Skopelos

Celotna ponudba
Zbirnik
Kam na Mediteran 2019
Legenda
images

Skopelos

Hotel ADRINA RESORT & SPA

Official cat.: *****

Podrobne informacije: www.adrina.gr

Skoraj nov, sodoben hotel s prečudovitim pogledom na Egejsko morje se nahaja tik ob plaži Adrina in le 500 m od plaže Panormos z nekaj tavernami in dvema minimarketoma.


Nostalgie

Lega: Skoraj nov, sodoben hotel s prečudovitim pogledom na Egejsko morje se nahaja tik ob plaži Adrina in le 500 m od plaže Panormos z nekaj tavernami in dvema minimarketoma. Mesto Skopelos je oddaljeno 11 km, do Glose je 14 km, do obeh pa vodijo avtobusne povezave.
Ponudba: Odlično voden in edinstveno zasnovan hotel s svojo estetiko zadovolji potrebe najbolj zahtevnih gostov. Ima le 16 sob in 22 vil. Recepcija z dnevnim prostorom se nahaja v glavni zgradbi, kjer so na voljo sefi, brezplačen WiFi, internetni kotiček in zajtrkovalnica s pogledom na morje. Hotel ima bazen z morsko vodo, ki je ponoči osvetljen, otroški bazen, bar ob bazenu, Nero Beach bar & Club tik ob plaži, ki nudi prigrizke, napitke in lahka kosila, ter vrhunsko restavracijo Scorpion Fish Spagetti, ki se nahaja na plaži in je odprta ves dan ter nudi vrhunske grške specialitete in velja za najboljšo taverno v Sporadih. V sklopu hotela so tudi otroško igrišče, fitnes in odbojka na mivki. Brezplačni ležalniki in senčniki ob bazenu in na plaži. V juliju in avgustu ob doplačilu hotel ponuja tudi sodoben spa center s savno, parno sobo in masažno kadjo, kjer poskrbijo za popolno sprostitev in dobro počutje.
Nastanitev: Sodobno opremljene dvoposteljne sobe s pogledom na morje merijo 21 m2 in imajo kopalnico, WC, klimatsko napravo, TV, mini hladilnik ter balkon ali teraso. Triposteljne sobe merijo 23 m2 in so opremljene enako kot dvoposteljne sobe, le da imajo tri ločena normalna ležišča. Vila tipa A meri 60 m2, ima kopalnico, ločeno spalnico, dnevni prostor z raztegljivim ležiščem in teraso s pogledom na morje. Vile tipa B merijo 85 m2 in so v dveh nadstropjih. Zgoraj so spalnica, WC in balkon, v spodnjem nadstropju pa dnevni prostor z raztegljivim kavčem, kopalnica in terasa s pogledom na morje. Vila tipa C meri 110 m2 in je v dveh nadstropjih ter ima dva vhoda, dve kopalnici, dve spalnici in dnevni prostor z raztegljivim ležiščem, balkon in teraso s pogledom na morje. Enako so opremljene tudi vile z zasebnim bazenom.
Prehrana: Ameriški bife zajtrk. Večerjo bodo postregli à la carte.
Datumi 1.6.2019 - 15.7.2019, 1.9.2019 - 30.10.2019 16.7.2019 - 31.8.2019
Število dni 7 3 7 3
B - Hyundai Atos, Fiat Panda, Suzuki Splus 1,1 A/C 269 131 386 188
C - Citroen C3, Renault Clio, 1,2 A/C 309 150 424 206
Cena vključuje najem avtomobila izbrane kategorije, neomejeno število kilometrov, prometni davek, zavarovanje tretje osebe, zavarovanje PAI, zavarovanje CDW (brez zavarovanja gum in podvozja ter stroškov, ki bi jih povzročila stranka, in sicer za najete avtomobile do 400 € za skupino B in C ter stroške dostave in vračila vozila od/do letovišča. Cena ne vključuje goriva, dodatnega voznika in otroškega sedeža ter parkirnih in prometnih kazni. Zahtevan je bianco slip veljavne mednarodne kreditne kartice kot jamstvo za plačilo morebitnih dodatnih stroškov. Starostna omejitev: najmanj 21 let, vozniško dovoljenje morate imeti vsaj 1 leto.


