Čarobna Kapadokija in Pamukale

Legenda
Pamukkale Turkey Pools

Čarobna Kapadokija in Pamukale

Čarobna Kapadokija in Pamukale

Official cat.: 4*+


Specifique

1. dan: LJUBLJANA-ANTALYA
Po pristanku na letališču Antalya sledi transfer do hotela, nastanitev in prost večer. (večerja)

2. dan: ANTALYA-PERGE-SIDE-ASPENDOS-ALANYA
Dan bomo začeli z zajtrkom, sledi vožnja do Alanye. Prvi postanek bomo imeli v antičnem mestecu Perge, katerega mestna vrata so še danes lepo ohranjena, nekoč pa so bila mesto živahnih bazarjev in srečevanja ljudi. Ogledali si bomo še terme, stadion in javne zgradbe. Sledi vožnja do priljubljenega letoviškega središča Side, ki slovi po dolgih prekrasnih peščenih plažah. Za Side, ki leži na idiličnem polotočku, je značilno prepletanje starega veka in modernih trendov. Ljubitelje kulture bo prevzelo staro mestno jedro z antičnimi in bizantinskimi antičnimi ostanki ter Apolonovim templjem. Obiskali bomo tudi antično gledališče Aspendos, ki še danes služi festivalu opernih in baletnih prireditev. (večerja)

3. dan: ANTALYA-TARSUS-MERSIN
Po zajtrku sledi vožnja proti kraju Tarsus, ki je rojstni kraj svetega Pavla, sledi ogled Hiše Svetega Pavla in mestnih vrat Kleopatre ter Marka Antonija. Končna postaja je mesto Mersin, moderno mesto ob Sredozemski obali in po mnenju mnogih velja za biser Sredozemlja. (večerja)

4. dan: MERSIN-PODZEMNI MESTI KAYMAKLI ALI DERINKUYU-KAPADOKIJA
Zajtrk in vožnja proti Kapadokiji. Na poti se bomo ustavili za ogled enega izmed največjih in najbolj obiskanih podzemnih mest Kaymakli ali Derinkuyu, za kateri znanstveniki menijo, da sta bili naseljeni že okoli leta 3.000 pr.n.š.. Prvi prebivalci naj bi bili Hetiti, ki so ta območja obvladovali med 3.000 in 1.200 pr.n.š., pozneje sta bila Kaymakli in Derinkuyu zatočišče preganjanih kristjanov, koristili pa so ju celo še leta 1838, ko se je ljudstvo skrivalo pred egiptovskimi četami. Podzemne jame segajo do 85 m globoko, strokovnjaki pa domnevajo da je v njih živelo več kot 50.000 ljudi. Nadaljevanje poti v Kapadokijo. (večerja)

5. dan: KAPADOKIJA
Dan je namenjen celodnevnemu ogledu Kapadokije. Po zajtrku sledi vožnja po »Mesečevi pokrajini Kapadokija«, ki je dih jemajoča pokrajina, obkrožena z impozantnimi gorami. Na prvi pogled pokrajina spominja na površje Lune in zdi se suha ter pusta, toda polna bizarnih skalnih formacij. Skozi milijone let je igra vode in vetra oblikovala stožce, stebre in stolpiče, ki se lahko dvigajo visoko v nebo. Posebno imenitni so stožci v dolini Pasabaj. Ustavili se bomo na najvišji panoramski točki Kapadokije, to je iz skale izklesana trdnjava Uchisar. Sledi vožnja do muzeja na prostem v kraju Göreme. Gre za samostan v času bizantinskega imperija, ki se lahko pohvali z več kot 30 v skalo vklesanimi cerkvami in kapelami ter čudovito ohranjenimi stenskimi freskami. Za krajši čas se bomo ustavili tudi v tipični turški vasici Urgup, ki je znana po opuščenih skalnatih bivališčih. Zvečer možnost obiska tradicionalnega lokala v jami s folklornim programom, proti doplačilu. (večerja)

6. dan: KAPADOKIJA-KONYA
Zajtrk in vožnja v mesto Konya, sveto muslimansko mesto, nekdanjo prestolnico seldžuškega kraljestva in hkrati najbolj tradiconalno mesto Anatolije. Ogledali si bomo znamenito mošejo in mavzolej Mevlana, od koder izhaja red vrtečih se dervišev. Danes je samostan muzej muslimanske in zakladnica turške umetnosti. Nastanitev v hotelu. (večerja)

