srilanka-express-kratko-a-doziveto-potovanje-10-dn

Azija

ŠRILANKA EXPRESS, kratko a doživeto potovanje - 10 dni

Idilično potovanje po Šrilanki. Otoški biser Šrilanka, odkrijte pravi Cejlonski čaj, doživite lepote Kandya, zaužijte pristne karije in nazdravite v slovitem višavju "Male Anglije".

Pošlji povpraševanje
Idilično potovanje po Šrilanki. Otoški biser Šrilanka, odkrijte pravi Cejlonski čaj, doživite lepote Kandya, zaužijte pristne karije in nazdravite v slovitem višavju "Male Anglije".

Program

1. dan: LJUBLJANA - COLOMBO (polet s presedanjem)
Zbor potnikov v Ljubljani. Prijava na polet oziroma vožnja do okoliškega letališča. Polet preko enega izmed letališč.

2. dan: COLOMBO (transferji cca 35km)
Po pristanku in ureditvi vstopnih formalnosti sledi prevoz v mesto. Ogledali si bomo Fort - staro mestno jedro, Pettah - mestna četrt z bazarji, Cimetovi vrtovi - prestižna poslovna in stanovanjska četrt s parkom Viharamahadevi. Spoznali se bomo tudi z religiozno pestrostjo velemesta in videli hindujske templje, nizozemsko cerkev Wolfendaal iz leta 1749, mošeje, meditacijski center na jezeru Beira… Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.

3. dan: COLOMBO -DAMBULLA (transferji cca 170km, 5,5 ur)
Po zajtrku si bomo ogledali sirotišnico - zavetišče za slone v Pinnawelli. Ustanovljena je bila 1975 leta za oskrbo zapuščenih in ranjenih slonov. Število nastanjenih slonov se je precej povečalo, rodilo se je celo 23 slončkov. Po prijetnih doživetjih s temi prijaznimi orjaki, se bomo odpeljali do Dambulle, kjer si bomo ogledali skalne templje - votline s številnimi kipi Bude, ter razkošne stenske poslikave. V Dambulli je tudi velika grosistična tržnica sadja in zelenjave, kjer se vedno dogaja na veliko. Zapeljali se bomo skoznjo in od blizu doživeli ta utrip trgovanja. Nato do hotela. Namestitev, večerja in nočitev.

4. dan: SIGIRIYA-POLONNARUWA (transferji cca 150km, 4,5 ur, vzpon 2 uri, peš)
Po zajtrku najprej do speče lepotice Sigiriye - skalnega monolita, ki se dviga 183m nad bujno tropsko vegetacijo. V 5. stoletju so na vrhu zgradili veličastno trdnjavo s palačo, vrtovi in bazeni, vendar so danes ohranjeni le temelji te veličastne zgradbe. Veličastni pogled z vrha nam bo razkril pravljično pokrajino pod nami. Sigiriya je izjemna tudi zaradi odlično ohranjenih fresk na enem od stopnišč, ki vodijo na vrh. »Lepotice iz Sigiriye« so edini znani primerek starega Singalskega posvetnega slikarstva na svetu. Nato se bomo odpeljali proti Polonnaruwi. Starodavno mesto ostaja eden od najbolje načrtovanih arheoloških območij v državi in je pod zaščito UNESCA. Velja za enega izmed čistejših in najlepših mest v državi. Ogledali si bomo tri najlepše nekdanje templje, ki so nekoč krasili razkošno mesto s številnimi palačami in parki. Sledi ogled izjemnega primerka singalske umetnosti, Gal Vihara - podobe Bud, izklesane iz enega kosa skale. Na poti nazaj možnost ježe slonov - ob doplačilu. Večerja in nočitev.

5. dan: DAMBULLA - KANDY (transferji cca 80km, 3 ure, peš)
Po zajtrku nadaljevaje poti do znamenitega mesta Kandy in na poti postanek za ogled nasada začimb in zanimivega v skalne balvane vklesanega templja v Aluvihari, kjer naj bi bil prvič zapisan budističen nauk. Ob prihodu v Kandy še obisk tržnice in ogled plesne predstave. Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.

6. dan: KANDY - NUWARA ELIYA (transferji cca 80km, 3-3,5 ure)
Po zajtrku sledi ogled kraljevega botaničnega vrta v Peradeniyi. Tu je zasajenih več kot 5000 rastlinskih vrst, izstopata pa vrt začimb in vrt orhidej. Nato se bomo podali proti Nuwara Eliyi. Slikovita pokrajina jezer, slapov in čajnih nasadov nas bosta animirala v tem veličastnem vzponu do najvišje točke naše poti. »Malo Anglijo«, kot šrilanško srednje višavje ljubkovalno imenujejo krasi Nuwara Eliya. Tu je podnebje prijetno sveže in idealne razmere za gojenje svetovno znanega cejlonskega čaja, ki ga pridobivajo na plantažah v širši okolici mesta. Na poti v mesto si bomo ogledali eno od čajnih plantaž ter tovarno, kjer bomo spoznali postopke, po katerih obdelujejo čajne liste za nadaljnjo uporabo, končni odličen produkt pa bomo seveda tudi poskusili. Večerja in nočitev.

