ba4ab44ea43e482f963e822a6e2ca2de

Antarktika

Antarktika - Argentina, Urugvaj, Antarktika, Čile (križarjenje)

Ledena divjina Antarktike brez stalnih naseljencev je zadnja »meja« našega planeta – pravljični in resnični paradiž divjih živali in edinstvene narave. Križarjenje okrog polotoka Antarktike, ki je od Južne Amerike oddaljena le dobrih tisoč km, bo za vse iskalce neokrnjene narave nepozabno doživetje. V dolgih dnevih poletja bomo odkrivali kolonije pingvinov, opazovali kite in tjulnje, ki ležerno počivajo na potujočih ledenih ploskvah, ter se čudili oblikam, barvam in velikosti ledenih gora. Posebno doživetje so pogledi na stolpaste ledenike in klife, ki se navpično spuščajo v morje. Za vse, ki boste stopili na Antarktiko, bo potovanje enkraten, dragocen in nepozaben spomin.

Pošlji povpraševanje
Argentina, Urugvaj, Antarktika, Čile (križarjenje)
Na ladji družbe Holland America od Santiaga de Čile mimo patagonskih fjordov in Rta Horn na Antarktiko ter nazaj preko Ognjene zemlje in Falklandskih otokov do Buenos Airesa.

Chiloe - čilsko otočje na robu sveta
Muzej Antarktike v Trstu
Največje zavarovano območje na svetu
Prvo potniško letalo na Antarktiki

Program potovanja:

1. dan: Ljubljana-Santiago de Čile
Zjutraj se odpeljemo do enega od bližnjih letališč in z enim vmesnim postankom poletimo proti Južni Ameriki.

2. dan: Santiago de Čile
Po pristanku v čilski prestolnici se odpravimo na ogled mesta. Sprehodili se bomo po prijetnem Paseu Ahumada in spoznali staro mestno jedro okoli Plaze de Armas, očarala nas bo cerkev svetega Frančiška, ena najstarejših zgradb v mestu, videli bomo predsedniško palačo... Odhod v hotel. Nočitev.

3. dan: Santiago de Čile-Valparaiso-Puerto San Antonio
Zjutraj se odpravimo na ogled Valparaisa, čudovitega, pod Unescom zaščitenega mesta. Sprehod po slikovitih uličicah in trgih. Sledi odhod v pristanišče Puerto San Antonio, od koder zvečer odplujemo na našo pustolovščino. Na ladji imamo vseskozi polni penzion, na voljo so nam številne dejavnosti, sprostitev in zabava, v vsakem pristanišču pa fakultativni izleti. Večerja in nočitev.

4. dan: na morju
Dan na morju. Plujemo proti južnemu Čilu in se sproščamo ob dejavnostih na ladji.

5. dan: Puerto Montt, čilska jezerska pokrajina
Zjutraj pristanemo v čilskem pristanišču Puerto Monnt. Ta del Čila imenujemo čilska jezerska pokrajina. Na voljo imamo izlete do slikovitih okoliških jezer ali celo foto safari do vulkana Osorno. Zvečer izplujemo in nadaljujemo križarjenje proti jugu.

6. dan: otok Chiloe
Otok Chiloe je zopet povsem nov svet. Tu je posejanih šestnajst lesenih cerkva, ki spadajo v Unescovo kulturno dediščino. Na obali naletimo na »palafitos« - hiške na pilotih. Otok je dom lisic, morskih levov, neokrnjena narava je raj za razne dejavnosti: jahanje, ribarjenje, kajak...

7. dan: Puerto Chacabuco
Zasidrani smo v Puerto Chacabucu, v osrčju čilske Patagonije. Občudujemo zasnežene gore, morda jezera, pojavijo se prvi gozdovi. Sprehod po mestu, popoldne nadaljevanje plovbe.

8. dan: čilski fjordi
Plovba po številnih kanalih in fjordih čilskega arhipelaga, mimo ledenikov...

9. dan: kanal Sarmiento, ledeniki
Plovba po kanalih in mimo ledenikov proti jugu. Še vedno nas obkroža izjemna patagonska narava.

10. dan: Punta Arenas, Magellanov prelov, Čile
Prispemo v južno čilsko pristanišče Punta Arenas. Smo v čilski Patagoniji. V mestu bomo videli spomenik v spomin na slavnega portugalskega pomorščaka Fardinanda Magellana, ki je odkril pomorsko pot iz Atlantika v Tihi ocean in precej skrajšal pot okoli južne Amerike, predvsem pa jo naredil bolj varno. Pluli bomo po tem prelivu, kjer je Magellan plul pred skoraj 500 leti (1520) na svoji poti okoli sveta. Konca odprave sicer ni dočakal, saj je bil ubit na Molukih (27. aprila 1521), vseeno pa je plovba dokončno dokazala, da je svet okrogel.

11. dan: Ushuaia, Ognjena zemlja, Argentina, Aleja ledenikov, kanal Beagle
Prispemo v argentinski del Ognjene zemlje, v najjužnejšo mesto na svetu, Ushuaio. Ognjena zemlja je bila nekoč sicer kazenska kolonija, danes pa velja za edinstveno naravno okolje. Sprehod po mestu na koncu sveta, nato pa nadaljevanje plovbe preko Aleje ledenikov in kanala Beagle z izjemnimi pogledi na vse strani.

12. dan: rt Horn in prelaz Drake, Čile
Danes obplujemo Rt Horn, najjužnejšo točko ameriške celine in tudi to je posebno doživetje. Nekoč strah in trepet mornarjev je rt Horn z današnjo ladijsko tehnologijo povsem varno obpluti, še vedno pa je doživetje divje narave izjemno globoko.

