Tilos

Legenda
back

Tilos

Hotel ELENI BEACH

Official cat.: ***

Podrobne informacije: www.elenihoteltilos.gr

Prijazen, družinsko voden hotel z veliko stalnimi gosti se nahaja tik ob prelepi prodnati plaži v glavni vasici otoka, Livadia, kjer so tudi številne taverne in bari. Je odlično izhodišče za sprehajalne poti po otoku. Prvi mini-market, ki je last hotela, se nahaja v oddaljenosti 300 m.


Nostalgie

Lega: Prijazen, družinsko voden hotel z veliko stalnimi gosti se nahaja tik ob prelepi prodnati plaži v glavni vasici otoka, Livadia, kjer so tudi številne taverne in bari. Je odlično izhodišče za sprehajalne poti po otoku. Prvi mini-market, ki je last hotela, se nahaja v oddaljenosti 300 m.
Ponudba: Hotel s 36 sobami v štirih manjših zgradbah svojim gostom nudi sprejemnico z recepcijo in brezplačnim WiFi-jem, jedilnico na terasi s pogledom na plažo, brezplačne ležalnike in senčnike na plaži.
Nastanitev: Vse funkcionalno opremljene sobe imajo kopalnico s tušem, WC, samostojno nastavljivo klimatsko napravo, telefon, brezplačen WiFi, hladilnik ter balkon ali teraso. 
Prehrana: Obogateni kontinentalni zajtrk, ki je postrežen na terasi.
Tilos

Tilos - neokrnjen otok tišine

Tilos je majhen, neokrnjen grški otok v Dodekanih, kjer lahko občutite skorajda strahotno tišino. Čeprav otok na prvi pogled zgleda nekoliko robustno, vas čudovita narava s številnimi sprehajalnimi potmi, očarljivimi plažami in nadvse prijaznimi domačini nemudoma osvoji. To je otok, kjer najdejo svoj prostor tudi tisti, ki imajo radi alternativne počitnice. Na otoku je precej razširjen tudi nudizem.

Otok je bil že zelo zgodaj naseljen, kar pričajo poslikave v jami Charkadio in številne najdbe raznih okostij, med njimi tudi okostja pritlikavih slonov in srnjadi.
Danes največ obiskovalcev privabi vasica Lavadija s svojim čudovitim pristaniščem, trgom in tavernami ter njena okolica. Po njenem zalivu se bohoti prodnata plaža, obkrožena z drevesi. Nad obalo se dviga značilna modro-bela cerkev Agios Nikolaos z značilnim ikonostasom. 

Ko se iz vasice Lavadija odpravite v notranjost, se na mestu, kjer je nekoč stalo antično mesto Telos, nahaja vasica Megalo Horio s paleontološkim muzejem, v katerem se nahajajo fosilizirane kosti pritlikavega mastodonta. Nekoliko južno od vasice leži dolga peščena plaža Eristos, nekoliko zahodno pa plaža Agios Antonios. Na njej se nahajajo okamneli ostanki človeških okostij, za katere domnevajo, da so okostja mornarjev, ki jih je zajela lava ob izbruhu vulkana Nisiros. Glavna znamenitost otoka je bizantinski samostan Agiu Pantelimonos, ki se nahaja na zahodni obali otoka in slovi po čudovitem in nepozabnem razgledu ob sončnem zahodu.
V notranjosti otoka je vasica Mikro Horio, kjer se nahaja okoli 220 zapuščenih hiš brez streh. Le-te so namreč prebivalci v 50-ih letih 20. stoletja, ko so zapustili vas, vzeli s seboj v Lavadijo. Čez dan je vasica mirna, zvečer pa hiše osvetlijo, igra svetlobe in teme pa pričara čudovito vzdušje. Med raziskovanjem na otoku najdete številne majhne cerkvice, ki so posute po otoku in veliko ostankov križarskih gradov. 

Otok je bogat s figovimi, orehovimi in oljčnimi nasadi, na manjših kmetijah pa gojijo tudi tobak in mandlje. Na slikovitih hribih in ravnicah otoka uspeva štiristo vrst cvetja in zelišč, na njem se naseljujejo številne redke vrste ptic. To je tudi kraj, kjer so živeli zadnji sloni v Evropi. Ti so bili na otoku že pred 45.000 leti, izginili pa so pred 4.000 leti.
Poleg tega, da otok s svojo pestrostjo predstavlja velik ekološki park, ima tudi močno tradicijo na področju glasbe in poezije.
Tilos je otok peščenih plaž, neokrnjene narave, srednjeveških gradov ter tradicije, ki uživa na otoku posebno spoštovanje.

Dostop: Iz mesta Rodos in mesta Kos vozi katamaran 3 do 4-krat tedensko. Vožnja traja pribl. 2,5 ure.


Cene vključujejo: izbrano nastanitev, letalski prevoz, letališko in varnostno pristojbino, asistenco na letališču Ljubljana, Intelektinega predstavnika, prevoz od/do letališča, nezgodno zavarovanje ter stroške organizacije in prodaje. Obvezno doplačilo za turistično takso na licu mesta. Morebitno doplačilo za gorivo v skladu s tabelo: Zneski doplačil goriva na čarter letih. Možnost doplačila za Zdravstveno zavarovanje z medicinsko asistenco Coris za samo 1 € na osebo na teden. Možnost prevoza do letališča Ljubljana za samo 19 € na osebo. Možnost parkiranja že za 34 € na teden.


chatsimple