7. dan: NUWARA ELIYA - ELLA - TISSA (transferji cca 170km, 5,5 ure, safari 3-4 ure)
Po zajtrku se bomo odpeljali do Ella Gap, kjer se nam bo odprl čudovit pogled na bližnje hribe. Park se ponaša s čudovitimi slapovi Rawana. Nastanitev v hotelu. Sledil bo popoldanski safari v nacionalnem parku Yale, ki je bil ustanovljen leta 1938. Park si bomo ogledali s terenskimi vozili, od koder bomo občudovali divje živali v njihovem naravnem okolju in samo upamo lahko da bomo imeli zadosti ostre oči in zapazili spretne, skrivnostne in oprezne leoparde. Večerja in nočitev.

8. dan: TISSA - GALLE - OBALA (transferji cca 260km, 6 ur)
Po zajtrku se bomo odpeljali do južne obale Šrilanke, ki nas bo dobršen del poti spremljala s svojo čudovito podobo. Ustavili se bomo na sloviti plaži Unawatuna in pri ribičih na kolih pri Weligami. Še ogled želvje valilnice, kjer skušajo zagotoviti ohranitev te ogrožene živalske vrste Šrilanke. Ogled mesta Galle. Nadaljevanje prevoza do hotela na obali, kjer boste zaključili z vašimi zasluženimi počitnicami. Namestitev. Prosto. Večerja, nočitev.

9. dan: OBALA - COLOMBO (transferji cca 100km, 2,5 ure)
Zajtrk in prosto za kopanje. Odjava iz sob ob 12.00 uri. Ob dogovorjeni uri prevoz na letališče v Colombo, prijava na polet proti Evropi.

10. dan: COLOMBO - LJUBLJANA (polet s presedanjem)
Pristanek na letališču Ljubljana oziroma okoliškem letališču. Prevoz do Ljubljane.


Dodatno

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA ZA TURISTIČNE ARANŽMAJE SO PRILOGA PROGRAMA POTOVANJA RANA URA, ZLATA URA! Pri rezervaciji do 60 dni pred potovanjem 5 % popust Opombe: Cena potovanja je po osebi nameščeni v dvoposteljni sobi. Minimalno število potnikov za izvedbo je 10. Napitnine niso vključene v ceni, priporočljive za voznike in lokalne vodnike na poti 50 € po osebi. V kolikor nam prevoznik ne potrdi poleta iz Ljubljane je polet iz bližnjih letališč, do koder je iz Ljubljane organiziran in v ceno vključen povratni transfer. Cepljenja: Niso obvezna. Več na www.zdravinapot.si Vizum: Ni potreben, potrebna je vstopna registracija ETA in veljaven potni list.

Opombe

Poleti so predvideni z letališča Ljubljana, V kolikor je polet iz katerega izmed okoliških letališč je prevoz do letališča in nazaj brezplačen. Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).

Obvezna doplačila

 • skupina 10-14 potnikov: 70€
 • :
 • :
 • :
 • :
 • :
 • :

doplačila

 • Enoposteljna soba Šrilanka: 169€
 • Urejanje registracije za vstop (ETA): 40€
 • :
 • :
 • :
 • :
 • :
Šrilanka


TermincenaOpombe
15.02.2020 - 10 dni1.499,00 €min. 15 potnikov
22.02.2020 - 10 dni1.499,00 €min. 15 potnikov
21.04.2020 - 10 dni1.499,00 €min. 15 potnikov
28.04.2020 - 10 dni1.499,00 €min. 15 potnikov
21.06.2020 - 10 dni1.499,00 €min. 15 potnikov
08.08.2020 - 10 dni1.499,00 €min. 15 potnikov
19.09.2020 - 10 dni1.499,00 €min. 15 potnikov
24.10.2020 - 10 dni1.499,00 €min. 15 potnikov
21.11.2020 - 10 dni1.499,00 €min. 15 potnikov

Cene vključujejo: Letalski prevoz Ljubljana-Colombo-Ljubljana (oziroma iz okoliškega letališča s transferjem iz/do Ljubljane) v ekonomskem razredu z letališkimi pristojbinami, vse prevoze s klimatiziranimi avtobusi/kombiji ter terenskimi vozili po Šrilanki, 6 x polpenzion v hotelih 3*-4* in 1 x v gostišču v Nuwara Eliyi, 1 x safari, obroki in ogledi po programu z vstopninami, nezgodno zavarovanje potnikov, zdravstveno zavarovanje z asistenco, angleško govoreči lokalni vodniki, slovenski vodja poti, organizacijo potovanja.


Pošlji povpraševanje Natisni
Želite biti informirani o aktualnih novostih in ekskluzivnih akcijah?
Spremljajte nas
tudi na Facebooku