7. dan: KONYA-PAMUKKALE
Po zajtrku nas bo pot peljala do Pamukkal, kar v prevodu pomeni bombažni grad, niso brez razloga ena od najbolj priljubljenih destinacij v Turčiji. Zaradi svoje unikatnosti Pamukkale najdemo na Unescovem seznamu kulturne dediščine. Apnenčaste terase so videti kot beli bazenčki, ki se nizajo drug pod drugim ter spominjajo na oblake belega puha. Prizor, ki je prava paša za oči in ki očara vsakega obiskovalca. Že v antičnem času so se ljudje zavedali zdravilnega učinka tamkajšnjih 17 izvirov termalne vode, ki ima vse od 35 do 100 stopinj in če verjamemo legendi, ki pravi, da je ta voda vrelec mladosti, se bomo v le 10 minutah kopanja v termalni vodi pomladili za pet let. Sledi ogled ostankov nekoč čudovitega mesta Hierapolisa, ki se še vedno bohotijo nad apnenčastimi terasami. (večerja)

8. dan: PAMUKKALE-ANTALYA
Po zajtrku bo glede na urnik poletov mogoče še kaj prostega časa, nato pa se bomo poslovili od Turčije in poleteli proti Ljubljani. (zajtrk)

Čarobna Kapadokija in Pamukale

TURČIJA – mistična lepota Orienta
ORIGINAL, Discovered by Intelekta in 2014


Kraj, kjer se srečajo kulture. Kraj, kjer so se nekoč srečevale in bojevale civilizacije. Kraj, kjer se srečata Vzhod in Zahod. Kraj, kjer je vse mistično, čarobno in drugačno.
Približno tako si predstavljamo Turčijo, deželo mnogih nasprotij, in deželo, ki nas s svojo veličino, bogato tradicijo, kulturo in zmagovalno miselnostjo zlahka potegne vase. Vsi poznamo zgodbe in zgodovino velikih turških cesarstev, imperijev in pohodov, ki so dosegli mitološke razsežnosti. Dežela in ljudje, ki so nekoč vladali celotnemu svetu, so povsod našli delčke kulture in naprednih misli, do katerih so gojili veliko spoštovanje in s tem močno obogatili svoje razmišljanje, svoj pogled na svet in svoje navade. Kljub temu pa v svojem jedru Turčija ostaja tradicionalna in malce vase zaprta, kar ji daje še poseben čar in draž.
Turška riviera kot biser turške obale je prav gotovo kraj, kamor si želi vsak izmed nas. Znana tudi pod imenom Turkizna obala je raj za turiste z vseh koncev sveta, ki dajejo kraju prav poseben pečat multikulturnosti in raznolikosti.

Pustite se torej zapeljati temu veličastnemu sredozemskemu kotičku, ki je zibelka mnogih civilizacij. Kjer so hodili Rimljani in Otomani. Kjer se križata zgodovina in mitologija. Kjer je po legendi nasedla Noetova barka. Na popotovanje vas vabi antična dežela, domovina antične boginje Leto, kjer je Kleopatra uživala z Antonijem, kjer je živel Apolo in kjer je bil Aleksander Veliki na počitnicah. Tam, kjer mogočne gore trčijo ob morje, boste doživeli naravo v njeni najčistejši obliki. Popijte izvirsko vodo, ki teče po gorah. Sprehodite se po samotnih poteh, obdanih z borovci. Zapeljite se z ladjico po naravnem parku, kjer boste srečali želve, ki že 95 milijonov let tam ležejo svoja jajca. Križarite z jahto ali pa se kopajte v čudovitem turkiznem morju, ustavite se na arheoloških najdiščih in pred vami bo oživela burna zgodovina. Poskusite tradicionalno turško hrano in doživite pristno dušo anatolskega ljudstva.Cene vključujejo: sedem nočitev v hotelih 4* in 5*, prehrano po programu, letalski prevoz, letališko in varnostno pristojbino, asistenco na letališču Ljubljana, vodnika, prevoz in oglede po programu, nezgodno zavarovanje ter stroške organizacije in prodaje. Minimalno število udeležencev za izvedbo programa: 20. Doplačila: turistična taksa, vstopnine.

Želite biti informirani o aktualnih novostih in ekskluzivnih akcijah?
Spremljajte nas
tudi na Facebooku