chiang mai

Azija

Tajska – KOH CHANG - 20.12. zagotovljen skupinski odhod

Iz angelskega mesta, skozi divjino džungle, do rajskega otoka Koh Chang.

Pošlji povpraševanje
NOVOLETNA TAJSKA – KOH CHANG


Iz angelskega mesta, skozi divjino džungle, do rajskega otoka Koh Chang.


ZAGOTOVLJEN ODHOD
20.12.


1.DAN, 20. december 2019: LJUBLJANA – ISTANBUL:

Ob 17.45 uri se dobimo na ljubljanskem letališču Brnik, od koder bomo ob 19.55 uri z letalsko družbo Turskih Airlines poleteli v Istanbul. Obroki in pijača v letalu.

2. DAN, 21. december 2019: ISTANBUL – BANGKOK:

Ob 00.15 pristanemo v Istanbulu in nato ob 01.50 nadaljujemo polet proti Bangkoku, glavnem mestu Tajske. V angelskem mestu, kako Tajci radi imenujejo Bangkok bomo pristali ob 14.50 uri po krajevnem času. Po opravljenih carinskih formalnostih se bomo odpeljali do hotela Bangkok City ali podobnega, namestitev in nočitev.

3. DAN, 22. december 2019: BANGKOK :

Po zajtrku bomo pričeli z ogledi mesta. Vkrcali se bomo na tipično tajsko "dolgorepo" ladjico in se popeljali po slikovitih kanalih - klongih, kjer bomo spoznavali pestrost in raznolikost bangkoškega življenja na reki. Med potjo se bomo povzpeli na mogočen Tempelj jutranje zore – Wat Arun, ki se samozavestno dviga nad reko Chao Phraya. Sledi ogled Bangkoka, angelskega mesta, kot ga imenujejo Tajci. Kraljeva palača nas bo osupnila s svojimi impresivnimi stavbami, skupaj z Wat Phra Kaewom - Templjem Smaragdnega Bude, ki je znan kot najlepše in najpomembnejše budistično svetišče na Tajskem. Ogledali si bomo še najstarejši bangkoški tempelj - Wat Pho, kjer veličastni in enormni (46 m) Buda v nirvani sproščeno počiva.

4. DAN, 23. december 2019: BANGKOK – AYUTHAYA - BANGKOK:

Zajtrk in prosto za samostojne oglede mesta. Nočitev. Za doplačilo 30,00 EUR se lahko odločite za celodnevni izlet v Ayuthayo, bivšo prestolnico Tajske, katero so pred cca 300 leti opustošili Burmanci. Iz hotela se odpeljemo do cca 85 kilometrov oddaljene Ayuthaye. Najprej se bomo ustavili v Bang Pa inu v letni rezidenci kralja Rame V, ki nekoliko spominja na Versailles. Sledi ogled starodavne prestolnice z ruševinami neštetih templjev, med katerimi pa se najde tudi nekaj skoraj nepoškodovanih, ki pričajo veličini nekdanjega mogočnega mesta, ki je bilo na svojem vrhuncu večje kot London. Kosilo in povratek nazaj v Bangkok. Nočitev.

5. DAN, 24. december 2019: BANGKOK – PLAVAJOČE TRŽNICE – TRAIN MARKET:

Po zgodnjem zajtrku se bomo po kakšni uri vožnje melo pred 09.00 ustavili v mestecu Maeklong, ki slovi po edinstveni tržnici na tirih, ki jo domačini imenujejo kar Tržnica zaprtih tend. Nadaljevali bomo z vožnjo v Damnoen Saduak, kjer se bomo s čolni zapeljali skozi najlepše plavajoče tržnice na Tajskem. Povratek v Bangkok in prevoz na železniško oz avtobusno postajo, od koder se bomo s spalnim vlakom ali avtobusom odpeljali proti drugemu največjemu tajskemu mestu, 695 km oddaljenemu Chiang Maiu. Prevoz do hotela The Park ali podobnega, namestitev in nočitev. Možnost za doplačilo cca 60,00 EUR polet Bangkok Chiang Mai in dodatna nočitev v hotelu.

