Leros

Legenda
facade

Leros

Hotel ALEA MARE

Official cat.: ***

Podrobne informacije: www.aleamarehotel.com

Hotel z priljubljeno lokacijo leži v središču turistično najbolj znane vasice na otoku Alinda in ga od s finim prodom posute plaže, loči le obalna cesta. V neposredni bližini je nekaj barov, restavracij in trgovinic.


Nostalgie

Lega: Hotel z priljubljeno lokacijo leži v središču turistično najbolj znane vasice na otoku Alinda in ga od s finim prodom posute plaže, loči le obalna cesta. V neposredni bližini je nekaj barov, restavracij in trgovinic. Do strogega središča mesta Agia Marina je 2,5 km, do pristanišča Lakki pa 7 km.
Ponudba: Prijeten, družinsko voden hotel z 41 sobami, ima dnevni prostor z recepcijo in brezplačnim WiFi-jem in snack bar, svojim gostom pa ponuja tudi brezplačne ležalniki in senčnike na plaži. Možnost izposoje kopalnih brisač za doplačilo.
Nastanitev: Sobe imajo kopalnico s tušem, WC, sušilec za lase, samostojno nastavljivo klimatsko napravo, TV, hladilnik in balkon. Družinske sobe so opremljene enako, le da imajo še en dodaten prostor.
Prehrana: Obogaten kontinentalni bife zajtrk.
Leros

Leros - grški otok z dotikom Italije
Discovered by Intelekta in 2019

Leros je otok, ki v prvi vrsti ni namenjen iskanju aktivnosti, ampak bolj čaščenju boga soca Heliosa, iskanju vaše najljubše plaže in predajanju čarobnosti otoka, ki vas prevzame.
Je idealen za vse, ki iščete mirne počitnice, prav tako pa vas bo navdušil z impresivno arhitekturo in čisto obalo. Otoku z 8000 prebivalci se je uspelo ubraniti masovnemu turizmu in ohraniti svoj tradicionalni značaj.

Vsekakor je na otoku, ki je posejan s čudovitimi ortodoksnimi cerkvami, bleščečimi modrimi zalivi in pobeljenimi vasicami, nekaj neustavljivo privlačnega. Glavno mesto je Platanos, ki se nahaja pod bizantinsko trdnjavo visoko na hribu. Mesto je povezano s krajema Agia Marina na severu in Pandeli na jugu, zato daje vtis, da so vsa tri skupaj eno veliko mesto. Na otoku je več slikovitih vasic, zgrajenih v tradicionalni grški arhitekturi – Agia Marina s tradicionalnim mlinom, Pandeli s srednjeveško utrdbo, kjer boste doživeli nepozaben sončni zahod, Alinda s sproščujočim vzdušjem na plaži, …

Posebnost otoka je mestece Lakki, ki se ponaša z enim izmed največjih naravnih pristanišč v Sredozemlju in s posebno italijansko neoklasično arhitekturo. Mestece je namreč bilo, v obdobju med obema svetovnima vojnama, razkošno zasnovano in na novo zgrajeno, kot osrednje pomorsko vojaško oporišče takratne ambiciozne, imperialistične Italije.

Majhne razdalje med bližnjimi otoki Patmos, Leipsous, Arkious, Agathonisi in Kalimnos, omogočajo obiskovalcem Lerosa, da po želji uživajo tudi v lepotah sosednjih otokov. V zadnjih letih je otok postal priljubljen tudi med potapljači, predvsem zaradi mnogih podvodnih jam in velikega števila razbitin ladij iz 2. svetovne vojne, ki se nahajajo na morskem dnu.

Dostop: Povezava do otoka Leros je iz mesta Rodos 5 krat tedensko. Vožnja traja pribl. 4 ure do 6 ur in pol. Povezava s Kosa do pristanišča Lakki na Lerosu je 6-krat tedensko vsaj enkrat dnevno (odvisno od tipa plovila plovba traja od 1,5 ure do 2 ur in 2 minut).



Cene vključujejo: izbrano nastanitev, letalski prevoz, letališko in varnostno pristojbino, asistenco na letališču Ljubljana, Intelektinega predstavnika, prevoz od/do letališča, nezgodno zavarovanje ter stroške organizacije in prodaje. Obvezno doplačilo za turistično takso na licu mesta. Morebitno doplačilo za gorivo v skladu s tabelo: Zneski doplačil goriva na čarter letih. Možnost doplačila za Zdravstveno zavarovanje z medicinsko asistenco Coris za samo 1 € na osebo na teden. Možnost prevoza do letališča Ljubljana za samo 19 € na osebo. Možnost parkiranja že za 34 € na teden.


chatsimple