Skala Kallonis

Celotna ponudba
Zbirnik
Kam na Mediteran 2020
Legenda
DSC 0126

Lezbos

Hotel MALEMI ORGANIC

Kraj: Skala Kallonis

Official cat.: ***

Podrobne informacije: www.malemi.com

Prijazen, družinsko voden hotel v zaselku Skala Kallonis je od peščeno-mivkaste plaže v zalivu Kalloni oddaljen le 200 m.


Classique

Lega: Prijazen, družinsko voden hotel v zaselku Skala Kallonis je od peščeno-mivkaste plaže v zalivu Kalloni oddaljen le 200 m.
Ponudba: V hotelskem kompleksu s prijetno atmosfero so sprejemna dvorana z recepcijo, kjer sta brezplačen internetni kotiček in brezplačni WiFi, bazen, otroški bazen, teniško igrišče s trdo podlago ter terasa za sončenje z ležalniki in senčniki. Za doplačilo možnost uporabe jacuzzija, savne in fitnesa.
Nastanitev: Prostorne sobe z edinstvenim slogom imajo kopalnico s kadjo ali tušem, WC, sušilnik za lase, samostojno nastavljivo klimatsko napravo, TV, brezplačni WiFi, telefon, sef, hladilnik in balkon ali teraso. 
Prehrana: Ameriški bife zajtrk, bife večerja ali kosilo. Možnost zamenjave večerje za kosilo. Večina zelenjave ponujene pri obrokih je iz lastne domače pridelave. 
Datumi 1.4.2020 - 30.6.2020 , 1.10.2020 - 31.10.2020 1.7.2020 - 30.9.2020
Število dni 7 3 7 3
A - Škoda Citigo A/C, ipd. 219 109 297 148
B - Nissan Micra A/C,ipd. 259 130 302 150
C - Fiat Panda diesel A/C, ipd. 270 135 320 160
D - Škoda Fabia diesel, Fiat Tipo A/C ipd. 285 143 330 165
E - Peugeot 301, Škoda Rapid diesel A/C ipd. 518 259 585 293
K - Fiat 500X, Peugeot 2008 hard top A/C ipd. 532 265 640 320
N - Citroen C3, Toyota Avensis automatik A/C ipd. 410 205 529 264
Cena vključuje najem avtomobila izbrane kategorije, prometni davek, neomejeno število kilometrov, zavarovanje tretje osebe, zavarovanje CDW (brez zavarovanja gum in podvozja ter stroškov, ki bi jih povzročila stranka, in sicer za najete avtomobile do 750 € za skupine A, B, C in D ter do 900 € za skupine E, K, N in F), 24-urno asistenco na cesti ter stroške dostave in vračila vozila od/do letališča oziroma letovišč, razen letovišča Vatera. Cena ne vključuje goriva, zavarovanja PAI, dodatnega voznika, otroškega sedeža ter parkirnih in prometnih kazni. Zahtevan je bianco slip veljavne mednarodne kreditne kartice kot jamstvo za plačilo morebitnih dodatnih stroškov. Starostna omejitev: 21 let. Vozniško dovoljenje morate imeti vsaj 1 leto.


Skala Kallonis

Beseda »skala« v Grčiji pomeni 'stopnica'. Ime Skala Kallonis tako metaforično izraža razlog za nastanek letovišča – novonastalo naselje je stopnica mesta Kallonis do morja. Skala Kallonis se razprostira 3 km južno od Kallonisa in gostom ponuja več kot turistično letovišče. Območje obeh mest je v osrčju Lezbosa, kjer narava vsekakor ni skoparila z naravnimi danostmi. Nastanitveni objekti so tam zrasli najprej zaradi množičnega obiska opazovalcev ptic v spomladanskih mesecih. Zaliv Kallonis je namreč naravni rezervat, kjer lahko vidimo mnogo zaščitenih ptičjih vrst. Tudi neuko oko pa lahko tam skoraj vsak dan na poljih solin vidi flaminge. Najbolj znan proizvod zaliva Kallonis so sardine, vendar pa zaliv omogoča tudi ulov mnogih drugih rib.

Skala Kallonis je bilo nekoč le pristanišče za barčice prebivalcev Kallonisa, danes pa je priljubljeno turistično območje. Odlikujejo ga najtoplejše morje na otoku in dolge plitve mivkaste plaže, ki so sicer zelo primerne za otroke in starejše, vendar je voda že ob najmanjšem valovanju takoj motna. Ob obali so številne restavracije, manjše tradicionalne grške taverne, kjer so glavna specialiteta morska hrana, nekaj barčkov in trgovinic ter nekaj pekarnic, sicer pa je vsa ostala ponudba v bližnjem Kallonisu. Slednje je namreč drugo največje mesto na Lezbosu, geografsko središče otoka in glavno križišče linij lokalnih avtobusov, zato pa še izredno primerna izhodiščna točka za tiste, ki radi odkrivajo na lastno pest. Mesto je od letališča oddaljeno 45 km.

Cene vključujejo: izbrano nastanitev, letalski prevoz, letališko in varnostno pristojbino, asistenco na letališčih (Ljubljana, Maribor), predstavnika, prevoz od/do letališča, nezgodno zavarovanje ter stroške organizacije in prodaje. Obvezno doplačilo za turistično takso na licu mesta. Možnost neobveznega doplačila za zdravstveno zavarovanje samo 1 € na osebo na teden in zavarovanja rizika odpovedi samo 2,96 %.

Želite biti informirani o aktualnih novostih in ekskluzivnih akcijah?
Spremljajte nas
tudi na Facebooku