Simi

Celotna ponudba
Zbirnik
Kam na Mediteran 2020
Legenda
Iapetos Village2

Simi

Hotel IAPETOS VILLAGE

Official cat.: ****

Podrobne informacije: www.iapetos-village.gr

Očarljiv aparthotel se nahaja na mirni lokaciji 200 m od pristanišča in centra Simija, kjer so taverne, bari in trgovine. Do najbližje prodnate plaže je 1 km, do ostalih čudovitih plaž pa se lahko vsakodnevno odpeljete s taxi-čolni iz pristanišča.


Nostalgie

Lega: Očarljiv aparthotel se nahaja na mirni lokaciji 200 m od pristanišča in centra Simija, kjer so taverne, bari in trgovine. Do najbližje prodnate plaže je 1 km, do ostalih čudovitih plaž pa se lahko vsakodnevno odpeljete s taxi-čolni iz pristanišča.
Ponudba: Novejši hotel, zgrajen leta 2008, iz 11 stavb z 29 bivalnimi enotami ima sprejemnico z recepcijo, brezplačnim WiFi-jem, zajtrkovalnico, bar in čudovit velik vrt. Na dvorišču najdemo še presenetljiv bazen s streho, ob katerem je pool bar ter majhna terasa za sončenje s senčniki in ležalniki. Brezplačne kopalne brisače.
Nastanitev: Vse lepo opremljene sobe z drobnimi detajli v lesu, imajo kopalnico s tušem, WC, sušilnik za lase, kopalne plašče, copate, samostojno nastavljivo klimatsko napravo, sef, TV, brezplačen WiFi in balkon ali teraso. Prostorni, 30 m2 veliki, studii imajo dodatno še kuhinjsko nišo. Maisonette so opremljene enako, le da so velike 60 m2 in imajo balkon in teraso. Čiščenje in menjava brisač vsak dan, menjava posteljnine trikrat tedensko.
Prehrana: Ameriški bife zajtrk, pri katerem si lastniki prizadevajo, da ponudijo čim več domačih stvari.


Simi

Simi-Nedotaknjen duh preteklosti

Otok Simi se nahaja v južnem otočju Dodekanov, severno od Rodosa in blizu obale jugozahodne Turčije. Pred stotimi leti je bil eden od najbolj uspešnih otokov Grčije. Duh otoka še danes ostaja nedotaknjen. Mestece Simi je najbolj slikovito pristanišče v Grčiji. Na obeh straneh zaliva se strmo dviga fjord s hišami z belimi in pastelno rumenimi fasadami, ki so grajene v tradicionalnem slogu otoka. Do vrha mesteca vas popelje blodnjak ulic in 375 marmornih stopnic. Otok ima malo cest, čez skalnato površje otoka so speljani kolovozi. Priljubljena plaža za družine, do katere pridete mimo avenije evkaliptusovih dreves, se nahaja v zalivu Pedi. Od tam pa do plaž Agios Nikolaos in Agija Marina vozijo taksi-čolni. Znamenitost, ki jo na otoku morate obiskati, saj velja za eno najbolj priljubljenih, je samostan Moni Tahiarhi Mihail Panormiti. V samostanu je ikona nadangela Mihaela, ki je zaščitnik otoka in mornarjev, zato ni naključje, da na ta kraj romajo mornarji z vsega sveta. Po tradiciji lahko zaprosiš sv. Mihaela za uslugo, vendar mu moraš dati tudi nekaj v zameno. Zato je v notranjosti cerkve veliko zaobljubljenih darov romarjev. Otok obiskujejo številni pohodniki z vseh koncev sveta, ki raziskujejo zelo gozdnato notranjost otoka, obiščejo številne kapelice in samostane na otoku in številne težko dostopne zalive otoka. 

Dostop: Povezava do otoka Simi je iz mesta Rodos 2 do 3-krat dnevno (pribl. 1 uro) in iz mesta Kos, vsaj 1-krat dnevno (pribl. 1 uro in pol).

Cene vključujejo: izbrano nastanitev, letalski prevoz, letališko in varnostno pristojbino, asistenco na letališčih (Ljubljana, Maribor), predstavnika na matični destinaciji, vse potrebne transferje, ladijski prevoz, morebitno nadomestno nastanitev, nezgodno zavarovanje ter stroške organizacije in prodaje. Obvezno doplačilo za turistično takso na licu mesta. Možnost neobveznega doplačila za zdravstveno zavarovanje samo 1 € na osebo na teden in zavarovanja rizika odpovedi samo 2,96 %.

Želite biti informirani o aktualnih novostih in ekskluzivnih akcijah?
Spremljajte nas
tudi na Facebooku