Simi

Legenda
niriides 75

Simi

Aparthotel NIRIIDES

Official cat.: ***

Podrobne informacije: www.niriideshotel.com

Hotel s prekrasnim pogledom na morje se nahaja v bližini majhnega kraja Emporios. Do prve majhne prodnate plaže je približno 50 stopnic, nekaj sto metrov stran pa je prodnati zaliv z nekaj senčnimi drevesi. Do pristanišča Simi, kjer so trgovinice, je možno priti po cesti čez hrib (1,5 km) ali obalni cesti (2,5 km), večkrat na dan pa pelje tja tudi minibus.


Nostalgie

Lega: Hotel s prekrasnim pogledom na morje se nahaja v bližini majhnega kraja Emporios. Do prve majhne prodnate plaže je približno 50 stopnic, nekaj sto metrov stran pa je prodnati zaliv z nekaj senčnimi drevesi. Do pristanišča Simi, kjer so trgovinice, je možno priti po cesti čez hrib (1,5 km) ali obalni cesti (2,5 km), večkrat na dan pa pelje tja tudi minibus.
Ponudba: Hotel, zgrajen v značilnem otoškem slogu, kot amfiteater, je sestavljen iz petih enonadstropnih stavb in ima sprejemnico z recepcijo in TV-sobo ter prijetno, senčno teraso z barom oziroma zajtrkovalnico in brezplačnim WiFi-jem.
Nastanitev: Prijetno opremljeni standardni apartmaji imajo kopalnico, obnovljeno leta 2014, s tušem, WC, sušilnik za lase, klimatsko napravo, sef, TV, telefon, brezplačen WiFi, kombiniran dnevno-spalni prostor s kuhinjsko nišo, aparat za kavo, ločeno spalnico in balkon ali teraso. Superior apartmaji so opremljeni enako, le da imajo vedno balkon s prekrasnim pogledom na morje. Na poizvedbo vam lahko rezerviramo tudi 60 m2 velike vile s spalnico in dnevnim prostorom s kuhinjskim kotičkom, ki se razprostirajo v dveh nadstropjih. Čiščenje vsak dan, menjava brisač in posteljnine trikrat tedensko.
Prehrana: Obogaten kontinentalni bife zajtrk.Simi

Simi - nedotaknjen duh preteklosti

Otok Simi se nahaja v južnem otočju Dodekanov, severno od Rodosa in blizu obale jugozahodne Turčije. Pred stotimi leti je bil eden od najbolj uspešnih otokov Grčije. Duh otoka še danes ostaja nedotaknjen. Mestece Simi je najbolj slikovito pristanišče v Grčiji. Na obeh straneh zaliva se strmo dviga fjord s hišami z belimi in pastelno rumenimi fasadami, ki so grajene v tradicionalnem slogu otoka. Do vrha mesteca vas popelje blodnjak ulic in 375 marmornih stopnic. Otok ima malo cest, čez skalnato površje otoka so speljani kolovozi. Priljubljena plaža za družine, do katere pridete mimo avenije evkaliptusovih dreves, se nahaja v zalivu Pedi. Od tam pa do plaž Agios Nikolaos in Agija Marina vozijo taksi-čolni. Znamenitost, ki jo na otoku morate obiskati, saj velja za eno najbolj priljubljenih, je samostan Moni Tahiarhi Mihail Panormiti. V samostanu je ikona nadangela Mihaela, ki je zaščitnik otoka in mornarjev, zato ni naključje, da na ta kraj romajo mornarji z vsega sveta. Po tradiciji lahko zaprosiš sv. Mihaela za uslugo, vendar mu moraš dati tudi nekaj v zameno. Zato je v notranjosti cerkve veliko zaobljubljenih darov romarjev. Otok obiskujejo številni pohodniki z vseh koncev sveta, ki raziskujejo zelo gozdnato notranjost otoka, obiščejo številne kapelice in samostane na otoku in številne težko dostopne zalive otoka. 

Dostop: Povezava do otoka Simi je iz mesta Rodos 2 do 3-krat dnevno (pribl. 1 uro) in iz mesta Kos, vsaj 1-krat dnevno (pribl. 1 uro in pol).

Cene vključujejo: izbrano nastanitev, letalski prevoz, letališko in varnostno pristojbino, asistenco na letališču Ljubljana, Intelektinega predstavnika na matični destinaciji, vse potrebne transferje, ladijski prevoz, morebitno nadomestno nastanitev, nezgodno zavarovanje ter stroške organizacije in prodaje. Obvezno doplačilo za turistično takso na licu mesta. Možnost doplačila za zdravstveno zavarovanje z medicinsko asistenco Coris za samo 1 € na osebo ne teden. Možnost prevoza do letališča Ljubljana za samo 10 € na osebo. Možnost parkiranja že za 25 € na teden. Možnost zavarovanja rizika odpovedi že za 2,9 %.

Želite biti informirani o aktualnih novostih in ekskluzivnih akcijah?
Spremljajte nas
tudi na Facebooku