Nova slika

Bližnji vzhod

Dubaj in Abu Dhabi – z direktnim letom v Dubaj

Mesto nasprotij pod bleščečim arabskim soncem: čudovite peščene plaže, kristalna modrina Arabskega zaliva, pravljični hoteli in skrivnostna puščava! Vse to je Dubaj, eden od sedmih arabskih emiratov, stičišče najsodobnejših dosežkov sveta in stičišče modernega, urbanega in tradicionalnega puščavskega življenja.

Pošlji povpraševanje
ZAGOTOVLJENI ODHODI: 22.11., 28. in 29.12.2019

1. dan: (SLOVENIJA) - ZAGREB - DUBAJ

Prevoz iz Celja in Ljubljane na letališče Zagreb (doplačilo). Prijava na direkten let ob pribl. 14 uri proti Dubaju, kjer je predviden pristanek ob 23. Uri po lokalnem času. Avtobusni prevoz do hotela. Nočitev.

2. dan: DUBAJ

Z avtobusom raziskujemo zgodovinsko središče Dubaja, glavnega mesta istoimenskega Emirata, ki se razprostira 72 km v dolžino in velja za najprestižnejšega in najbogatejšega. Zapeljemo se do slanega Potoka ali Khora, majhnega notranjega mestnega pristanišča, ki je prispevalo k razvoju trgovine. Khor zgodovino Dubaja deli na dva dela Bur Dubaj in Deiro, ki je zgodovinski center mesta. V starem delu mesta nas očara Dubajski muzej v trdnjavi Al Fahidi, ki je z nekaj več kot 200 leti najstarejša stavba v Dubaju. Sprehodimo se do obnovljenega starega dela Al Bastakye, kjer spoznavamo tipično arabsko gradnjo in tradicionalne vetrne stolpe. Vkrcamo se na vodni taksi abra, ki nas zapelje na drugo stran Khora. Tam obiščemo tržnico začimb in zlata. Popoldne na avtobusni vožnji spoznavamo novejši del mesta - Downtown, kjer se nizajo nebotičniki Dubai Trade Center in Emirates Towers in nakupovalna središča. Za konec dneva si privoščimo vzpon na najvišjo stavbo na svetu - Burj Khaliffo ter obisk enega izmed največjih nakupovalnih središč na svetu Dubai mall-a. Pred povratkom v hotel še nekaj prostega časa za ogled magičnih dubajskih fontan.

3. dan: DUBAJ

Vožnja do obale Perzijskega zaliva, kjer se nam odpre pogled na najbolj znan in najlepši hotel na svetu Burj Al Arab. Postanek za fotografiranje ob znameniti plaži Jumeira z belim peskom, drobnim kot puder. Naš naslednji cilj je fascinantni hotel Atlantis, ki se nahaja na vrhu umetnega otoka Deiran. Postanek za ogled zunanjosti in nato vkrcanje na nadzemno enotirno železnico (monorail) od koder si ogledamo znameniti umetni otok Palm Deira, kjer so si svoje luksuzne vile kupile številne svetovne znane osebnosti. Pot nadaljujemo do dubajske marine, ki je zgrajena ob umetnem trikilometrskem kanalu, vzporedno z obalo Perzijskega zaliva. Paša za oči so plavajoče lepotice, noge pa pretegnemo na promenadi, imenovani »The Walk«, ki se razprostira ob čuditi peščeni plaži s kuliso nebotičnikov. Sledi vožnja do hotela. Po želji in proti doplačilu (že ob prijavi) se lahko odločite za koktejl v znamenitem hotelu Burj Al Arab v restavraciji z libanonsko kuhinjo, ki velja za eno najboljših na svetu.

4. dan: DUBAJ ali po ŽELJI ABU DHABI

Prosto po želji ali ob doplačilu izlet v glavno mesto Združenih Arabskih Emiratov - Abu Dhabij, ki predstavlja največjega od sedmih emiratov. Tukaj živi družina emirjev Abu Dhabija Al-Nahyan, potomcev beduinov iz oaze Liwa, ki ji pripada tudi predsednik ZAE. V modernem mestu si je skoraj nemogoče predstavljati, da je na tem mestu še pred 50 leti stala trdnjava, obdana z vasmi in datljevimi palmami. Postanek ob glavni znamenitosti Abu Dhabija - eni najlepših mošej, čudoviti Veliki mošeji. Ogled mošeje, ki je največja na svetu in jo krasi kar 83 kupol, v notranjosti pa je največja perzijska preproga na svetu. Postanek ob enem izmed najbolj luksuznih hotelov na svetu, znamenitem Emirates hotelu ter Heritage Villagu, kjer je na ogled rekonstrukcija tradicionalne vasi v oazi. Na poti nazaj v Dubaj se ustavimo še ob vhodu v Ferrari World, največji pokrit zabaviščni park na svetu. Vrnitev v Dubaj.

