Krf z ladjo in kolesi

Legenda
b 10399 or corfu cycling adventure holidays in gre

Krf

Krf z ladjo in kolesi

Kraj: Krf z ladjo in kolesi

Official cat.: 3*


Specifique

1. dan: srečanje udeležencev na letališču Ljubljana, polet na Krf. Po pristanku kratek prevoz v pristanišče, kjer nas čaka naša ladja Hera. Spoznavanje z ladjo in posadko, po večerji kratek sprehod po mestu. (Večerja)
2. dan: Krf - Lefkimi 45 km. Dan začnemo s prevzemom koles in panoramsko ogledno vožnjo čez mesto. Kolesarsko potovanje se začne z vožnjo proti jugu otoka. Osrednja posebnost dneva bo obisk Achileona - dvorca, v katerem je umirjene dneve samote preživljala naša predzadnja cesarica Elizabeta, po domače Sisi. Dan zaključimo v mestecu Lefkimi na skrajnem jugu otoka. (zajtrk, večerja)
3. dan: Lefkimi - Pelekas 45 km. Prijetno kolesarjenje po jugozahodu otoka. Vozimo skozi vasice, nad obalnimi pečinami in čez olivnjake. Čas bo za jutranjo grško kavo, kosilo na rivi in postanke na razglednih točkah, ki jih ta dan ne bo zmanjkalo. Zahodna obala slovi po majhnih peščenih plažah v zalivčkih, kjer je voda kristalno čista in kar vabi na sprotni skok s kolesarskega sedla v toplo morje. (zajtrk, večerja)
4. dan: Peleksa - Pelekas 50 km. Čaka nas malo bolj razgiban, vendar zelo raznovrsten dan. Kolesarimo proti severu, vendar se ognemo mogočni gori Pantokrator. Pokrajina je razgibana in raznolika. Med vožnjo si privoščimo postanke in počitke na najlepših otoških plažah ter ob samotnih kapelicah. Proti koncu bo obvezen postanek ob Kanalu ljubezni - par, ki ga preplava skupaj bo ostal večno zaljubljen... (zajtrk, večerja)
5. dan: Sidari - Kassiopi 25 km. Dan bo bolj sproščen in ležeren. Čez severne plaže nadaljujemo v smeri urnega kazalca proti mestecu Kassiopi. Tu nas že čaka naša ladja. Po vkrcanju zelo blizu Albanije preplujemo ožino in prenočimo na celini v mali vasici Sagiada. (zajtrk, večerja)
6. dan: Sagiada - Igumenitsa 25 km. Kratek kolesarski dan se konča v živahni Igumenitsi, glavnem obalnem kraju Epira. Privoščimo si kolesarjenja prosto popoldne in ga namenimo pohajkovanju po mestu, kak nakup in uživanje v pristaniškem vrvežu. (zajtrk, večerja)
7. dan: Igumenica - Parga 55 km. Tokrat bolj zgodaj zapustimo Igumenitso, se malo oddahnemo od obale in zapeljemo v notranjost Epira. Kolesarimo mimo jezer Kaneta in Kalodiki, potem pa se spustimo v antično Pargo. Mestece je izjemno slikovito, nad njim stoji trdnjava iz benečanskih časov. Popoldne pospravimo kolesa, se vkrcamo in odplujemo nazaj na Krf. (zajtrk)
8. dan: po zajtrku slovo od posadke in izkrcanje z barke. Pred poletom v domovino bo glede na red letenja še nekaj časa za zadnji sprehod po mestu. Antío Kérkyra! - poletimo v Ljubljano, kjer se naše vtisov polno potovanje zaključi. (zajtrk)

Organizator potovanja in ladjar si pridržujeta pravico do spremembe programa, če bi tako zahtevale vremenske, plovne ali administrativne okoliščine.
Datumi 1.4.2021 - 30.6.2021, 14.9.2021 - 31.10.2021 1.7.2021 - 13.9.2021 STOP SALE
Število dni 7 3 7 3
A – Fiat Panda, A - Kia Piccanto A/C, ipd 138 73 171 90 1.7.-31.8.2021
B – Nissan Micra A/C, ipd 154 84 185 97 1.7.-31.8.2021
C – Fiat Punto A/C, ipd 205 107 248 130 1.7.-31.8.2021
D – Peugeot 207 A/C, ipd 236 124 284 149 1.7.-31.8.2021
S – Suzuki Jeep Jimny A/C, ipd 358 202 414 217 1.7.-31.8.2021
H – Peugeot Expert A/C 358 202 414 217 1.7.-31.8.2021
Cena vključuje najem avtomobila izbrane kategorije, neomejeno število kilometrov, prometni davek, zavarovanje tretje osebe, zavarovanje CDW (razen zavarovanja gum in podvozja ter vseh stroškov, ki bi nastali zaradi škode, ki jo je povzročila stranka, in sicer za najete avtomobile iz skupin A, B in C do 500 € ter za najete avtomobile iz skupin D, S in H do 950 €), zavarovanje PAI ter stroške dostave in vračila vozila od/do letovišča oz. letališča. Cena ne vključuje goriva in otroškega sedeža (3 €/dan), dodatnega voznika (2,5 €/dan) ter parkirnih in prometnih kazni. Zahtevan je bianco slip veljavne mednarodne kreditne kartice kot jamstvo za plačilo morebitnih dodatnih stroškov. Starostna omejitev: najmanj 23 let, vozniško dovoljenje morate imeti vsaj 1 leto.


