Skopelos

Celotna ponudba
Zbirnik
Kam na Mediteran 2019
Legenda
A1

Skopelos

Hotel AFRODITE

Official cat.: ***

Podrobne informacije: www.afroditehotel.gr

Očarljiv hotel, ki se nahaja sredi cipres, borovcev in oljk, nudi prijetno in sproščeno vzdušje. Nahaja se 100 m od čudovite bele peščeno-prodnate plaže v kraju Panormos.


Nostalgie

Lega: Očarljiv hotel, ki se nahaja sredi cipres, borovcev in oljk, nudi prijetno in sproščeno vzdušje. Nahaja se 100 m od čudovite bele peščeno-prodnate plaže v kraju Panormos. Slaba 2 km stran sta še dve čudoviti plaži, Milia in Kastani. Do glavnega mesta Skopelos s prelepim starim mestnim jedrom je 12 km. Majhna zasanjana vasica Glosa je oddaljena 15 km. Do obeh krajev vozi lokalni avtobus. Avtobusno postajališče je le 100 m od hotela. V bližini je nekaj tavern in minimarket, več barov in trgovin pa je v mestu Skopelos.
Ponudba: Majhen, družinsko voden hotel s 33 sobami ima dnevni prostor z recepcijo, TV-kotiček, brezplačen WiFi, bazen ter teraso za sončenje z ležalniki in senčniki.
Nastanitev: Sobe imajo kopalnico s tušem, WC, sušilnik za lase, TV, sef, telefon, samostojno nastavljivo klimatsko napravo, hladilnik in balkon ali teraso. Suite so opremljene enako, s tem da imajo dnevni prostor in ločeno spalnico.
Prehrana: Obogaten kontinentalni bife zajtrk.


Datumi 1.6.2019 - 30.6.2019, 1.9.2019 - 30.10.2019 1.7.2019 - 24.7.2019
Število dni 7 3 7 3
A - Suzuki Alto A/C 203 87 280 135
B - Nissan Micra A/C 224 96 343 147
Cena vključuje najem avtomobila izbrane kategorije, neomejeno število kilometrov, prometni davek, zavarovanje tretje osebe, zavarovanje PAI, zavarovanje CDW (brez zavarovanja gum in podvozja ter stroškov, ki bi jih povzročila stranka, in sicer za najete avtomobile do 650 € za skupino A in 850 € za skupino B) ter stroške dostave in vračila vozila od/do letovišča. Cena ne vključuje goriva, dodatnega voznika in otroškega sedeža ter parkirnih in prometnih kazni. Zahtevan je bianco slip veljavne mednarodne kreditne kartice kot jamstvo za plačilo morebitnih dodatnih stroškov. Starostna omejitev: najmanj 21 let, vozniško dovoljenje morate imeti vsaj 1 leto.


Skopelos

Skopelos - Mir in spokojnost zelenega otoka

Ste kdaj zapeli in zaplesali ob glasbi skupine Abba? Ste si ogledali film Mamma Mia? Si želite tudi sami preživeti nekaj nepozabnih dni v prečudovitih kotičkih, ki ste jih občudovali v filmu? Potem je Skopelos pravi otok za vaše počitnice. Zaradi svoje dostopnosti je veliko mirnejši od sosednjega Skiatosa in še ni podlegel vplivu turizma. Mir boste našli zlasti v notranjosti otoka, ki ga prekrivajo številni borovi gozdovi. Ti segajo skoraj do plaž in ni naključje, da velja prav Skopelos za najbolj zelen egejski otok. Ta čudovit, drugi največji otok Severnih Sporadov je nekoč slovel po dobrem vinu, danes pa bolj slovi po sadju, saj se v njegovi notranjosti nahajajo številni slivovi sadovnjaki. 

Ko se potepamo po notranjosti otoka, ki ima le malo kažipotov, hitro naletimo na kalivije. To so tradicionalne kmečke hiše, ki nudijo redek vpogled v podeželsko življenje in so na sosednjih otokih že popolnoma izginile. Opazimo lahko značilne zunanje peči za sušenje sliv, ki so ostale kot zapuščina iz časa, ko je Skopelos slovel po suhih slivah. Otok je zelo primeren za raziskovanje. Iz glavnega mesta Skopelos se lahko proti jugu odpeljete do čudovitih plaž Stafilos in Velona, do katerih se spustite po strmi cesti. Še lepšo plažo in sinje modro morje najdete v Limnonariju, kamor pridete mimo Agnontasa. Če radi obiščete taverne z ribjimi specialitetami, ki so priljubljene med domačini, se v tem kraju morate ustaviti. Cesta vas pelje naprej do osamljene plaže Adrina. Nasproti plaže je otok, imenovan po gusarki Dasija, ki je davno tega ob njem utonila. 

Na severozahodu otoka, ki gleda proti Skiatosu, lahko občudujete ostanek beneške naselitve Skopelosa. Prekrasen razgled po celotnem otoku pa dobite, če se odpravite iz glavnega mesta proti severu do najvišjega vrha otoka, 680 m visoke gore Delfi. Če se sprehodite po borovem gozdu, vas pot pripelje do štirih skrivnostnih niš sentukia, ki so izklesane v kamen in bi naj predstavljale neolitske sarkofage. Glavno mesto otoka je Skopelos, kjer se po tlakovanih ulicah sprehodite med značilnimi sporadskimi meščanskimi hišami z lesenimi balkoni in strehami iz skrila, ki spominjajo na ribje luske. Tukaj najdete tudi številne prodajalne, kjer lahko dobite suhe slive, med in številne druge okusne sladkarije.

Dostop:
Skopelos ima dve pristanišči (v glavnem mestu Skopelos in Glossi). S Skiatosa vozi do mesta Skopelos 2-krat dnevno trajekt (pribl. 1 uro) in 2-krat dnevno katamaran (pribl. 55 min), do pristanišča Glossa pa 1-krat dnevno trajekt (pribl. 30 min) in 2-krat dnevno katamaran (pribl. 20 min).


Cene vključujejo: izbrano nastanitev, letalski prevoz, letališko in varnostno pristojbino, asistenco na letališčih (Ljubljana, Maribor), predstavnika na matični destinaciji, vse potrebne transferje, ladijski prevoz, morebitno nadomestno nastanitev, nezgodno zavarovanje ter stroške organizacije in prodaje. Obvezno doplačilo za turistično takso na licu mesta. Možnost neobveznega doplačila za zdravstveno zavarovanje samo 1 € na osebo na teden in zavarovanja rizika odpovedi samo 2,96 %.

Želite biti informirani o aktualnih novostih in ekskluzivnih akcijah?
Spremljajte nas
tudi na Facebooku