6. DAN, 25. december 2019: CHIANG MAI:

Jutranji prihod in prevoz do hotela. Sledi ogled »Vrtnice severa«, kakor radi imenujejo Chiang Mai, ki se razprostira ob reki Ping. Ogledali si bomo tempelj –- Wat Phra Thart, ki leži na gori Doi Suthep in je znan kot simbol Chiang Maia. Ustavili se bomo še v tovarnicah, kjer še vedno ročno tkejo svilo, izdelujejo senčnike, izdelke iz lesa, ratana in keramike, ter v brusilnici dragih kamnov. Popoldanske urice bomo preživeli v Kraljestvu tigrov (vstopnina za doplačilo), kjer se bomo lahko lahko fotografirali s temi velikimi mačkami, saj jih v omenjenem kraljestvu lagodno živi več kot 100. Povratek v hotel ter nočitev.

7. - 8. DAN, 26.- 27. december 2019: TREKING:

Po zajtrku pride na vrsto že težko pričakovani treking. S »pick up« džipi se bomo iz Chiang Maia odpeljali do vznožja hribovitega džungelskega področja, od koder bomo pot nadaljevali peš do vasi gostoljubnih gorskih plemen in v njihovih lesenih kolibah tudi povečerjali in prenočili. Po tipični plemenski večerji bomo sredi vasi posedli okrog ognja. Prisluškovali bomo nenavadnim zvokom džungle in morda celo skrivnostnim legendam vaškega vrača. Naslednji dan zjutraj nas čaka nekaj urna hoja do vasi plemena Karen. Kareni izhajajo iz Burme in so od gorskih plemen najštevilnejši. So animisti, budisti, med njimi najdeš celo kristjane. Sledi ježa na simpatičnih slonih nato pa pot pod noge in hop na bambusove splave, s katerimi se bomo spuščali včasih tudi po precej deročih vodah gorske reke do mesta, kjer nas bodo čakali džipi, ki nas bodo odpeljali nazaj v Chiang Mai. Nočitev.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Namesto dvodnevnega trekinga se lahko odločite tudi za naslednji program, ki pa je za 105,00 EUR dražji - slovenski spremljevalec gre tja, kamor se prijavi več potnikov:

7. DAN, 26. december 2019: SLONJI KAMP: Po zajtrku se boste odpeljali do slonjega kampa, kjer vas čaka nekaj urna ježa na teh simpatičnih velikanih po okoliški džungli. Ogledali si boste tudi spektakularno predstavo s sloni in pa neverjetno slonje slikanje na platno. Po prijetni ježi se boste z bambusovimi splavi spustili po reki Mae Tang do mesta, kjer vas bodo pobrali džipi in vas odpeljali nazaj do Chiang Maia. Nočitev.

8. DAN, 27. december 2019 KUHARSKI TEČAJ: Zajtrk in tečaj Tajske kuhinje. Najprej se boste odpravili na tržnico in izbrali sveže sestavine, s katerimi boste s pomočjo veščih kuharjev pripravili nekaj okusnih tajskih dobrot. Povratek v hotel in nočitev.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

9. DAN, 28. december 2019: CHIANG MAI - CHIANG RAI - BANGKOK:

Zajtrk in prosto za samostojne oglede ali nakupe do večernega prevoza na železniško postajo, od koder se z spalnim vlakom ali pa spalnim avtobusom odpeljemo nazaj proti Bangkoku. Za doplačilo 90,00 EUR možnost celodnevnega izleta v Chiang Rai, ki leži v srcu Zlatega Trikotnika, ob tromeji Laos, Myanmar (Burma) in Tajska in poleta v Bangkok. Najprej se bomo ustavili v Belem Templju, katerega priznani tajski umetnik sam gradi že destletja. Sledi postanek v vasici plemena Padong, bolj znanega po imenu »dolgovrati Kareni«. Padongi vsem ženskam v plemenu že kot malim deklicam okoli vratu obešajo obroče, ki jim z leti nesorazmerno podaljšajo vrat. Nato se bomo odpeljali k obrežju velike mejne reke Mekong, kjer nas bo čakalo kosilo. S čolni se bomo zapeljali do tromeje Tajska, Burma in Laos, kjer bomo tudi pristali in se podali na krajši sprehod. Če bomo imeli dovolj časa bomo obiskali še najbolj severno mestece na Tajskem - Mae Sai, ki leži ob tajsko-burmanski meji in slovi po ugodnih nakupih. Prevoz nazaj v Chiang Mai dodatna nočitev v hotelu in jutranji polet v Bangkok.