5. dan: PO ŽELJI JEEP SAFARI - DUBAJ

Dan za sprostitev, zabavo, samostojno raziskovanje ali nakupe. Dubaj velja za nakupovalni raj s številnimi shopping centri z raznovrstno ponudbo trgovin znanih blagovnih znamk. V starem delu mesta, v Deiri, se nahajata dve zanimivi tržnici z zlatom in z začimbami. V modernem delu Dubaja priporočamo obisk nakupovalnega centra Mall of the Emirates, kjer je znamenito pokrito Dubajsko smučišče. S terenskimi vozili se zapeljemo med zlato rdečimi sipinami, kar je prava adrenalinska zabava. Preden nam v beduinskem kampu pripravijo večerjo, se lahko preizkusite v deskanju po sipinah in ježi kamel ali preprosto meditirate med oblaki vodne pipe. Ob dobri hrani in pijači (v ceni safarija) uživamo v nepozabnem sončnem zahodu, ki ga obarvajo tudi ritmi beduinske glasbe in čutni gibi trebušne plesalke (razen v času ramadana). Večerni povratek v Dubaj.

6. dan: DUBAJ - ZAGREB - (SLOVENIJA)

Zajtrk, slovo od Dubaja in vožnja na letališče in prijava na let ob 9. Uri proti Zagrebu, kjer je predviden pristanek ob 12.05 uri. Po pristanku prevoz do Ljubljane ali Celja (doplačilo).

Pomembno

PREDVIDENE ČASOVNICE  - EMIRATES AIRLINES:

ZAG - DXB 14:30- 23:00
DXB - ZAG 10:00- 13:15


Na poletu je vključen topel obrok (več info na www.emirates.som / Experience /Dining )


PREDVIDENA NASTANITEV:

CITY SEASONS HOTEL , DUBAI; http://www.cityseasonshotels.com/Dubai/

Maksimalno število oseb v sobi je 3.

Sobe z dvema dodatnima ležiščema v AE so na vprašanje in z doplačilom za višjo kategorijo sobe.

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:

- enoposteljna soba 260 € (v primeru, da potuje 1 oseba je doplačilo obvezno in se obračuna ob prijavi)
- prevoz iz Ljubljane do letališča Zagreb in nazaj 39 € (min. 8 oseb)
- izlet v Abu Dhabi 59 € (min. 15 udeležencev)
- koktajl v Sky baru v hotelu 7* Burj Al Arab (obvezna rezervacija in plačilo ob prijavi - vstop dovoljen samo starejšim od 21 let) - 139 €
- jeep safari 85 €
- križarjenje z ladjo - Dhow Cruise 59 €
- vzpon na Burj Khalifa 49 € - priporočamo rezervacijo in plačilo ob prijavi (najava in doplačilo vsaj 14 dni pred odhodom oziroma v času novega leta do 30 dni pred odhodom


MOŽNA DOPLAČILA na poti:

-turistična taksa približno 5 € na sobo na noč
-napitnine 30 €
-metro 10 €
-enotirna železnica 5 €


POPUSTI ob prijavi:

otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču 10 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)
odrasli od 12 let dalje na dodatnem ležišču 5% (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in osebe starejše od 12 let)

Cena:
22.11. - 969 €
28. in 29.12. - 1349 €

Cena vključuje:

-letalski prevoz Zagreb-Dubaj- -Zagreb
-letališke in varnostne pristojbine
-avtobusne prevoze po programu
-5x nočitev z zajtrkom v hotelu 4* v Dubaju - center
-dvodnevni ogled Dubaja
-spremstvo slovenskega vodnika
-organizacijo potovanja


Za potovanje v Dubaj slovenski državljani potrebujemo potni list, veljaven še vsaj 6 mesecev po prihodu s potovanja.POVPRAŠEVANJA IN PRIJAVE:
INTELEKTA M. Sobota d.o.o.
PE Kranj
Tel.: 04/ 236 85 55
E-naslov:
#EM#6b73636d6e456f697c6c666e67796f21737e7f#EM#Arabski emirati


Cene vključujejo: Letalski prevoz na direktnem letu Zagreb – Dubaj – Zagreb (vključen obrok), letališke in varnostne pristojbine, avtobusne prevoze po programu, 5x nočitev z zajtrkom v hotelu 4* v Dubaju - center, dvodnevni ogled Dubaja, spremstvo slovenskega vodnika, organizacijo potovanja.


Pošlji povpraševanje Natisni
Želite biti informirani o aktualnih novostih in ekskluzivnih akcijah?
Spremljajte nas
tudi na Facebooku