Naxos

Celotna ponudba
Zbirnik
Kam na Mediteran 2019
Legenda
ABOVE PHOTOGRAPHY NAXOS MAGIC VILLAGE 2 22

Naxos

Hotel NAXOS MAGIC VILLAGE

Official cat.: ***+

Podrobne informacije: www.naxosmagicvillage.com

Uveljavljen, iz več bugalovov sestavljen hotel, se v obliki amfiteatra razprostira na pobočju s prelepim razgledom na modro Egejsko morje in mesto Naxos.


Nostalgie

Lega: Uveljavljen, iz več bugalovov sestavljen hotel, se v obliki amfiteatra razprostira na pobočju s prelepim razgledom na modro Egejsko morje in mesto Naxos. Do prve peščene plaže Stelida je 150 m, do priljubljene peščene plaže Prokopios 1,5 km in do središča glavnega mesta otoka 5 km.
Ponudba: Odlično voden, v tradicionalnem kikladskem slogu zgrajen hotel ponuja svojim gostom dnevni prostor z recepcijo, TV kotičkom in brezplačnim WiFi-jem, restavracijo s teraso, poolbar, teniško igrišče, bazen in teraso za sončenje z ležalniki in senčniki.
Nastanitev: Vse sobe imajo kopalnico s tušem, WC, sušilnik za lase, telefon, TV, kuhinjsko nišo in balkon ali teraso. Možnost najema klimatske naprave in sefa.
Prehrana: Obogaten kontinentalni bife zajtrk. 
Naxos

NAXOS – otok gurmanskih užitkov

Največji otok Kikladov je otok, kjer se je začela kikladska civilizacija, in eden prvih otokov, na katerem so uporabljali marmor. Svoj pečat na otoku so pustili Benečani, ki so na otok prišli v 13. stoletju in so na otoku zgradili številne utrjene stolpe, ki so vidni še danes. Otoku dajejo poseben čar tudi slikovite vasice z belimi hiškami, ki imajo majhna in pisana okna in jih obdajajo kamnite tlakovane ozke ulice. 

Naxos se ponaša tudi z najvišjim vrhom v Kikladih, Mount Zas, ki se dviga 1004 m nad morjem. Dolina Tragea je raj za pohodnike, na otoku pa boste uživali tudi vsi tisti, ki na počitnicah radi raziskujete najlepše kotičke otoka, in tisti, ki radi uživate ob dobri grški hrani v grških tavernah, ki jih je na otoku zelo veliko. Obiskovalci otoka morajo poskusiti lokalne specialitete, kot so divji zajec, jed iz jajčevcev, kaloyeros, lokalni siri, sveža in zelo okusna zelenjava in sladko vino. Posebna jed, ki jo najdemo samo na tem otoku, je tradicionalna velikonočna jed, imenovana patouda.

Otok je povezan tudi z mitološko zgodbo. Ko je Tezej našel pot iz labirinta, je z njim zbežala tudi kretska princesa Ariadna, ampak potem jo je Tezej spečo pustil na otoku Naxos. Ariadna je nato postala žena Dioniza.

Ob pristanišču glavnega mesta Naxos vodi nasip do otočka Palati, kjer se dvigajo mogočna vrata, imenovana Portara, in so največja znamenitost na otoku. Vrata bi morala biti vhod v Apolonovo svetišče, vendar le-to ni bilo nikoli končano. Poleg zgodovinskih in arheoloških znamenitosti pa na tem otočku lahko občudujete tudi prečudovit sončni zahod. Za ljubitelje deskanja na vodi in kajtanja se najdejo vetrne plaže, v kristalno čistem morju pa pridejo na svoj račun tudi potapljači. 

Dostop: Povezava s Santorinija je 2 do 4-krat dnevno (odvisno od tipa plovila plovba traja od 1,5 ure do 3 ur) in z Mikonosa 2 do 4-krat dnevno (odvisno od tipa plovila plovba traja od 45 minut do 3 ure). 

Cene vključujejo: izbrano nastanitev, letalski prevoz, letališko in varnostno pristojbino, asistenco na letališčih (Ljubljana, Maribor), predstavnika na matični destinaciji, vse potrebne transferje, ladijski prevoz, morebitno nadomestno nastanitev, nezgodno zavarovanje ter stroške organizacije in prodaje. Obvezno doplačilo za turistično takso na licu mesta. Možnost neobveznega doplačila za zdravstveno zavarovanje samo 1 € na osebo na teden in zavarovanja rizika odpovedi samo 2,96 %.

Želite biti informirani o aktualnih novostih in ekskluzivnih akcijah?
Spremljajte nas
tudi na Facebooku