10. DAN, 29 . december 2019: BANGKOK– KOH CHANG:

Jutranji prihod v Bangkok, od koder bomo tako nadaljevali pot po cesti do Trata in nato z ladjo do otoka Koh Chang. Prevoz do hotela Kai Bae Beach resort, namestitev in nočitev.

11. - 13. DAN, 30. december 2019 – 01. januar 2020: KOH CHANG:

Zajtrk. Bivali bomo v prijetnem hotelu le nekaj metrov od morja, kjer nas bo nežna melodija južnokitajskega morja zazibala v prijeten sen. Privoščili si bomo zaslužene počitnice ob toplem morju, primernem za plavanje, ribolov, kot tudi za potapljanje in občudovanje podvodne favne in flore. Ponuja se nam tudi možnost individualnih izletov po otoku, na katerem je veliko naravnih zanimivosti, ali pa obisk bližnjega arhipelaga, ki je razglašen za narodni morski park. Na Koh Changu bomo preživeli nepozabne dni pod vročim tropskim soncem, kjer se lahko zatečeš v prijetno hladno okrilje visokih kokosovih palm. Priprava na najdaljšo noč. Cena morebitne obvezne novoletne večerje še ni znana (cca 30,00 do 50,00 EUR). Nočitev.

14. DAN, 02. januar 2020: KOH CHANG – BANGKOK:

Zajtrk in prevoz v pristanišče, od koder bomo odpluli nazaj na celino in nato po cesti do letališča v Bangkoku. Ob 23.50 poletimo proti Istanbulu.

15. DAN, 03. januar 2020: ISTANBUL - LJUBLJANA:

Ob 06.20 uri bomo pristali v Istanbulu. Nato pa ob 08.20 uri nadaljujemo z letom na Brnik, kjer pristanemo ob 08.40 uri.DATUM ODHODA: 20. DECEMBER 2019

CENA ARANŽMAJA: 1.665,00 EUR


MOŽNOST DOPLAČILA ZA AANA RESORT NA KOH CHANGU: 80,00 EUR po osebi

DOPLAČILO ZA ENOPOSTELJNO SOBO: 310,00 EUR

POPUST ZA OTROKA OD 2 DO 12 LET V SOBI S STARŠI: 165,00 EUR


NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 16, v kolikor potuje manj kot 15 potnikov, (vsaj 10 oseb) se potovnje podraži za 90,00 EUR po osebi


V CENO ARANŽMAJA JE VKLJUČENO: NAVEDEN letalski prevoz do Bangkoka in nazaj, navedeni leti po Tajski, letališke pristojbine, prevozi s spalnimi vlaki ali avtobusi, minibusi, »pick up« džipi in ladjo po Tajski, spanje v klimatiziranih dvoposteljnih sobah s kopalnico (WC, prha) v hotelih turistične kategorije 3*** (razen na trekingu), zajtrki in navedeni obroki, ogledi, vstopnine, na trekingu polni penzion, vodenje potovanja lokalnega vodnika v angleškem jeziku in slovenskega spremljevalca pri skupinskih odhodih ter organizacijski stroški.

V CENO ARANŽMAJA NI VKLJUČENO: dodatna hrana, pijača, dodatni izleti, storitve po vaših naročilih, napitnine 25,00 EUR, nezgodno zavarovanje.

POVPRAŠEVANJA IN PRIJAVE:
INTELEKTA M. Sobota d.o.o.
PE Kranj
Tel.: 04/ 236 85 55
E-naslov: #EM#6b73636d6e456f697c6c666e67796f21737e7f#EM#

TajskaPošlji povpraševanje Natisni
Želite biti informirani o aktualnih novostih in ekskluzivnih akcijah?
Spremljajte nas
tudi na Facebooku