Paxos

Celotna ponudba
Zbirnik
Kam na Mediteran 2020
Legenda
tn DSC 0139

Paxos

Apartmaji ANGELOS VILLAGE

Official cat.: ***

Podrobne informacije: www.lakka-villas.gr

Zelo priljubljeni apartmaji ležijo na brežini s spektakularnim pogledom na idilično pristanišče vasice Lakka. Do središča vasice z nekaj tavernami, bari in trgovinami je 400 m, do prve plaže 500 m in do glavnega mesta in pristanišča Gaios 8 km.


Nostalgie

Lega: Zelo priljubljeni apartmaji ležijo na brežini s spektakularnim pogledom na idilično pristanišče vasice Lakka. Do središča vasice z nekaj tavernami, bari in trgovinami je 400 m, do prve plaže 500 m in do glavnega mesta in pristanišča Gaios 8 km.
Ponudba: Lično apartmajsko naselje, sestavljeno iz več majhnih hišic, nudi svojim gostom brezplačen WiFi, bazen, teraso za sončenje z ležalniki in senčniki ter parkirišče.
Nastanitev: Prostorni, moderno opremljeni studii imajo kopalnico s tušem, WC, sušilnik za lase, samostojno nastavljivo klimatsko napravo, TV, brezplačen WiFi, kombiniran dnevno-spalni prostor s kuhinjskim kotičkom in balkon ali teraso s pogledom na zaliv. Maissonette so enako opremljene, le da imajo spalnico v medetaži, ki je ločena z internimi stopnicami. Čiščenje trikrat tedensko, menjava brisač in posteljnine dvakrat tedensko.
Prehrana: Kontinentalni zajtrk, ki vam ga dostavijo v studie oz. maissonette.


Paxos

PAXOS – pribežališče zaljubljenih

Majhen jonski otok, ki leži 13 kilometrov južno od Krfa je pravo zatočišče za vse tiste, ki radi uživajo v intimnosti, sproščenosti, prijazni atmosferi in privlačni pokrajini. Z otoka lahko občudujete tudi 15 kilometrov oddaljeno obalo Epira.

Po mitološki zgodbi naj bi otok nastal, ko ga je bog morja Pozejdon s svojim trizobom ločil od otoka Krf, zato da je imel s svojo ljubico, nimfo Amphytrite, svoj ljubezenski kotiček na zemlji, kjer ga žena ne bi našla. Tako lahko tudi vi s svojo ljubljeno osebo na 19 km2 raziščete edinstveno lepoto narave, slikovite tradicionalne vasi in čudovito modrino morja. Približno 2.500 prebivalcev otoka vam bo pokazalo, kakšna je pristna grška prijaznost in dali vam bodo občutek domačnosti. Ravno zato je otok v zadnjih letih postal priljubljen med turisti, vendar je še vedno ostal nemasovna destinacija, k temu pa pripomore tudi to, da otok nima lastnega letališča, tako da je nanj možno priti le s trajektom s celine ali z otoka Krf.

Na otoku so bogati oljčni nasadi, saj se poleg turizma domačini ukvarjajo tudi s pridelavo oliv in olivnega olja. Prav tako ob obalah opazimo ribiče, ki s svojimi barčicami plujejo in upajo na najboljši ulov. Za ribolov je bolj primerna zahodna obala otoka, saj so tam jame in strme pečine, medtem ko je vzhodna stran otoka bolj primerna za turiste in kopanje, saj se tukaj nahaja kar nekaj čudovitih manjših plaž in zalivov: Giannias, Soulanena, Balos , Agia Marina, Moggonisi, Kloni Gouli, Kamini, Kaki Lagada, Alati, Kipiadi, Marmaria, Levrehio, Glyfada, Monodendri, Orkos, Kanoni, Harami, Ahai, Avlaki in Galazio.

Za pravo raziskovanje otoka pa je treba iti tudi na kakšen enodnevni izlet z ladjico oz. si najeti čoln in se zapeljati okoli otoka, da si pogledate vse te modre jame, v katere lahko tudi zaplavate, klife in sosednje otočke: Agios Nikolaos, Panagia, Moggonisi, Kaltsonisi. Še zlasti zanimiv je izlet na sosednji otok Antipaxos, ki je od otoka Paxos oddaljen 3 km. Iz glavnega mesta Paxosa, Gaios, na ta neokrnjen otok, ki ponuja prečudovite plaže, vozijo ladjice vsak dan. Kljub temu, da na otoku Antipaxos živi le okoli 20 ljudi, je le-ta znan tudi po pridelavi vrhunskega vina Muškat. 

Dostop: Do glavnega mesta otoka Paxos, mesteca Gaios, vsakodnevno vozi trajekt s Krfa. Med glavnimi poletnimi meseci tudi večkrat na dan (približno 1h).


Cene vključujejo: izbrano nastanitev, letalski prevoz, letališko in varnostno pristojbino, asistenco na letališčih (Ljubljana, Maribor), predstavnika na matični destinaciji, vse potrebne transferje, ladijski prevoz, morebitno nadomestno nastanitev, nezgodno zavarovanje ter stroške organizacije in prodaje. Obvezno doplačilo za turistično takso na licu mesta. Možnost neobveznega doplačila za zdravstveno zavarovanje samo 1 € na osebo na teden in zavarovanja rizika odpovedi samo 2,96 %.

Želite biti informirani o aktualnih novostih in ekskluzivnih akcijah?
Spremljajte nas
tudi na Facebooku