi plažami, kristalno čistim morjem in neizmerno spokojnostjo, saj se tu nahaja le nekaj avtomobilov. Zaradi majhnosti in ploščatosti otoka so vsi njegovi kotički in vse plaže lahko dostopni s kolesom ali peš. Ena najlepših peščenih plaž na otoku, plaža Pori, se nahaja 1,6 km iz Hore in se razprostira na več kot 500 m. Zaradi neokrnjenosti otoka večina plaž ni opremljenih s senčniki in ležalniki. Na otoku se nahajajo številne jame, v katerih so se pred pirati skrivali domačini ter po katerih je otok dobil svoje ime.
Na Koufonisiji pa ne boste uživali le v čudovitih plažah in naravi, ampak tudi v izvrstni kulinariki v kateri izmed lokalnih tavernic v Hori, ki ponujajo odlične domače specialitete s pogledom na številne ribiške barčice in modro morje, vse to začinjeno z značilno grško gostoljubnostjo. 

Otok je primeren za vse, ki si želite mirne počitnice in čudovito naravo.

Dostop: Povezava s Santorinija je urejena enkrat dnevno (odvisno od tipa plovila traja plovba od 2 do 4 ure).


Cene vključujejo: izbrano nastanitev, letalski prevoz, letališko in varnostno pristojbino, asistenco na letališčih (Ljubljana, Maribor), predstavnika na matični destinaciji, vse potrebne transferje, ladijski prevoz, morebitno nadomestno nastanitev, nezgodno zavarovanje ter stroške organizacije in prodaje. Obvezno doplačilo za gorivo 12 € na osebo.Obvezno doplačilo za turistično takso na licu mesta. Možnost neobveznega doplačila za zdravstveno zavarovanje samo 1 € na osebo na teden in zavarovanja rizika odpovedi samo 2,96 %.

Želite biti informirani o aktualnih novostih in ekskluzivnih akcijah?
Spremljajte nas
tudi na Facebooku