Skopelos

Skopelos - Mir in spokojnost zelenega otoka

Ste kdaj zapeli in zaplesali ob glasbi skupine Abba? Ste si ogledali film Mamma Mia? Si želite tudi sami preživeti nekaj nepozabnih dni v prečudovitih kotičkih, ki ste jih občudovali v filmu? Potem je Skopelos pravi otok za vaše počitnice. Zaradi svoje dostopnosti je veliko mirnejši od sosednjega Skiatosa in še ni podlegel vplivu turizma. Mir boste našli zlasti v notranjosti otoka, ki ga prekrivajo številni borovi gozdovi. Ti segajo skoraj do plaž in ni naključje, da velja prav Skopelos za najbolj zelen egejski otok. Ta čudovit, drugi največji otok Severnih Sporadov je nekoč slovel po dobrem vinu, danes pa bolj slovi po sadju, saj se v njegovi notranjosti nahajajo številni slivovi sadovnjaki. 

Ko se potepamo po notranjosti otoka, ki ima le malo kažipotov, hitro naletimo na kalivije. To so tradicionalne kmečke hiše, ki nudijo redek vpogled v podeželsko življenje in so na sosednjih otokih že popolnoma izginile. Opazimo lahko značilne zunanje peči za sušenje sliv, ki so ostale kot zapuščina iz časa, ko je Skopelos slovel po suhih slivah. Otok je zelo primeren za raziskovanje. Iz glavnega mesta Skopelos se lahko proti jugu odpeljete do čudovitih plaž Stafilos in Velona, do katerih se spustite po strmi cesti. Še lepšo plažo in sinje modro morje najdete v Limnonariju, kamor pridete mimo Agnontasa. Če radi obiščete taverne z ribjimi specialitetami, ki so priljubljene med domačini, se v tem kraju morate ustaviti. Cesta vas pelje naprej do osamljene plaže Adrina. Nasproti plaže je otok, imenovan po gusarki Dasija, ki je davno tega ob njem utonila. 

Na severozahodu otoka, ki gleda proti Skiatosu, lahko občudujete ostanek beneške naselitve Skopelosa. Prekrasen razgled po celotnem otoku pa dobite, če se odpravite iz glavnega mesta proti severu do najvišjega vrha otoka, 680 m visoke gore Delfi. Če se sprehodite po borovem gozdu, vas pot pripelje do štirih skrivnostnih niš sentukia, ki so izklesane v kamen in bi naj predstavljale neolitske sarkofage. Glavno mesto otoka je Skopelos, kjer se po tlakovanih ulicah sprehodite med značilnimi sporadskimi meščanskimi hišami z lesenimi balkoni in strehami iz skrila, ki spominjajo na ribje luske. Tukaj najdete tudi številne prodajalne, kjer lahko dobite suhe slive, med in številne druge okusne sladkarije.

Dostop:
Skopelos ima dve pristanišči (v glavnem mestu Skopelos in Glossi). S Skiatosa vozi do mesta Skopelos 2-krat dnevno trajekt (pribl. 1 uro) in 2-krat dnevno katamaran (pribl. 55 min), do pristanišča Glossa pa 1-krat dnevno trajekt (pribl. 30 min) in 2-krat dnevno katamaran (pribl. 20 min).


Cene vključujejo: izbrano nastanitev, letalski prevoz, letališko in varnostno pristojbino, asistenco na letališčih (Ljubljana, Maribor), predstavnika na matični destinaciji, vse potrebne transferje, ladijski prevoz, morebitno nadomestno nastanitev, nezgodno zavarovanje ter stroške organizacije in prodaje. Obvezno doplačilo za gorivo 12 € na osebo. Obvezno doplačilo za turistično takso na licu mesta. Možnost neobveznega doplačila za zdravstveno zavarovanje samo 1 € na osebo na teden in zavarovanja rizika odpovedi samo 2,96 %.

Želite biti informirani o aktualnih novostih in ekskluzivnih akcijah?
Spremljajte nas
tudi na Facebooku