Tilos

Legenda
h003

Tilos

Aparthotel ERISTOS BEACH

Official cat.: ***

Podrobne informacije: www.eristosbeachhotel.gr

Prijeten hotel, obdan z lepim vrtom, se nahaja v mirnem okolju v zalivu Eristos ob prekrasni, 2 km dolgi peščeno-prodnati plaži. V bližini hotela se nahajata dve taverni, sicer pa je do slikovitega pristanišča Livadija z več tavernami, bari in trgovinicami 8 km. Avtobusno postajališče za lokalni avtobus je od hotela oddaljeno 100 m.


Nostalgie

Lega: Prijeten hotel, obdan z lepim vrtom, se nahaja v mirnem okolju v zalivu Eristos ob prekrasni, 2 km dolgi peščeno-prodnati plaži. V bližini hotela se nahajata dve taverni, sicer pa je do slikovitega pristanišča Livadija z več tavernami, bari in trgovinicami 8 km. Avtobusno postajališče za lokalni avtobus je od hotela oddaljeno 100 m.
Ponudba: Družinsko voden hotel sestavljajo štiri zgradbe, v katerih se nahaja 28 bivalnih enot. V glavni zgradbi se nahaja sprejemni prostor z recepcijo, brezplačnimi sefi in brezplačnim WiFi-jem, TV-kotiček, minimarket, bar in restavracija, kjer pripravljajo odlične tradicionalne grške jedi s sestavinami iz lastne pridelave. Na vrtu je še bazen z ločenim delom za otroke in terasa za sončenje. Brezplačni ležalniki in senčniki ob bazenu in na plaži.
Nastanitev: Studii, opremljeni v tradicionalnem slogu, imajo kopalnico s tušem, WC, sušilnik za lase, TV, klimatsko napravo, kombiniran dnevno-spalni prostor s kuhinjsko nišo in balkon ali teraso. Apartmaji so opremljeni enako, le da imajo ločeno spalnico. Čiščenje vsak dan, menjava brisač in posteljnine dvakrat tedensko.
Prehrana: Obogaten kontinentalni bife zajtrk.


Tilos

Tilos - neokrnjen otok tišine

Tilos je majhen, neokrnjen grški otok v Dodekanih, kjer lahko občutite skorajda strahotno tišino. Čeprav otok na prvi pogled zgleda nekoliko robustno, vas čudovita narava s številnimi sprehajalnimi potmi, očarljivimi plažami in nadvse prijaznimi domačini nemudoma osvoji. To je otok, kjer najdejo svoj prostor tudi tisti, ki imajo radi alternativne počitnice. Na otoku je precej razširjen tudi nudizem.

Otok je bil že zelo zgodaj naseljen, kar pričajo poslikave v jami Charkadio in številne najdbe raznih okostij, med njimi tudi okostja pritlikavih slonov in srnjadi.
Danes največ obiskovalcev privabi vasica Lavadija s svojim čudovitim pristaniščem, trgom in tavernami ter njena okolica. Po njenem zalivu se bohoti prodnata plaža, obkrožena z drevesi. Nad obalo se dviga značilna modro-bela cerkev Agios Nikolaos z značilnim ikonostasom. 

Ko se iz vasice Lavadija odpravite v notranjost, se na mestu, kjer je nekoč stalo antično mesto Telos, nahaja vasica Megalo Horio s paleontološkim muzejem, v katerem se nahajajo fosilizirane kosti pritlikavega mastodonta. Nekoliko južno od vasice leži dolga peščena plaža Eristos, nekoliko zahodno pa plaža Agios Antonios. Na njej se nahajajo okamneli ostanki človeških okostij, za katere domnevajo, da so okostja mornarjev, ki jih je zajela lava ob izbruhu vulkana Nisiros. Glavna znamenitost otoka je bizantinski samostan Agiu Pantelimonos, ki se nahaja na zahodni obali otoka in slovi po čudovitem in nepozabnem razgledu ob sončnem zahodu.
V notranjosti otoka je vasica Mikro Horio, kjer se nahaja okoli 220 zapuščenih hiš brez streh. Le-te so namreč prebivalci v 50-ih letih 20. stoletja, ko so zapustili vas, vzeli s seboj v Lavadijo. Čez dan je vasica mirna, zvečer pa hiše osvetlijo, igra svetlobe in teme pa pričara čudovito vzdušje. Med raziskovanjem na otoku najdete številne majhne cerkvice, ki so posute po otoku in veliko ostankov križarskih gradov. 

Otok je bogat s figovimi, orehovimi in oljčnimi nasadi, na manjših kmetijah pa gojijo tudi tobak in mandlje. Na slikovitih hribih in ravnicah otoka uspeva štiristo vrst cvetja in zelišč, na njem se naseljujejo številne redke vrste ptic. To je tudi kraj, kjer so živeli zadnji sloni v Evropi. Ti so bili na otoku že pred 45.000 leti, izginili pa so pred 4.000 leti.
Poleg tega, da otok s svojo pestrostjo predstavlja velik ekološki park, ima tudi močno tradicijo na področju glasbe in poezije.
Tilos je otok peščenih plaž, neokrnjene narave, srednjeveških gradov ter tradicije, ki uživa na otoku posebno spoštovanje.

Dostop: Iz mesta Rodos in mesta Kos vozi katamaran 3 do 4-krat tedensko. Vožnja traja pribl. 2,5 ure.


Cene vključujejo: izbrano nastanitev, letalski prevoz, letališko in varnostno pristojbino, asistenco na letališču Ljubljana, Intelektinega predstavnika, prevoz od/do letališča, nezgodno zavarovanje ter stroške organizacije in prodaje. Obvezno doplačilo za turistično takso na licu mesta. Morebitno doplačilo za gorivo v skladu s tabelo: Zneski doplačil goriva na čarter letih. Možnost doplačila za Zdravstveno zavarovanje z medicinsko asistenco Coris za samo 1 € na osebo na teden. Možnost prevoza do letališča Ljubljana za samo 15 € na osebo. Možnost parkiranja že za 29 € na teden.

Želite biti informirani o aktualnih novostih in ekskluzivnih akcijah?
Spremljajte nas
tudi na Facebooku