13. dan: na morju
Vstopamo na območje Antarktike in zapuščamo skrajni konec ameriške celine. Obdaja nas širno morje,mi pa uživamo na naši ladji.

14. dan: plovba vzdolž Antarktike
Prispeli smo na Antarktiko. Plujemo mimo zalivov, otočkov, z ladje opazujemo divjo lepoto ledenikov in večnega ledu.

15. dan: arhipelag Palmer, Antarktika
Danes plujemo ob arhipelagu Palmer, ki nam znova nudi izjemna doživetja čarobne Antarktike. Ledene gore, ledeniki, morda ugledamo tudi kite, tjulnje...

16. dan: Danco Coast, Antarktika
Nov dan ob opazovanju izjemnih naravnih lepot Antarktike. Na obalah Danco Coast so znane tudi kolonije pingvinov.

17. dan: Antarctic Sound, Antarktika
Še en dan za čisti užitek v neokrnjeni naravi in plovbi mimo ledenikov, ledenih gor…

18. dan: na morju
Zapuščamo Antarktiko in zopet plujemo proti južnoameriški celini. Uživanje na ladji v raznih dejavnostih, pogledu na širno morje...

19. dan: Port Stanley, Falklandski otoki
Pristanemo na otočju Falklandi, dolgoletnem predmetu spora med Argentino in Anglijo. Vendar je življenje tukaj zelo mirno, tu danes živi le nekaj več kot dva tisoč prebivalcev ter veliko več pingvinov, ki jih lahko tudi obiščemo. Popoldne izplujemo novim doživetjem naproti.

20. dan: na morju
Še en dan, ko plujemo, se razvajamo in opazujemo Atlantski ocean.

21. dan: Puerto Madryn, Argentina
Puerto Madryn je priljubljeno izhodišče za raziskovanje pestrega živalskega sveta, ki ga je tu proučeval že Charles Darwin. Pingvini, kiti, morski levi, tjulnji... – to bogastvo živalskega sveta si lahko ogledamo na polotoku Valdes ali pa obiščemo Punta Tombo z največjo kolonijo magelanovih pingvinov izven Antarktike.

22. dan: na morju
Plovba in uživanje v vsem, kar nam ponuja razkošna ladja.

23. dan: Montevideo, Urugvaj
Na vrsti je ogled urugvajske prestolnice Montevideo. Kot eno najpomembnejših pristanišč južne Amerike je od vedno privabljal obiskovalce z vsega sveta, njegova multikulturnost se kaže tudi različnih arhitekturnih slogih. Sprehodimo se po središču tega privlačnega mesta in si ogledamo njegove najpomembnejše spomenike...

24. dan: Buenos Aires
Zjutraj prispemo v argentinsko prestolnico. Čeprav je Buenos Aires ogromno velemesto so glavne zanimivosti zbrane v starem mestnem središču in bližnjih četrtih. Sprehodili se bomo po Plazi de Mayo in spoznali veliko zanimivih kolonialnih zgradb, med njimi tudi katedralo in cabildo. Tu je Casa Rosada, od koder je Evita Peron nagovarjala svoje zveste oboževalce. Avenida de Mayo nas bo pripeljala do mogočne vladne palače. Ogledali si bomo zanimivi predel San Telmo, kjer so divjali ulični boji, ko so mesto leta 1806 zavzeli Angleži. Sprehodili se bomo po slikoviti La Boci, morda pokukali na znameniti stadion »Bonboniera«, delo slovenskega arhitekta Sulčiča, kjer je blestel Diego Maradona in obiskali četrt Recoleta, kjer bomo videli grobnico Evite Peron. Še zadnja nočitev na ladji.

25. dan: Buenos Aires
Dopoldne zapustimo našo ladjo. Dan do odhoda na letališče preživimo v miru, lahko si še kaj pogledamo, nakupujemo… Nato prevoz do letališča in polet v Evropo.

26. dan: Ljubljana-Maribor
Pristanek na enem od bližnjih letališč, od koder se z avtobusom vrnemo v Slovenijo.

Cena:
6.250 € (najmanj 15 potnikov),
6.450 € (najmanj 8 potnikov),


CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz, letališke pristojbine, prevoz do letališča in nazaj, križarjenje z ladjo družbe Holland America (MS Zaandam) in vse luške takse, polni penzion na ladji (namestitev v notranji dvoposteljni kabini), 1 x nočitev z zajtrkom v Santiagu, ogled Buenos Airesa in Santiaga, slovenskega vodiča, zdravstveno in nezgodno zavarovanje;

Obvezno doplačilo: izhodna taksa cca 35 USD (na letališču), napitnine ladijskemu osebju (11,5 USD/dan);

Doplačilo po želji: enoposteljna notranja kabina 2.250 evrov, zunanja dvoposteljna kabina 700 evrov (na osebo), fakultativni izleti ob postankih v pristaniščih;

Popusti: zaradi izredno strogih pogojev ladijske družbe in velikega povpraševanja, veljajo za to križarjenje posebni pogoji za popust: za prijave do 10. aprila 2019 - 3% popusta, kasneje popusti niso več možni (klubski popusti pri tem križarjenju ne veljajo);

Splošni pogoji: so sestavni del programa in so na voljo v poslovalnici. Za odpoved veljajo splošni pogoji ladjarja.POVPRAŠEVANJA IN PRIJAVE: 
INTELEKTA M. Sobota d.o.o.
PE KRANJ
tel. št.: 04/ 236 85 55

T

Pošlji povpraševanje Natisni
Želite biti informirani o aktualnih novostih in ekskluzivnih akcijah?
Spremljajte nas
tudi na Facebooku