Krf z ladjo in kolesi

KRF – jonska zakladnica kulture in užitka
ORIGINAL, Discovered by Intelekta in 2014

Ko se, od vsakodnevnih težav, skrbi in obveznosti, utrujen človek odpravi na počitnice, je to čas, ki je najbolj dragocen in v katerem lahko poglobi odnos s samim seboj in tudi z družbo, v kateri živi. Prav zato je izbor kraja, kje preživeti teden ali dva poletnega pohajkovanja še kako pomemben. Veliko ljudi se je v preteklosti že odločilo za Krf in veliko se jih še bo. Nekateri se tja vračajo leto za letom, nekateri tam celo ostanejo. Razlogi za to so zelo preprosti: izjemna klima, čudovita narava, prekrasno morje, izjemno gostoljubni domačini, bogastvo kulturne dediščine in še bi lahko naštevali.

Po legendi je otok Krf nastal kot zatočišče prepovedane ljubezni med grškim bogom morja Pozejdonom in nimfo Korkyro, po kateri je otok tudi dobil ime, saj mu Grki pravijo Kerkyra. Kot je otok moderno zatočišče popotnikov, literatov, uživačev in seveda mnogih turistov, je bil nekoč zatočišče »mitološke« ljubezni.

Krf je vsekakor otok, ki poleg čudovitih peščenih in prodnatih plaž, izjemnih morskih jam, kamor lahko zaplavate v kristalno čistem morju, skrbno in dobro vzdrževanih hotelskih in turističnih kapacitet ponuja nekaj, kar bi sicer pričakovali od kakšne tradicionalne evropske prestolnice. Ponuja namreč izjemno bogato kulturno in etnološko dediščino, ki nosi svoje korenine v odnosu Evropejcev do tega otoka, ki so se v srednjem veku kar izmenjevali, kdo mu bo vladal in si ga lastil kot enega draguljev Mediterana. Največji pečat so vsekakor pustili Benečani, ki so na otoku pustili predvsem arhitekturno dediščino, ki se najlepše kaže na trgu Eplanade, arkadah Liston, v dveh mogočnih trdnjavah, ki obdajata glavno mesto, in v mnogih zgodovinskih stavbah, ki so zares nekaj posebnega.

Svojo največjo oboževalko je otok dobil v Elizabeti Bavarski, bolj znani pod vzdevkom Sissi, ki je na otoku zgradila eno izmed najlepših rezidenc v svojem cesarstvu, palačo Achillion, posvečeno grškemu junaku Ahilu.

Seveda pa ima otok tudi drugo plat, ki je mnogim seveda bolj znana in zanimiva. Mnogo krajev za zabavo in sprostitev pritegne na Krf predvsem veliko mladih z vsega sveta, tako da je otok izjemno multikulturno obarvan, pester in zanimiv.

Carpe diem je izraz, ki lahko vsekakor zelo dobro opiše mišljenje, pa tudi vsakdan otočanov, prišlekov in turistov, ki se odpravijo na Krf. Užijte naravne lepote, morski zrak, izjemno kulinariko, predvsem pa napolnite svojo dušo z umetnostjo in estetiko!

Cene vključujejo: letalski prevoz v drugem razredu na relaciji Ljubljana - Krf in nazaj, vključno z letališkimi taksami in 20 kg prtljage na osebo. Prevoz z letališča do mesta in nazaj. Bivanje v dvoposteljni kabini na počitniški ladji namenjeni križarjenjem. Ladijski prevoz po itinerarju, pristaniške takse, sedem nočitev v dvoposteljni kabini, sedem zajtrkov, šest večerij. Najem treking kolesa s torbami in čelado. Potovalno dokumentacijo, knjižico z opisom poti. Turistično vodenje - slovenski vodnik z licenco GZS, ki spremlja skupino iz Ljubljane. Organizacijo potovanja in DDV. Doplačilo za električno kolo 80 €. Najmanjše število prijavljenih: 12 oseb.

Želite biti informirani o aktualnih novostih in ekskluzivnih akcijah?
Spremljajte nas
tudi na Facebooku